Новини 0
2892
Есента - най-доброто време за нови пътешествия Публикувано на 14 Септември 2022 ·

Да, точно така. Есента наистина е най-приятното време да предприемеш поне едно от всичките пътешествия, за които си мечтаеш. Времето е повече от чудесно, лятото вече с неговата динамика вече е зад нас, а и моментът е точният да се заредим с хубави емоции преди зимата.

Ето защо подбрахме за теб няколко предложения за екскурзии, по-близо или пък по-далеч, според желанията и възможностите ти.

 

Истанбул

Космополитният град те очаква с хубава храна, култура и топло гостоприемство през всеки сезон, но през есента е особено красив. Меките тонове на сезона се смесват с глъчката и шаренията на многомилионният град. Печени кестени, вкусна адана или пък сандвич с риба - кулинарните изкушения дебнат на всеки ъгъл. Ако пък големият град ти идва твърде шумен, можеш да се разходиш и до Принцовите острови, място без автомобили и с красиви гледки. Офертите за Истанбул обикновено са с 2 или 3 нощувки, а цените започват от 145лв и включват и спирка в Одрин. Виж ги тук

Будапеща, Прага и Виена

Трите перли на Дунав са особено красиви, обагрени в цветовете на есента. Екскурзиите дотам обикновено са с автобус, който ще ви позволи да се насладите на хубави гледки и по пътя. Трите столици са невероятно красиви и със сигурност би искал да се върнеш пак там, дори ако вече си ги посещавал. Някои от офертите предлагат възможност и за посещение на Дрезден, а цените започват от 359лв за 3 нощувки със закуски и транспорт. Офертите са тук.

Йордания

Ако тази есен си решил да разгледаш света и извън Европа, от октомври времето е изключително подходящо за посещение в магичната Йордания. В сърцето на Близкия изток те очаква една страна на пустинни пейзажи, древни храмове, вкусна храна и съвсем различна култура. Екскурзиите до Акаба и Петра започват от 590лв за 3 нощувки със закуски и самолетен транспорт. Повече може да намериш тук

Италия

За Италия каквото и да кажем, ти си знаеш, че ще е малко. Късната есен все още е подходящо време за посещение, особено на по-южните райони. Неапол, Сицилия са особено колоритни, но и северна Италия има много с какво да те очарова. Разбира се, ако още не си видял Рим знаеш какво казват хората, така че стягай багажа. Цените на екскурзиите варират много според времетраенето и транспорта, като най-ниската е 319лв. Офертите са тук.

САЩ и Бахамите

Разбира се, ако е назрял моментът за по-далечно пътуване, можеш спокойно да погледнеш и отвъд океана. Офертата за Америка на сайта ни включва 7 нощувки със закуски в Орландо и 3 нощувки със закуски, обеди и вечери на круизен кораб Divina***** и включен самолетен транспорт. Офертата е тук

Лапландия

Следващото ни предложение е чак за ноември месец, но може би искаш още отсега да планираш тази красива зимна приказка. Родината на дядо Коледа е особено притегателна дестинация за малките деца, но и за техните родители. Датите са в края на ноември, а цените започват от 1999лв за 6 нощувки с 5 закуски, плюс самолетен транспорт. Офертите виж тук.

Виж всички оферти за екскурзии в чужбина