Новини 1
2718
Дестинациите в Гърция с ТОП оферти за лято 2022 Публикувано на 22 Март 2022 ·

Все повече българи предпочитат Гърция за своята лятна почивка. Тази тенденция беше поставена на пауза по време на пандемията, но тази година най-вероятно потокът към южната ни съседка ще върне обема си отпреди 2020-та година, а много вероятно е и да го увеличи. Защо Гърция? Този въпрос има няколко отговора и всички ги знаем - страхотна природа, невероятни гледки, чисти и спокойно море, добро обслужване и извънземна храна. Не на последно място Гърция ни е супер близо, независимо дали ще отидем на север или ще изберем някои по-южни острови.

И тази година се постарахме да подберем най-добрите оферти в различни дестинации в Гърция. Ето кои са нашите топ 5 предложения за места, които за момента предлагат и най-добрите оферти.


ТАСОС

Остров Тасос е разположен в северната част на Бяло море и се намира на 24км югоизточно от град Кавала. Най-близката точка е Керамоти, която пък е само на 350км от София. В миналото си Тасос е бил богат на злато. Днес е богат на прекрасни гледки, гостоприемни хора и богато културно наследство. Тасос съчетава по невповторим начин море и планина. Връх Ипсарио се издига на 1200м надморска височина. Островът има и много гористи райони, в които можете да избягаш за кратка разходка, ако ти омръзне от плажове. Тасос има и много маслинови дръвчета и произвежда доста зехтин, от който можеш да си купиш и за България. Освен на маслини, островът е богат и на мраморни залежи. С мраморни камъчета е покрит е и един от най-известните плажове на Тасос - Marble Beach, който задължително трябва да посетиш през почивката си. Ето кои са и най-хубавите плажове, които да не пропускаш: 

  1. Лименас
  2. Потос
  3. Голдън Бийч и Скала Потамия
  4. Скапа Принос

Само на няколко километра от Потос се намира и най-известната забележителност на Тасос - Гьола. Естественият скален басейн е удивително красиво място, което привлича като магнит гостите на острова. Повече за Тасос можеш да прочетеш тук. 

От Керамоти до Тасос пътят с ферибот отнема 30 минути. От Кавала до Тасос се пътува час и 45 минути с ферибот. Разписание на фериботите можеш да видиш тук. Офертите за Тасос са най-често за спане без включен транспорт и можеш да ги видиш тук.

 

КАВАЛА

Кавала е разположен точно срещу Тасос и е вторият по-големина град в Северна Гърция след Солун. Освен, че разполага с прекрасни плажове с кристална вода, Кавала може да предложи и много история. Не пропускай да посетиш средновековната крепост на хълма над града. Оттам се открива прекрасна гледка. Укрепленията на крепостта са добре запазени. Можеш да посетиш и къщата на Мехмет Али, която е превърната в музей. Някой следобед, когато не става за плаж, можете да се разходите и по очарователните улички на стария град. Там има и множество кафета и таверни, за да усетиш истинския дух на града и Гърция. Близо до центъра и Стария град се намира и Акведуктът. Той е дълъг цели 280 метра и води началото си още от римско време. 

Прекрасно място за разходка е и централният площад Елефтериас. Край него има множество пекарни, скрити таверни и места за вкусни гироси. Наблизо се намира и търговският център на Кавала. Оферти за настаняване в Кавала можеш да видиш тук.
 

КОРФУ

Корфу е вторият по големина остров в Йонийско море, като Корфу е името и на централния му град. Освен Корфу градът е известен сред местните и като Керкира. Според легендата бог Посейдон се влюбил лудо в нимфата Керкира и я отвлякъл на необитаем остров, който сега носи нейното име. Островът е известен още и като Смарагдовия остров. Природата му е изключително пищна и се допълва от много маслинови, лимонови и кипарисови дръвчета. През 2007 г. старият град на Корфу е включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Офертите за почивка на Корфу са със самолетен или с автобусен транспорт, а цените започват от 299лв за 3 нощувки със закуски и вечери. Офертите можеш да разгледаш тук

Защо да резервираме лятната си почивка още сега? 

ЛЕФКАДА

Стигаме и до четвъртия по големина остров в Йонийско море - Лефкада, още едно перфектно местенце за хубава почивка. Столица на острова е град Лефкада. До островът се стига с ферибот, затова и екскурзиите са с включен автобусен транспорт. С този остров също е свързана легенда, разбира се. Според нея това е бил сватбеният подарък от бащата на Орфей за бащата на Пенелопа. Името на острова означава “бяло” от стръмните, бели скали, които украсяват носа му и са толкова известни. За почитателите на водните спортове пък е плажът на Василики, който е световно признат с добрите си условия. Островът е културен център на Йонийския регион с много исторически забележителности. Екскурзиите до остров Лефкада започват от 255лв за 3 нощувки със закуски, плюс транспорт.

 

АМУЛИАНИ

Ако Лефкада и Корфу ти се струват далеч, а на Тасос вече си бил, следващото ни предложение е чудесна алтернативна само на 20 минути с ферибот от Атон. Да, става дума за малкия и прекрасен Амулиани. Островът е известен със своите добре уредени къмпинги и прекрасни условия за водни спортове. За да стигнете до острова, трябва да отидете до Атон и пристанището Трипити. Оттам с ферибота за 20 минути сте на Амулиани. Плажовете са пясъчни, а с каяк можете да обиколите острова за половин ден. До 1925 година островът е бил собственост на монашеската държава Атон. След тази година е предоставен на бежанци от Мала Азия, а днес постоянното му население наброява около 600 човека. Цените на Амулиани са нормални като за останалата част от Гърция. Места за настаняване можеш да видиш тук

Не пропускай да видиш и кои са 5-те най-добри турски хотели за лятна почивка през 2022

Коментари
Good day. I am a private loan lender that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti
Преди 2 години
mmm mmm и mmm mmm харесват това