Анкети 7
22764
Гласувай за най-яка първоаприлска шега - победителят ще ходи в Банско! Публикувано на 30 Март 2012 от Десислава ·
„Светът е оцелял, защото се е смял!”. А за да ви помогнем да се посмеете хубавичко, в Grabo.bg решихме по случай 1-ви Април да ви попитаме за най-яките шеги, които сте правили. Имахте 9 дни на разположение, след което помолихме комиците от Големите, като специалисти по смеха, да подберат най-яките истории, за които да гласувате.Веселин Стоянов, Борис Лапшов, Рая Белева, Анелия Луцинова и Катето Евро прегледаха внимателно вашите предложения, посмяха се добре и избраха 12 шеги, които да се борят за наградата - романтичен SPA уикенд с масажи и шампанско за двама в Хотел Бъндерица, Банско!

Вижте класираните за гласуване смешки:

Христо Стоянов:
Сутринта на 1-ви Април слагам в джоба си макара с конец. Желателно е цветът на конеца да е значително по-ярък от цвета на дрехата ми, за да се вижда отдалече. С помощта на игла прокарвам края на конеца от вътрешността на джоба към външната страна и оставям да виси отпред на дрехата ми. С изненада ще установите, че всеки път щом се приближите към някой познат, той ще посяга да махне висящия конец. От вас се иска само да запазвате самообладание и да не се разсмивате веднага, а да оставите грижовните ви познати да издърпат със смаян поглед поне няколко метра от конеца на макарата, преди да разберат, какво сте им спретнали. :)

Deni Deni Den:
Лакирах през нощта съпруга ми с ярко червен лак. :) А на сутринта не му оставих на лесно място лакочистителя. Ха-ха-ха, добре се получи, като се имаше предвид изуменото му и изтерзано лице. :)

Zornitsa Yaneva:
Като по-малка редовно ставах и следях детските блокове по телевизията (не че сега не го правя де). :) Та тогава баща ми, който много обича да прави шегички, се бе подготвил точно за първи април, като беше изместил всички часовници в къщата, включително тези на мобилните телефони, с два часа напред. Естествено, само той беше наясно със смяната на часа и всъщност всички в къщи бяха подмамени - не само аз, но поне не си бях изтървала филмчетата. :)

Ваня Ковачева:
С една приятелка си бяхме пуснали имената, за участие в томбола на козметичен магазин. На 1-ви Април помолих една колежка да й се обади от името на магазина, че е спечелила телевизор. Милата се обадила на мъжа си и отишли в магазина да си искат печалбата. :)

Кристиян Найденов:
Те са няколко свързани моите, значи първо се обадих на приятелката ми и й казах бързо да ходи до вкъщи да вземе пари и да ми донесе, че ме вдига паяк. Когато тя стигна къщата ни, аз бях вързал предната врата с катинар и верига. Като ми се обади беше изтрещяла, викаше и какво ли не, а аз й казах, че не съм аз и може би МВР са ни хванали в нещо и са ни заключили, при което тя едва не се разрева. И не беше това края! Казах й да дойде, че ще изтеглим пари от банкомат, а когато дойде й казах, че е късно, колата е репатрирана и за наказание една седмица сме с трамвая. Тогава започна да рита камъни и да се тръшка, а колата беше в съседната пряка.

Danya Stoyanova:
Една приятелка реши, че трябва да се измайтапи с мен. Обажда ми се и ми казва: "Даня, канени сме на сватба!". „На кого на сватба, Снеж?”, „Ами на Николай”. И почва да ми обяснява на кого, а момчето, за което говореше, го бях виждала 2-3 пъти през живота си, по-голям е от нас и естествено се хванах. Девойката ми каза, че ще сме шаферки и трябва да ходим до Казанлък. Разговорът ми с нея продължи 20 минути. След като затворих, почнах да разказвам на мама (бях малка) и казвам как ще съм шаферка и ми трябва красива рокля. И мама след много дълги разсъждения ми каза „Абе, Дани мила, Снежка да не се е пошегувала с теб?”. Аз усилено – „Не мамо, защо да се е пошегувала?”. След 1 час осъзнах какво се случва и се обадих да се накарам на приятелката си. :)

Ani Nakova:
Живея в блок. Станах рано, някъде към 8 часа. Помня, че беше неделя и всички съседи си бяха в къщи. Взех една кофа, обух едни гумени ботуши, изтичах и започнах да звъня на съседите и да им казвам, че мазетата са се наводнили, да вземат кофи и да идват, за да изкараме водата. След 5 минути вече имаше около 10 съседа с ботуши и кофи пред вратата на мазетата, а там нямаше и капка вода. Аз умирах от смях и не можех да им кажа, че съм се пошегувала.

Иван Вълков:
Увива се тоалетната с прозрачно фолио за готвене - сваля се капака. :)

Маги фон Дъъъ:
Подменяш десктопа на приятел или колега с принтскрийн на десктопа му и скриваш иконите. Върши работа при по-невежи на тема компютри. :)

Светла Пенчева:
Преди около 35 години, бях малка и изпратих бабичките от махалата за капачки за буркани на Магазин 1001 стоки. Всички се вързаха.

