Лятна екскурзия до Истанбул: 3 нощувки със закуски, плюс транспорт и посещение на Одрин, от Джуанна Травел

Лятна екскурзия до Истанбул: 3 нощувки със закуски, плюс транспорт и посещение на Одрин

Посети Истанбул това лято - грабни предложението на Джуанна Травел и съчетай екскурзионна програма с изгоден шопинг!

Екскурзия до Истанбул: 3 нощувки със закуски, плюс транспорт:

Варианти на офертата:
На 3 - 7 Юли: в хотел 2* (Lal или подобен) 198 лв на човек плати сега 39.60 лв Грабни
На 3 - 7 Юли: в хотел 3* (Kurban или подобен) 228 лв на човек плати сега 45.60 лв Грабни
На 3 - 7 Юли: в хотел 4* (Sorriso или подобен) 258 лв на човек плати сега 51.60 лв Грабни
На 10 - 14 Юли: в хотел 2* (Lal или подобен) 198 лв на човек плати сега 39.60 лв Грабни
На 10 - 14 Юли: в хотел 3* (Kurban или подобен) 228 лв на човек плати сега 45.60 лв Грабни
На 10 - 14 Юли: в хотел 4* (Sorriso или подобен) 258 лв на човек плати сега 51.60 лв Грабни
На 17 - 21 Юли: в хотел 2* (Lal или подобен) 198 лв на човек плати сега 39.60 лв Грабни
На 17 - 21 Юли: в хотел 3* (Kurban или подобен) 228 лв на човек плати сега 45.60 лв Грабни
На 17 - 21 Юли: в хотел 4* (Sorriso или подобен) 258 лв на човек плати сега 51.60 лв Грабни
На 24 - 28 Юли: в хотел 2* (Lal или подобен) 198 лв на човек плати сега 39.60 лв Грабни
На 24 - 28 Юли: в хотел 3* (Kurban или подобен) 228 лв на човек плати сега 45.60 лв Грабни
На 24 - 28 Юли: в хотел 4* (Sorriso или подобен) 258 лв на човек плати сега 51.60 лв Грабни
На 31 Юли - 4 Август: в хотел 2* (Lal или подобен) 198 лв на човек плати сега 39.60 лв Грабни
На 31 Юли - 4 Август: в хотел 3* (Kurban или подобен) 228 лв на човек плати сега 45.60 лв Грабни
На 31 Юли - 4 Август: в хотел 4* (Sorriso или подобен) 258 лв на човек плати сега 51.60 лв Грабни
Офертата включва
• Транспорт от София, Пазарджик, Пловдив и Димитровград с лицензиран автобус, с включени пътни и гранични такси;
• 3 нощувки със закуски в хотел в района на Аксарай или Лалели;
• Посещение на Одрин;
• Водач от туристическата агенция по време на пътуването.
Допълнителни услуги
С доплащане към туроператора:
• Посещение на кафенето Пиер Лоти, площад Таксим и бул. Истиклял - 17 евро;
• Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език - 15 евро;
• Разходка с корабче по Босфора с местен екскурзовод на български език - 17 евро;
• Посещение на двореца Долмабахче с местен екскурзовод на български език - 50 евро;
• Куверт за местното трдиционно заведение Gar Music Hall - 30 евро;
• Куверт за вечеря на кораб по Босфора - 45 евро;
• Посещение на небостъргача Сапфир (с включен билет за асансьора до 54 етаж с двете панорамни тераси и билет за 4D киното) - 36 евро;
• Посещение на аквариум Истнабул в мол Аква Флория (включва трансфер до мол Аква Флория и билет за аквариум Истанул) - 30 евро;
• Екскурзия до азиатската част на Истанбул с посещение на джамията Чамлъджа и мол Watergarden с пеещите фонтани - 17 евро;
• Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания.
Програма
1-ви ден:
Отпътуване от София в 19:00 часа от автогара Сердика; в 20:00 часа от ресторант MC DONALD`S на автомагистрала Тракия при Пазарджик; в 20:45 часа от Пловдив, бензиностанция OMV до хотел Санкт Петербург. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъкуле. Нощен преход.

