Новини 0
6712
Септемврийски празници - идеи за почивка Публикувано на 10 Август 2022 ·

Лятото бавно върви към края си и единствената мисъл, която ни крепи е, че идва септември с две поредици почивни дни. С по един ден отпуска и прилежащите уикенди покрай 6-ти и 22-ри септември ще успеем да си почиваме по 4 дни. Сега започваме да мислим обаче къде бихме искали да ги изкараме и да си кажем “чао” с лятото. Дните около 6-ти септември вероятно ще стават все още за морска почивка и на българското Черноморие. Спокойствие, море без вълни, меко време и леката меланхолия на ранната есен - чудесно време да се насладите истински на морето, нали? Подбрахме няколко оферти за морска почивка покрай тези дати. 

Хотел Paradise***, Поморие

Хотелът разполага с новoоткрит релакс център с изглед към морето, а в офертата за нощувка със закуска влиза и бонус една лечебна процедура. Цената започва от 54лв на човек в двойна стая и 62лв в студио.


 

Obzor Beach Resort****, Обзор

Комплексът е разположен директно на прекрасния пясъчен черноморски бряг, северно от град Обзор. 1 нощувка на база All Inclusive Light ще ви излезе между 118лв и 79лв в зависимост от периода на настаняване. В офертата се включва и ранно настаняване и късно освобождаване (при възможност и предварителна заявка), 5 открити басейна (единият от които отопляем с температура на водата до 25 градуса), шезлонги и чадъри около откритите басейни, закрита фитнес зала, фитнес уреди на открито, плажен футбол и плажен волейбол, дартс, петанк, градински шах, 2 открити детски площадки (реновирани през 2019г), анимация - спортна, детска, вечерна и Мини диско (шест дни в седмицата, до 7 Септември), ежедневно почистване и смяна на хавлиите, смяна на спално бельо - веднъж на седем дни, бебешка кошарка със спално бельо и завивки (при предварителна заявка), високоскоростна интернет на територията на комплекса, паркинг от 11 Септември (без предварително резервиране и при наличие на свободни места), туристически данък, застраховка и ДДС.


 

Хотел Concordia Plaza I**, Приморско

Хотелът се намира само на 100м от плажа. Разполага с открит басейн и бар, ресторант с 200 места, барбекю-ресторант, обменно бюро и обществен паркинг в близост до хотела. Нощувка със закуска е на цена от 50лв на човек, с обяд е 60лв, а с обяд и вечеря е 70лв. 


 

Апартхотел Райска градина****, Свети Влас

Ваканционно селище Райска градина**** е разположено на брега на морето в близост до Свети Влас. То е разгърнато на предна линия, точно на плажа, с лице на юг, с което се постига максимално слънцегреене и красив изглед към морето. Предоставя великолепна гледка през залива към живописния средновековен полуостров на Несебър, място на световното наследство на Юнеско, докато през нощта светлините на Слънчев бряг блещукат на югозапад. Цената варира между 75лв и 109лв за двама в зависимост дали ще почивате преди или сме д6-ти септември. 


Ако пък решите да си ползвате опцията за почивни дни покрай 22-ри септември, може да изберете някое от планинските ни предложения. Чудесна идея да посрещнете есента - красиви пейзажи, чист въздух, тишина и спокойствие. Идеи за маршрути винаги можете да намерите на Opoznai.bg, а тук подбрахме няколко подходящи оферти за настаняване.

Хотел Лион****, Боровец

Хотелът е разположен в най-тихата и красива част на Боровец, в стария център, до забележителните ледени фонтани. Дзен СПА центъра предлага разнообразни масажи от най-екзотичните кътчета на света - Бали, Тайланд, Хавай, Индия, Турция, с медени и шоколадови терапии, антицелулитни процедури, шиацу, фитнес масажи. На разположение са билкова сауна, финландска сауна, парна баня, турска баня, душ хромотерапия, релакс зона, басейн и фитнес. Нощувка със закуска и вечеря ще ви излезе 155лв за двама в този период.

 

Къща за гости Баче Тодор**, Добринище

Китно сгушенa между Рила, Пирин и Родопите, къщата се намира в местност, вечно зелена, където чистия въздух и спокойствието никога няма да ви липсват.В град Добринище се откри луксозен плувен комплекс с два минерални басейна, воден бар, обособена зона за деца, зелена площ с удобни шезлонги и куп други екстри, които радват туристите вече няколко години. Тук има за всеки по нещо - за онези, които искат да почувстват насладата от минералната вода или дългите преходи високо в планината, да разпуснат с коктейл в минералния басейн, да покарат ски или просто да отдъхнат от стреса в големия град. Нощувка със закуска и вечеря ще ви излезе 48лв на човек за този период.

 

Хотел Мурсал***, с. Ягодина

Да видиш Родопа със сърцето си! Не просто почивка, а прераждане в Хотел Мурсал*** - на крачка разстояние от Ягодинска пещера и на един поглед от Орлово око. Хотел Мурсал*** се намира в западната част на Родопите, в най-живописната част на с. Ягодина, на около 1400м надморска височина. Архитектурата на хотела е вдъхновена от традиционното родопско строителство, съчетана с удобствата на съвремието - SPA зона, включваща стая за релакс, зона за масажи, сауна, ведро, хидромасажен душ и запазената марка на хотела - парна баня с мурсалски чай. А дървените кошаци, одера, миндерите са вълшебното килимче, носещо ви в свят, изпълнен с хармония, песен, чистота, където човек може да намери себе си. Делничен пакет с 1 нощувка със закуска за двама в двойна стая или мезонет за 96лв, а уикенд пакетът с 2 нощувки със закуска за двама  е 208лв. Можете да доплатите за разходка с джип до орлово око или конна езда.