Разни 0
4222
Запознайте се с нашите Grabo(машни) любимци! Публикувано на 30 Май 2012 от Десислава ·
След като се запознахме с вашите домашни любимци в конкурса „Аз и моят домашен любимец”, решихме, че ще бъде честно да запознаем вас с нашите. След кратко проучване сред Grabo екипа се оказа, че не малка част от него си има своя любима животинка вкъщи – кой една, кой повечко. Прочетете как се казват, какво обичат да правят и как ги виждат техните собственици. Мяу!


Домашните на Ели - котаракът Дарко, папагалът Иля и чинчилата Емил.

Ели Дойнова е копирайтър в кухнята на Grabo и вкъщи я чакат цели трима симпатични любимци от различни животински видове. С усмивка ни разказва за котарака Дарко, папагала Иля и чинчилата Емил, съжителството, с които, е повече от забавно. Синьото вълнисто папагалче Иля е много разговорливо. И на всеки има какво да каже – към майка й се обръща по име, на баща й подсвирква съзаклятнически, а от Ели се е научил да мяука (какво ли мисли Дарко за това?). И си знае колко е хубав – не откъсва поглед от себе си в малкото огледалце на клетката. И по-добре защото, ако погледне надолу, ще срещне дяволития поглед на Дарко.

Шестмесечният котарак вече е достатъчно голям, за да всява респект. Не обича да стои мирен и очевидно си търси добре гримирана маца – любимото му занимание е да ровичка в гримовете на Ели. И за десерт, но не и в буквалния смисъл, ето го Емил – пухкава сладка чинчила. Би бил значително по-доволен от живота, ако можеше да гризе кабели на спокойствие, но Ели го умилостивява с нежно четкане с четка. Ето защо Ели идва всеки ден усмихната – с толкова много приятелски муцунки край нея, денят няма начин да не започва и свършва страхотно!


Светлето с нейния щурак - котарака Лъки.

Вече познавате нашия лъчезарен съпорт Светослава Щерева и сигурно се чудите дали има любим мъж в живота си? Е, има си Лъки - едногодишен котарак с интересна окраска и джентълменски маниери. Светлето среща Лъки пред блока. Наблюдават се в продължнение на месец преди малкият късметлия да бъде прибран от улицата в уютен дом, за да бъде гледан с много любов.

Шареният пухчо се има за голям мъж с бойни наклонности, но скоро разбираш, че всъщност е доста срамежлив и малко страхлив (ех, този голям страшен сешоар на Светлето, какъв страшен звук издава!). Като мъж неслучайно има афинитет към червеното – всичките му любими играчки са червени (дрънкаща топка, мишка на пружина и... конец). И понеже животът на улицата е бил суров, Лъки си е оправен котарак – отваря си вратите сам и редовно прекопава всички саксии, вместо да чака някой да се погрижи за цветята. Винаги гладното пухкаво същество редовно извиква усмивката у Светлето и успява да я разтовари от дългия и невинаги лек работен ден.


Жорето и пазачът вкъщи - Максимилианчо.

Запознайте се с Георги Апостолов – един от нашите усмихнати и забавни програмисти и неговия мини-пинчър Максимилиан. Доста „максималистко” име за малкото кученце с цвят на капучино, което ти се струва, че можеш да изгубиш между възглавниците на дивана. Само че, малкият мъж смело заявява присъствието си в дома на Георги. Обикаля из вкъщи като завоевател и въдворява ред с тънкия си гласец.

Любимото му занимание е да разхвърля плюшените си играчки, а с еленчето си не се разделя никога – носи го навсякъде със себе си. И понеже е мини-пинчър си има и мини свят с мини легълце и мини юрганче. Което може да се окаже доста интересно за разкъсване в някой скучен следобед, когато са те оставили сам.

Ако случайно не знаете породата мини-пинчър е създадена във Франция, за да гони мишки – малкият им размер позволява да се провират и в мишите дупки. Но тъй като в дома на Георги мишки няма, Максимилиан с радост гони шарени пеперудки. Радостта от живота може да бъде голяма, макар и в мини размер!


Христо (Агент 007) и неговият персиец Алекс.

Ветеранът сред Grabo любимците е 10-годишният персиец Александър – котаракът на нашия fact checker Христо Янков. Благородната пухкава осанка на породистия хубавец те запленява веднага, а се оказва и доста дружелюбен за котарак. Можете да го гушкате спокойно, току-виж неговото спокойствие се прехвърли и на вас.

Александър е много мързелив и обича да си подремва навсякъде, но най-вече на секцията в хола. Та нали основната му роля в този дом е да бъде красив, а за целта са нужни много сън и здрава храна. Но въпреки безметежния му характер, преди няколко години, именно той се оказва причината за сериозна инвестиция – смяна на кухненската гарнитура и тапетите в коридора. Така е, Ице, красотата иска жертви!