Новини 0
1873
Рецепта за уют през декември Публикувано на 10 Декември 2021 ·
Декември - месецът, който свързваме с Коледа, празници, срещи с близки хора подаръци. Но и честичко си мислим как декември е месецът с по-малко дневна светлина, студени дни и тъмни нощи. Как да създадем повече уют през декември?
Този въпрос ни възниква често и хвърляме не малко мисли, усилия и не на последно място средства в него. Затова решихме да споделим с теб няколко идеи за уют в най-студените месеци от годината.





На вила с приятели

Представи си само следната картинка - гора, сняг навсякъде, тишина, уютна вила със запалена камина и най-любимите ти хора наоколо. Чудесна е, нали? Да, идеята да си наемеш вила с приятели е все така чудесна, независимо от сезона. Зимата ти дава предимството да усетиш точно този уют, който липсва в града. Запален огън, цвъртящи мръвчици, хубаво червено вино. Шведите може да имат хюга, но и ние имаме какво да добавим в идеята за повече уют през зимата. Вили и къщи под наем може да потърсиш тук.



Домашен уют

Уютът, разбира се, не се намирам само в гората. Топлият дом с коледна украса, топло какао, настолни игри - всичко това носи усещане за семейност, сплотеност и празничните нотки на Коледа. Добра идея е да метнеш и едни джинджифилови сладки за повечко аромат и за компания на чашата с чай, какао или любимото кафе. Винаги можеш да съчетаеш и с любимите си коледни филми, сериали, които се каниш да гледаш отдавна или пък да поканиш приятели на по чаша вино и отбрани сирена.



Ски ваканция
Ски сезонът ще бъде открит съвсем скоро и ако караш ски със сигурност идеята за топла стая и чаша чай след цял ден върху ските ти носи усещането за уют. Или пък може би си мечтаеш за една хубаво натоплена сауна, ароматна парна баня или други спа глезотийки, които да отпуснат мускулите ти. Предложения за хотели в Банско, Пампорово, Боровец и Чепеларе имаме много. Там си знаеш - хубави заснежени склонове, гардероб за ски оборудването ти, трансфери до ски пистите, домашни суджуци и червено вино. Звучи уютно, нали?



Един абсолютно размазващ спа уикенд

Ако ските и въобще зимните спортове не са твоето нещо, винаги можеш да се насладиш само на релакс центровете в любимите ти спа дестинации. Велинград, Елена, Девин, Павел баня, Хисаря, а дори и зимните курорти, навсякъде можеш да намериш твоето местенце за един зареждащ спа уикенд. Какво ти трябва? Добра компания, хубава книга и настроение да се отпуснеш и да забравиш за студа навън. В много от спа пакетите са включени и лечебни процедури. Хем уют, хем ще се погрижиш за доброто си психическо и физическо състояние.



Топло какао с приятелка

Не е задължително да стягаш багажа, за да се почустваш уютно. Това може да се случи и в града, в любимото ти кафене. Аромат на прясно препечено кафе, весела глъчка и цялото време на света, за да се видиш с приятелка, с която все не успявате. Да, покрай коледните празници можеш да си подариш чаша топла напитка, още една от онези хубавите сладки и повече време за приятелите.



На село при баба и дядо
Кое е най-уютното място, за което се сещаш? Ако си имаш къща на село и баба и дядо в нея, със сигурност, знаем какъв ще е отговора. баба ще направи вкусна трапеза, дядо ще запали печката на дърва, а ти ще се сгушиш на дивана и ще се потопиш в този уютен, толкова скъп и за съжаление, все по-рядко посещаван свят. А снегът ще се сипе тихичко отвън и ще нашепва вълшебни приказки.



Сигурни сме, че и ти имаш не малко идеи как да постигнеш уют през декември. Сподели ни ги в коментар, може да почерпим идеи. Най-важното ще бъде винаги едно - празниците да се случват в сърцето и точно там да е топло, светло и уютно.