Gergana Martinova:
Звъниш на някого и му казваш да излезе, че го чакаш спешно отпред, пред блока или къщата му. Той излиза и си чака, и си чака, и чака. Винаги действа. :)

Silviya Nyagolova Pavlova:
Изпратих миналата година на 1ви Април съпруга ми до аптеката за "мас от комари". Той се върза горкия и се изложил в аптеката. :)

Гласуването може да започне - имате време до 22:00 часа на 1-ви Април! А победителят ще бъде обявен на следващия ден! Четете внимателно и се смейте колкото ви душа иска! Поканете и своите приятели да гласуват за вашата смешка! Grabo.bg предупреждава, че прилагането на шегите вкъщи може да доведе до неконтролируем смях и масови усмивки!
Изберете най-яката шега, като гласувате за нейния автор:
Христо Стоянов 118 гласа
Deni Deni Den 7 гласа
Zornitsa Yaneva 2 гласа
Ваня Ковачева 5 гласа
Кристиян Найденов 11 гласа
Danya Stoyanova 1 глас
Ani Nakova 24 гласа
Иван Вълков 38 гласа
Маги фон Дъъъ 6 гласа
Светла Пенчева 1 глас
Gergana Martinova 3 гласа
Silviya Nyagolova Pavlova 29 гласа
Автор

Деси обича да посещава редовно всякакви концерти, пърформанси и фестивали, да се среща с интересни хора и котки, и да намира себе си в думите. Или да се губи.

Коментари
Много добра идея - да обновим шегите и разнообразим репертоара ! Дайте почеве идеи, не само тези.
Преди 8 години
За втори път участвам в игра на грабо и за пореден път се уверявам че е нагласено само не знам защо лъжат хората
Преди 8 години
Ivan хареса това.

Никола Гласуването не е нагласено, никой няма интерес от такова нещо :) Просто за да се избегнат злоупотреби в гласуването, има ограничение до 1 глас от един IP адрес и един компютър.

преди 8 години

Христо Съгласен съм Никола Павлов...

преди 8 години

Megi i az sym syglasna s Nikola PAvlov.. ne vi li pisna postoqnno da obivnqvate horata, koito vi davat nagradi.. sled kato spe4elihme vednyj s uporito razprostranenie moga da vi kaja na 100 %, 4e ni6to fyl6ivo nqma.. prosto vie se opitate da 6mekerite i kato ne vi se polu4ava zlobeete sre6tu horata... Nikola i Hristo, s vas sym!!!

преди 8 години

Христо Много вярно е Меги... Просто типична черта за българина е! С ръка на сърцето мога да споделя, че 95% от хората, които са гласували за мен не ги познавам, за което им благодаря МНОГО! Без всички тях нямаше да спечеля никога... Благодаря ви за избора!

преди 8 години

Ivan Честито! Със здраве!

преди 8 години
Защо да е нагласено?
Преди 8 години
juli и Mariq харесват това
Защото системата не винаги сработва, а и резултатите могат да се манипулират.
Дано не засегна много хора.
Моята шега е:
"Сайтът grabo.bg повече няма да работи."
Преди 8 години
Неприятното е, че историите са далеч не толкова смешни, колкото би подобавало на шеги за 1-ви април. Може би просто не е имало голям избор за журито...
Преди 8 години
Иван и Megi харесват това
Приятелката ми тъкмо бе взела шофьорска книжка. Разбрахме се да мине през квартирата ми, но когато пристигна съквартиранта от другата стая я посрещна и връчи ключовете на личният ми автомобил с обяснението, че се наложило спешно да отида до приятел. Още тук с очи като стандартни палачинки и уста отворена до към пъпа, моята изгора успя да продума само- Ама как?!?
-Ако има проблем Наско каза да му се обадиш по телефона!
И сега си представете! Тя звъни на домашен телефон и разговаря с моя приятел- той наистина си е в тях и казва, че ми подава слушалката. Аз съм с радиотелефон в ръка дериватен на този, от който тя звъни.
Започвам да я уговарям да сяда в колата и да кара към мен, като същевременно с това леко се промъквам зад нея и я прегръщам:)
Зашеметена от това, че трябва да кара сама чужда кола, представяща си че разговаря с мен от десетки километри разстояние и изведнъж прегърната с фразата- Честит първи Април! тя за малко да припадне.
Преди 8 години
Megi, Надежда и Anelia харесват това
Изтрих половината от историята, заради ограничението от 1000 символа:)
Нямаше мобилни оператори тогава!
А сега, тогавашната ми приятелка ми е съпруга и ми народи три дечица:)
И до ден днешен успявам да я излъжа на Първи Април:)
Преди 8 години
Megi, Petya и tanq харесват това

Ivan Да сте живи и здрави, Наско, печелиш моята награда!

преди 8 години

Добре дошли в oфициалния блог на Grabo.bg

Тук споделяме най-новите идеи, размисли и новини директно от кухнята на Grabo.bg.
Абонирай се