Новини 0
777
Предимства на почивката преди началото на активния туристически сезон Публикувано на 10 Май 2022 ·

Слънцето грее весело, времето се стопли, а май месец цъфти в своя разкош. Морските градчета също започват да се събуждат след дългата зима и да се подготвят за новия летен сезон. Все още обаче над Черноморието властват спокойствието, празните плажове и по-ниските цени. Днес ще ви изтъкнем някои предимства да почивате на морето именно преди началото на активния туристически сезон.

Ако все още не сте го правили, а винаги чакате средата на юни, за да планирате морската си почивка, продължавайте да четете нататък. Защо да изберем почивка преди началото на сезона?

 

  1. Спокойствието

Хубаво време, синьо небе, спокойно море и… спокойствие. Да, точно така. Въпреки че, това е моментът за ремонти и строеж на морето, със сигурност ще успеете да се насладите на една пълноценна почивка без смущения в съня. Има достатъчно отворени хотели и къщи за гости, които няма да са пълни. Разходката на пристанището няма да бъде смущавана от тълпи хора, деца и разнообразни сергии. Да, сергиите все още не са изкарани, така че ще успеете да се насладите на автентичния облик на любимите си морски дестинации. Това, което ще звучи наоколо ще са звуците на пробуждащата се природа, които няма да бъдат смущаване от хорска глъч и шума на автомобилите. Ако търсите спокойствие, определено помислете за почивка преди 10-15 юни.

 

  1. Цените

За цените вече сме говорили. Преди началото на активния сезон, в т. нар. нисък сезон можете да се възползвате от по-ниски цени на повечето места. Няма да получите нищо по-малко като обслужване, чистота или пък закуска, само ще си спестите навалиците с хора.

  1. Празните плажове

Ако всяка година ви дразнят дългите редици чадъри по любимите ви плажове, най-добре да ги посетите преди концесионерите да са се задействали. Слънцето все още не е много силно, а времето е достатъчно приятно за плаж (ако не духа вятър), така че това е идеалният момент да останете насаме с морето. Плажовете са чисти, празни и макар че няма да има откъде да си вземете една бира, винаги можете да си донесете всичко необходимо за един приятен ден на плажа. Книжка, хубава музика или пък просто наслада за очите - празните плажове има какво да предложат, особено през месец май.

  1. Местата за хранене

Някои от местата за хранене по морето отварят врати още в началото на май месец. Така че, ще можете да си хапвате вкусно, без да се притеснявате от липсата на места или пък да трябва да правите резервации три дни предварително. Храната е все така вкусна, прясна рибка има, а персоналът е повече от любезен, зареден с ентусиазъм за новия сезон. Все пак ще е добре да проверите предварително докога работи кухнята в съответното място, защото е възможно да приключва по-раничко, ако не е в активния сезон.

  1. Слънцето

Да, точно така. Летата стават все по-горещи, а с излагането на слънце в активния сезон трябва да сте много внимателни. Затова пък през пролетта слънцето все още грее внимателно и въпреки, че пак може да ви е нужда сянка, със сигурност няма да умрете от жегата. Лекият бриз край морето ще ви разхлажда приятно, а на плажа дори да не е за бански чак, ще можете спокойно да си полежите. Това е и най-доброто време, за да хванете тен с по-малък риск за кожата си и доста преди всички други да започнат да се хвалят със своя.

Оферти за морска почивка предлагаме и за целия май и за началото на юни. Можете да изпреварите официалното откриване на активния сезон и да си откриете своя личен сезон по-рано, по-спокойно и на по-хубави цени.