Новини 0
13808
Най-добрата оферта за зимна почивка - пълен пътеводител за откриването й Публикувано на 20 Януари 2022 ·
Януари вече е преполовен, а ски сезонът е в разгара си. Поглеждаме честичко към заснежените върхове в планината и си мечтаем за бяла приказка, топъл чай и достатъчно сняг по пистите. Вече отложихме веднъж ски почивката си за след празниците - най-честото съображение са по-високите цени и цялостната олелия около Нова година. Затова след като тя мина, сме готови да потърсим идеалната оферта за почивка и да стегнем багажа. Коя е обаче е идеалната оферта и как да угодим на цялото семейство? Особено, ако не всички карат ски.

Ето защо, сме подготвили няколко съвета за ефективното издирване на мечтаната зимна почивка. Първо свикваме семейния съвет, за да уточним горе долу накъде искаме да поемем. Банско, Боровец, Пампорово, Чепеларе - варианти има много и най-често всички търсим разнообразието. Затова, ако миналата година сме били в Банско, тази решаваме да поемем към Пампорово. Или пък не. Решаваме да отидем на любимо място без значение, че ходим всяка година.Уточнили дестинацията, отваряме да гледаме за подходящ хотел на сносна цена. Тази година лифт картите са още по-скъпи и се надяваме поне със спането да случим, за да не се налага да лишим най-малкото дете от образование. Оферти има много. Цените също варират, слава Богу в поносим диапазон, с нощувки от по 20лв в Банско, например.

Разбира се е много важно какво точно търсим. Особено, ако не всички в семейството карат ски и ще трябва да се забавляват и по друг начин. А този начин най-често е някое хубаво спа. Не, че ние след цял ден по пистите ще откажем да се топнем в топлото джакузи и да отпуснем мускулите в сауната. И някое масажче ни се върти в главата…С такива желание обаче определено поглеждаме към офертите на хотели с 3, 4 и 5 звезди. Предлагането е голямо, има пакети със закуска и нощувка или пък all inclusive предложения. Спа центровете обикновено предлагат всякакви екстри, така че тук вече търсенето опира до бюджета, с който разполагаме. Цените за ultra all inclusive нощувка варират около 100лв на човек. Готови сме да ги жертваме, за да се насладим истинска на зимата и планината.

За какво друго да гледаме, докато подбираме най-добрата за нас оферта? Не е лоша идея да погледнем и ревютата към всеки хотел. Това е добра ориентация дали ще получим това, което искаме или да продължим да търсим друга оферта.Многото закупени ваучери също могат да означават, че явно офертата и самият хотел се радват на добър имидж. Можем да прочетем и текста за хотела, който се намира в края на офертата. Всяка оферта за почивка има ясни пояснения какво ще получите за тази цена в тикчето “Офертата включва още”, затова не забравяме да погледнем там. Изброеното е включено в цената, която виждате за ваучера.

Ако сме избрали пакет с all inclusive в отделно тикче има пояснение какво се включва в all inclusive програмата на съответния хотел. Запознаваме се добре с всички детайли, за да не се разочароваме впоследствие.В условия на офертата пък прочитаме внимателно какви са доплащанията за деца. Не пропускаме и снимките - все пак искаме да имаме и визуална представа къде отиваме.

Стигаме и до периода на почивката ни. Първо добре гледаме каква валидност на ваучерите има харесаната от нас оферта. Ако периодът включва и нашите дати и няма някакви допълнителни условия (само уикенд оферта, само за делнични дни или не важи за празници) можем да пристъпим към следващия етап. За да проверим дали исканите от нас дати са свободни е добре първо да се обадим на оставения телефон. Сайтът разполага и с форма за запитване за свободните дати, така че тази стъпка може да се случи и онлайн.

Ако датите ни са свободни, тогава си грабваме съответния брой ваучери, който ни е необходим и ги заплащаме по лесен за нас начин - с карта, в брой на каса на EasyPay, с банков превод или през Epay.bg. Разбира се, най-лесно би било да платим онлайн.
Следващата стъпка е да се обадим и да потвърдим резервацията си с Грабо номер на издадения ваучер. Бързо, лесно и удобно. Секретният код на вашия ваучер трябва да предоставим едва при настаняването ни в хотела. Разбира се, всичко това можем да направим от телефона си, без да е нужно да разпечатваме ваучерите.

Това, което ни остана е да стегнем багажа и да започнем чакането на заветната дата за отпътуване. Дотогава се надяваме да има нов пухкав сняг и перфектни условия за ски. Ако нямаме лично ски оборудване, винаги можем да си грабнем оферта за наем на такова.А и не е ли време най-малките член на семейството да се научи да кара ски? Докато сме на вълна оферти, можем да потърсим подходящата оферта и за ски или сноуборд уроци. Ние вече ще тръгваме. Успех с издирването на най-добрата оферта за вас и приятна зимна почивка!

Добре дошли в oфициалния блог на Grabo.bg

Тук споделяме най-новите идеи, размисли и новини директно от кухнята на Grabo.bg.
Абонирай се