Новини 0
2448
Идеи за един дълъг уикенд покрай 3-ти март Публикувано на 22 Февруари 2022 ·

Февруари напредва, а температурите вече подсказват за пролет. С хубавото време все повече ни се иска да започнем отново да пътуваме и да се радваме на нови или пък добре познати, любими места. Традиционно покрай националните празници гледаме да съчетаем с малко отпуска и да се насладим на някой дълъг уикенд. През 2022-ра година това няма да е трудно. За целта е необходимо да си пуснем отпуска само на 4.03 и да се порадваме на едни хубави четири почивни дни.

Как обаче да ги използваме най-пълноценно? След цяла зима предимно вкъщи този път ще ни се иска да стегнем багажа и да си направим едно пътешествие. Четири дни са напълно достатъчни за една кратка разходка и в чужбина. Ако повече ви влече да напуснете границите на държавата, това е добър момент да откриете сезона. Повечето държави облекчават ковид мерките, така че ако се запознаете със съответните политики, можете да си направите една чудесна ваканция в ранната пролет. Това, което можем да дадем като идея е например, една екскурзия до Истанбул. Обикновено тръгването е в четвъртък вечерта, а връщането в неделя, така че чудесно ще ви се запълнят тези четири дни. Цените на подобни екскурзии започват от 98лв. Напълно достъпна цена, а космополитният град има много какво да предложи за пътешествениците.

От съседните държави можете да си направите една разходка и до Белград. Любителите на плескавицата ще има на какво да се зарадват, но градът на Сава и Дунав може да предложи много повече от това. Една екскурзия до Белград и Ниш на 3 - 6 Мартс 2 нощувки със закуски, плюс транспорт ще ви струва само 185лв на човек, а отпътуването може да е от София, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна.

Четири дни са напълно достатъчни и да хванете самолета и да се насладите и на по-далечна дестинация. Интересни предложения са например Кипър, където 4 нощувки в Ларнака, плюс самолетен билет ще ви излязат само 370лв. Барселона? Защо не! 2 нощувки със закуски, плюс самолетен транспорт за дати 4-6 март са едва 368лв. Испанската перла ще ви смае с красива архитектура и вкусна храна. Всички екскурзии в чужбина можете да видите тук.

Разбира се, може да предпочете да си направите едно пътуване в любимата ни родина и така да отпразнувате националния празник. Ако решите, да се качвате до Шипка навръх празника, можете да отседнете в близост. Трявна, Велико Търново, Арбанаси, Елена - всички тези места има какво да предложат за разходка, добро настаняване и дори СПА глезотии.

Ако температурите се задържат такива, може би пък не е лоша идея да откриете и морския сезон. Разбира се, времето няма да става за плаж или поне за слънчеви бани. Но пък една хубава разходка покрай спокойното мартенско море и вкусна рибка не са толкова лоша идея, нали? Има хотели, които предлагат специални пакети за 3-ти март, като например хотел Елена**** в Златни пясъци, където 3 нощувки на база All Inclusive ще ви излязат 195лв на човек. Можете да изберете от доста любими морски дестинации - доста хотели работят. Слънчев бряг, Варна, Бургас, Поморие, Балчик - цените са доста изгодни извън сезона, а много от хотелите предлагат спа център.

Ако пък сте решили да разделите тези дни между домашните задължения и почивката, можете да изберете и някоя екскурзия. На 5 март можете да фестивала Старчовден с еднодневна екскурзия до Сопот и Карлово. Тръгването е от София, а цената е само 29лв на човек. На 5.03 ден по стар обичай местните жители от Карлово и региона отбелязват с кукерски игри Старчовден. Кукерите, традиционно облечени в страховити костюми и пристъпвайки бавно в тежките ритми на танца си, тук се наричат "старци", а празникът им - Старчовден.

Събудихме ли вече желанието за пътешествия? До 3 март има време, така че консултирайте се с любимите си хора и инвестирайте в емоции. От нас идеите - от вас доброто настроение, снимките и споделените мигове. И не чакайте много с избора и резервациите - местата за подобни дълги уикенди се запълват бързичко.