2-ри ден:
Пристигане в Истанбул сутринта. "Günaydın", както се поздравяват местните за добро утро. Настаняване в хотел (ако е възможно веднага, ако няма свободни стаи в момента на пристигане, настаняването ще се осъществи след 14:00 часа). Кратка почивка.

По желание (срещу допълнително заплащане): посещение на кафенето Пиер Лоти, пл. Таксим и бул. Истиклял. Пиер Лоти е псевдоним на френски автор, живял и творил в Истанбул през 19 век. Той обичал често да посещава едно кафене, което се намира на върха на един хълм с гледка към Златния рог. По негово време мястото е било обзаведено с няколко табуретки и печка за варене на турско кафе. Днес кафенето носи неговото име, мебелировката е по- модерна, но все пак запазена в стил от 19 век. Там може да се насладите на невероятната панорама към Златния рог, както през деня така и вечерта, да изпиете едно турско кафе или чай, да поиграете на табла, пушейки наргиле. Още по-интересен ще бъде и начинът, по който ще стигнете до там - с лифт. Нашата екскурзия ще продължи с разходка по бул. Истиклял и площад Таксим. Площадът Таксим (Taksim Square) е едно от най-популярните места в Истанбул . Спокойно може да се твърди, че в турския град "всички пътища водят към Таксим". Някои определят мястото като сърцето на съвременен Истанбул. Той е най-голямата дестинация за шопинг и релакс както за местни, така и за гостите на града. Около него се намират едни от най-добрите и най - луксозни хотели, ресторанти и търговски центрове в цяла Турция. Мястото се обособява като площад Таксим в самото начало на 19 век. Всъщност "таксим" означава пункт, съставна част от разклонения, изграждащи водоснабдителната система на града. Именно около такъв "таксим" възниква и днешният модерен площад, превърнал се в една от основните забележителности на Истанбул. Съхранен "таксим" можете да видите в начало на улица Истиклял Кадеси (İstiklal Caddesi), по-популярна като Булевардът на независимостта. Съоръжението представлява каменна постройка, в която има воден резервоар. Зоната около Истиклял, както може би знаете, е пешеходна, като там можете да откриете разнообразие от барове, нощни клубове, кина. Неслучайно на това място е оживено 24 часа от денонощието. Площадът е изключително пупулярен и поради още една причина - там се намира републиканският монумент Джумхурийет Анти (Cumhuriyet Anıtı). Паметникът е построен през 1928 г. издигнат е в чест на създаването на турската република. Прибиране обратно в хотела. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. По желание (срещу допълнително заплащане): панорамна обиколка на Истанбул. Ще посетим гордостта на Българския народ - желязната църква "Свети Стефан", която като перла краси брега на залива Халич (Златният рог). След това ще имаме свободно време за разходка из кокетните улички с разноцветни сгради, стълбички и чадърчета на квартал Балат, където ще може да опитате и невероятното турско кафе приготвено на пясък. Нашата екскурзия ще продължи към историческият център на града, където ще изпълним пешеходната част от обиколката. Ще посетим площад Хиподрума, на който се намират най - древните паметници на Константиопол на над 3400 г., чешмата на кайзера Вилхелм II, както и ще чуете интересните истории на джамията Султан Ахмед (или по-известна, като Синята джамия) и джамията "Света София", която от 15.01.2024 г. вече е разделена на две части, приземния етаж служи за поклонници, а следващия етаж от сградата е музей за чужденци с входна такса от 25 евро. Двете части на джамията са с различни входове. (В програмата не е включено посещението на двете джамии, то може да бъде извършено в свободното от екскурзии време). Връщане в хотела.

