Новини 2
3573
За новия дизайн на Grabo.bg и още приятни изненади Публикувано на 26 Април 2012 ·
Здравейте! Сигурно сте забелязали, че от няколко дни Grabo.bg има нова структура на списъците с оферти. Вярвам, че направихме разглеждането и намирането на оферти по-лесно за всички.Основната новост, която въвеждаме е статичното меню с категории вляво. То ви позволява във всеки момент по-лесно да смените категорията, която разглеждате, както и да се върнете в страницата с всички оферти. Менюто е статично, когато се скролва надолу, за да е винаги видимо.

Вертикалнити менюта дават възможност за по-голям брой категории, затова се спряхме на такъв вариант. В предишния дизайн можехме да изброим не повече от 5-6 категории в хоризонталното меню, а идеите за нови вертикали, които искаме да развиваме надхвърля тази бройка.

Когато обсъждахме как да преструктурираме сайта, за да е по-удобен, ни хрумнаха още няколко идеи. Една от тях е към всяка оферта лесно да се вижда мястото на обекта на малка карта. Това е от първостепенна важност в по-големите градове, където транспортът е сериозен проблем, понеже разстоянията са големи.

В списъка с оферти се вижда малко пинче с адреса или квартала на обекта. Сложете мишката отгоре и веднага ще видите в коя част на града е бизнесът, който предлага офертата. Ако придвижите мишката малко нагоре - върху самата карта, тя автоматично ще се приближи до обекта, за да видите конкретното място по-отблизо.

Менюто за град вече се вижда само на списъка с оферти, а когато отворите конкретна оферта - там има нещо, което ние наричаме пътечка. Тя ви показва на кои критерии отговаря дадената оферта. За разлика от обикновените пътечки, нашата ви дава възможност бързо да смените разглежданата категория.Променихме и целия хедър на сайта, като промените там са минимални. Търсачката е вече видима по всяко време, а не е просто иконка както преди. Пуснахме търсачката преди три месеца и според вътрешните анализи се ползва все повече. Тъй като броя на офертите постоянно расте, с времето вярваме, че тя ще се превърне в основен навигационен инструмент за нашите потребители.

Друга промяна в хедъра е иконката за известия. Обединихме всички видове известия в една иконка с формата на камбанка. Новите предложения за приятелство, съобщенията и коментарите от приятели вече излизат в нея, като при клик водят на съответното място.

И сега изненадата...


Започваме нарочно забавен процес по пускане на постоянните бизнес профили. Идеята е, че всеки бизнес обект може да има свой профил в Grabo.bg, който да е достъпен дори когато фирмата няма текуща оферта.Надяваме се тази част от сайта с времето да стане много полезна за намиране на услуги. Независимо дали в момента има оферта за масаж или не, в търсачката на Grabo Places можете да напишете масажи в Пловдив и както казваше Стив Джобс - “Бум! Имаме най-добрите масажни салони в града под тепетата. Магическо.”

Бизнес профилите в Grabo.bg са все още бета, затова не ги рекламираме по-амбициозно. Има няколко неща, по които все още работим и след това ще представим официално бизнес профилите. Очаквайте още една публикация, когато сме готови да ги анонсираме по-открито.

Надявам се, че новият дизайн на сайта ви харесва. Нормално е да ви отнеме известно време да свикнете, но вярвам, че така намирането на оферти ще е по-лесно. Ако забележите бъг или изпитвате някакви затруднения при работа със сайта, можете да оставите коментар тук или да ни пишете на .
Коментари
Харесва ми новия дизайн!
Преди 8 години
За мен сега е по-удобно и по-функционално както за преглед на офертите, така и за специфично търсене. Сигурно има още какво да се оптимизира, но Ви поздравявам за динамичното развитие и мисъл!
Преди 8 години

Добре дошли в oфициалния блог на Grabo.bg

Тук споделяме най-новите идеи, размисли и новини директно от кухнята на Grabo.bg.
Абонирай се