Намерете подслон и гостоприемство в Самостоятелни стаи Колорит**, семеен хотел във възрожденска Копривщица, най-красивото кътче от нашата България.

Град Копривщица е огнище на просветата, книжнината и културата по времето на Българското Възраждане. Копривщенските учители, лекари, свещеници и книжовници са сред първите народни будители не само на родното си място, но и на всички българи. Тук са родени едни от най-големите личности на Културното ни Възраждане като Найден Геров, Йоаким Груев, Любен Каравелов и други.

Богати и влиятелни хора даряват щедро от своите средства за развитието на образователното дело в Копривщица, за съграждане на християнски храмове и училищни сгради. Историята е съхранила имената на дарители като Големят чорбаджи Вълко Чалъков и Малкият чорбаджи Вълко Чалъков, Дядо Тодор Мирчев и най-големият дарител на Копривщица Хаджи Ненчо Палавеев. С тяхната щедра воля и с пламенния дух на копривщенските просветители - възрожденци, културата и образователното дело в Копривщица са достигнали своя истински възход.

Накъдето и да се спре погледа ви културното наследство е около Вас. Училища със завидна история, почти всяка къща - архитектурен шедьовър, белокаменни чешми и мостове, всяка уличка с име на прославил се копривщенец, паметници на велики личности, пред които можем само да се прекланяме.
Прочети още
Най-нови оферти от Стаи за гости Колорит**:
До края на Юли в Копривщица! Нощувка за двама
До края на Юли в Копривщица! Нощувка за двама
Топ цена: 40лв ·Грабнати ваучери3 · Грабомани закупили офертата1 · Преглеждания на офертата980
Други обекти наблизо
Комплекс Дюлгерите ул. Мангър Войвода 30 · ~139м.
Самостоятелни стаи Колорит бул. "Хаджи Ненчо Палавеев" 22 · ~163м.
4.7
Къща за гости Денис** ул. Йоаким Груев 2 · ~299м.
4.9
Хотел Смиловене ул. "Бор" 7 · ~540м.
4.5
Къщи за гости Тодорини къщи ул. Любен Каравелов 22 · ~626м.
4.9
Семеен хотел Шулеви къщи ул. "Петко Кълев" 1 · ~648м.
3.7
За 2843 дни публикувахме 126271 оферти, които се разграбиха
6 031 925 пъти, спестявайки 128 558 38372 лв на 533 336 грабомани!