Новини 2
19937
Магическият Тасос - най-предпочитаните му курортни местенца и плажове Публикувано на 18 Май 2017 от Десислава ·
Тасос е едва дванадесетия по големина остров в Гърция, разположен в северната част на Бяло море, но заради своята достъпност и красота, често е предпочитан за летуване. Главният град на острова също носи името Тасос или Лименас (пристанище). Втори по големина е Лименария. Броят на плажовете на острова надхвърля 40. Ето кои са и най-предпочитаните курортни селища на острова и техните плажове за една незабравима лятна ваканция.




1. Лименас



Плажът Лиманаки се намира в Лименас и е носител на син флаг. Той е добре устроен и много посещаван. Пясъкът е ситен, а водите са плитки, което го прави подходящ за малки деца. В близост до него има много кафенета и ресторанти.

На 2 километра от Лименас се намира и пясъчният плаж Макриамос, а на 4 километра от града е малкият и добре организиран плаж Гликади.

Оферти за настаняване в Лименас виж тук и тук.

2. Потос



Плажът Потос е единият от трите плажа в село Потос. Той е много добре устроен с чиста и плитка вода. Достъпът е изключително лесен и там ще откриете всички съвременни удобства, тъй като има много кафенета, ресторанти, магазинчета и всичко необходимо за вашите нужди. Плажът на Потос е предпочитан предимно от млади хора. От другата страна може да посетите организирания плаж Свети Василий. На 5км пък от Потос се намира и пясъчният плаж Астрис.

Само на няколко километра от Потос се намира и най-известната забележителност на Тасос - Гьола. Естественият скален басейн е удивително красиво място, което привлича като магнит гостите на острова.

Оферта за настаняване в хотел Потос виж тук - цени от 58лв на човек на ден.



3. Голдън Бийч и Скала Потамия
Голдън Бийч със своя златист пясък е най-големият плаж на острова. Намира се в източната част и е на 13 км от пристанището. Името произлиза от цвета, който отразява пясъка в слънчевата светлина. Плажът е с плитки води, идеален за деца, добре устроен с лесен достъп и има син флаг.

В Скала Потамия има много хотели, гостилници, ресторанти и магазини.
За тези, които търсят спокойствие и уединение препоръчваме малките плажове Вати и Marble Beach, с кристално чисти води и бял пясък, само на няколко километра от Голдън бийч.

Оферти за настаняване в този район можеш да намериш тук и тук.

4. Скала Принос



Плажът на Скала Принос има чиста вода и също е носител на син флаг. Плажната ивица е много дълга и идеална за романтични рзходки. Брегът е известен със своята борова гора, наречена Дасилио. Намира се в Северозападна част на Тасос, на 14 км от Лименас и предлага лесен достъп.

Оферта за настаняване в Скала Принос виж тук. Цени от 31лв на човек на ден.

По пътя към Тасос можете да се отбиете и в Керамоти. Мястото разполага с над 3км пясъчна ивица, много капанчета и места за настаняване.



До остров Тасос се стига с ферибот. Вижте възможни маршрути, цени и часове на отплаване от тук и тук.
Коментари
ходила съм и емного хубаво
Преди 7 години
Цветелина, mmm mmm и mmm mmm харесват това
ЕКАТЕРИНА
ОСТРОВ КОРФУ - ЧУДЕСНА ДЕСТИНАЦИЯ , БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕКСКУРЗОВОДКАТА НИ БОЙКА ГОГОВА И ШОФЬОРА/ВАШИЯ ПИЛОТ/-КРАСИ . ИЗКАЗВАМ ВЪЗХИЩЕНИЕТО СИ ОТ ОРГАНИЗАЦИЯТА И ОТНОШЕНИЕТО НА ДВАМАТА НИ РЪКОВОДИТЕЛИ ЗА ТЪРПЕНИЕТО И ВНИМАНИЕТО КЪМ ВСЕКИ ЕДИН ОТ ГРУПАТА. ТЕ ПРОСТО БЯХЯ ВИНАГИ ТОЧНИ И НИ ПОКАЗАХА ВСИЧКО , КОЕТО БЕШЕ КРАСИВО И НИКЪДЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ. КРУИЗИТЕ БЯХА ЧУДЕСНИ И ВРЕМЕТО БЕШЕ С НАС.
ВЕЧЕРИТЕ , КОИТО БЯХА ОРГАНИЗИРАНИ С ПРОГРАМИ БЯХА НЕЗАМЕНИМИ.
БЛАГОДАРЯ ИМ ,ЧЕ ГИ ИМА И ТАКА ПРОФЕСИОНАЛНО ВЪРШАТ РАБОТАТА СИ. ПОЖЕЛАВАМ ИМ ЗДРАВЕ, ЩАСТЛИВИ МИГОВЕ И КЪСМЕТ.НА ВАС КАТО ФИРМА /НИРА МАР /ПОЖЕЛАВАМ МНОГО ТУРИСТИ , ЗАЩОТО НАИСТИНА ИМАТЕ ДОБРИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ./ ЗА УТОЧНЕНИЕ ГРУПАТА ОТ ДОБРИЧ ОТ 21.09.2018 ДО 30.09.2018 /
Преди 6 години
mmm mmm и mmm mmm харесват това