По желание (срещу допълнително заплащане): разходка с корабче по Босфора с продължителност около 2 часа, като корабът отплава от залива Халич (Златният рог) и преминава под моста Галата, за да продължи покрай двата бряг на Босфор. Там са разположени едни от най - живописните квартали на Истанбул със своите исторически сгради, като дворецът "Долма Бахче", дворецът "Чиран палас" - днес един от най-скъпите хотели в Европа, дворецът "Бейлербей", Момината кула, както и някои от къщите в които са заснети турските сериали.

По желание (срещу допълнително заплащане): посещение на двореца "Долма Бахче". Последният от султанскте дворци, който впечатлява посетителите си със своята пищност - неговите над 200 помещения са богато декорирани със злато, сребро и кристал. Тук се намират едни от най-големите полилеи в света и картини на известни европейски художници. Дворецът става дом на последните 6 султана както и на първият президент на Република Турция - Кемал Ататюрк, който прекарва последните дни от живота си в него. Посещението трае около 2 часа и е с местен екскурзовод на български език.

По желание (срещу допълнително заплащане): вечеря в ресторант GAR MUSIC HALL с турска шоу програма (куверта включва и още вечеря и неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки) или вечеря на кораб по Босфора, отново с шоу програма (кувертът включва още и трансфер от хотела до пристанището и обратно, вечеря и неограничено количестно алкохолни и безалкохолни напитки местно производство). Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. По желание (срещу допълнително заплащане): посещение на небостъргача Сапфир - 4-тата най-висока жилищна сграда в Европа, като общата и височина възлиза на 261 метра. Комплексът има 64 етажа (54 над нивото на земята и 10 сутеренни), 174 апартамента, търговски център от 34 хил. кв. м., голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. По време на това посещение, вие ще имате възможност да се изкачите с асансьор, за по-малко от минута, до последният 54 етаж и да се докаснете до невероятна 360 градусова гледка към целия град и Босфора, благодарение на двете панорамни тераси. Това уникално приключение се допълва с възможността да се включите в SKYRIDE - 4D изумителна симулация на полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела.

По желание (срещу допълнително заплащане): посещение на Аквариум "Истанбул" в МОЛ АКВА ФЛОРИЯ. Влизайки във водният комплекс "ISTANBUL", ще предприемете едно пътешествие чрез 17 различни зони и една дъждовна джунгла, географки разположени от Черно море до Тихият океан. Аквариумът е двуетажен гигантски проект, направен на 22 000 кв. м. площ, с воден капацитет от 7760 куб.м. вода и 17 000 земни и водни обитатели. Свободно време за посещение на аквариума и връщане в хотела.

По желание (срещу допълнително заплащане): посещение на двамията Чамлъджа и мол WATERGARDEN. Само по време на тази екскурзия ще се докоснем до азиатската част на Истанбул, където ще посетим най - голямата джамия в Турция - Чамлъджа. Тя е с 6 минарета и може да се види от почти всяка точка на града. Побира до 63 000 молещи се, а в случай на земетресение може да побере до 100 000 човека. Джамията е направена с много символика: основният и купол е с височина 72 метра, символизира 72-те нации, живеещи в града; диаметъра на основният купул е 34, което символизира автомобилната регистрация на Истанбул и още 4 от минаретата на джамията са с височина 107.1 м., което е в знак на признание за победата на селджуките при Марцикент през 1071 година. Чамлъджа включва цял комплекс с музей на турското ислямско изкуство, художествена галерия, библиотека, коферентна зала за 1000 души, 8 творчески ателиета и покрит паркинг с капацитет 3500 коли. Площа на самата джамия е 15 000 кв. м. Посещението на джамията е и възможност да се насладите на невероятни гледки, както към европейския бряг, така и към азиатските райони на космополитния град. Продължаваме към мол Watergarden, който впечатлява посетителите си със своето светлинно, звуково и огнено шоу на Пеещите фонтани. Басейнът е ситуиран на площ от 5000 кв. м. в сърцето на комплекса, а около него терасовидно са разположени ресторанти и кафенета. Свободно време за вечеря в многобройните заведения и наблюдаване на изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Нощувка.

5-ти ден:
Закуска. Отпътуване за България. Попътно посещение на гр. Одрин с кратък престой от 30 минути на борсата за перилни препарати и 1 час в центъра. Пътуването ще продължи с преминаване на ГКПП Капъкуле и ГКПП Капитан Андреево и пристигане в София късно вечерта.

Условия на офертата:

 • Валидност на ваучера: от 12 Юни до 26 Юли 2024г.
 • С предварителна резервация на: 088 88* **** (покажи) и подписване на договор с туроператора, до 3 дни след издаване на ваучер.
 • Доплащането на остатъка от сумата към туроператора следва да се извърши до 3 дни преди датата на отпътуване.
 • Един ваучер е за един човек, настанен в двойна или тройна стая, при настанени съответно двама или трима пълноплащащи.
 • За дете до 6 ненавършени години, настанено с двама пълноплащащи, се доплащат към туроператора 90лв.
 • За дете от от 6 до 11 ненавършени години, настанено с двама пълноплащащи, се доплащат към туроператора:
  - 168лв за хотел 2*;
  - 198лв за хотел 3*;
  - 228лв за хотел 4*.
 • За единично настаняване се доплащат към туроператора:
  - 70лв за хотел 2*;
  - 100лв хотел 3*;
  - 130лв за хотел 4*.
 • Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна и офертата включва такава за лица до 65 ненавършени години. Може да доплатите към туроператора за:
  - Застраховка за лица от 65 до 70 ненавършени години - 5лв;
  - Застраховка за лица от 70 до 75 ненавършени години - 8лв.
 • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; за деца под 18 години, пътуващи сами или с един родител - нотариално заверена декларация (оригинал и копие).
 • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Задай въпрос

Осигурено от Джуанна Травел

Джуанна Травел е лицензиран туроператор с лиценз № РК-01-7195, който е създаден от желанието да предложи на своите клиенти усмивки и сбъднати мечти.

Избирайки най-прекрасните места и условия за екскурзии и почивки, туристическата агенцията ще ви помогне да се докоснете до красивите природни шедьоври или да се насладите на постиженията на човешката ръка. Благодарение на желанието си за работа, персонала на агенцията успява да предложи точно това, което търсите. При това подбрано точно по вашите изисквания и базирано на добрите познания.

Разнообразието и качеството на предлаганите услуги са сред главните причини да изберете Джуанна Травел - самолетни и автобусни билети, екскурзии до близки и далечни дестинации, летни и зимни почивки, сватбени пътешествия и екстремни пътувания.

"Нашето най-голямо желание е да споделим вашите прекрасни пътувания и да бъдем причина за вашите усмивки!"

Офертата е осигурена от ДЖУАННА ВИКТОРИЯ ЕООД, ЕИК: 202768940 (Джуанна Травел).
"Грабо Медия" АД е лицензиран туроператор и туристически агент, с удостоверение за регистрация за туристическа дейност № РК-01-6924.
Лятна екскурзия до Истанбул: 3 нощувки със закуски, плюс транспорт и посещение на Одрин
Топ цена: 198лв Плати сега: 3960лв
Цена:
198ЛВ
Плащаш сега:
39.60ЛВ
Доплащаш на място:
158.40ЛВ
Какво е това?
Офертата изтича след:
75:49:17
6грабнати ваучера

Още за разграбване:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
София, бул. Христо Ботев 133 088 88* **** (покажи) Понеделник - Петък: 09:30 - 18:00ч
Отзиви от клиенти (46)
Maria 5
Много съм доволна от организацията, водача Джули, която винаги бе на разположение. Хотелът бе на удобно място и чисто, но закуската не ставаше въобще.
Страхотни! Изживяването беше супер, успяхме за кратко време да разгледаме ключови места и забележителности. Отношението е страхотно и коректно. Екскурзоводите ни бяха с нас почти навсякъде, като ни оставяха и време за самостоятелни разходки и разглеждане. Организацията беше идеална. Бих повторила, било то в Турция отново или някъде другаде :)
Покажи още ревюта
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)