Ресторантът е малък и уютен, с типичния за източната култура минималистичен дизайн. Интериорните елементи като оризови папируси, дървени бойни маски и красиви флорални декорации красят стените и напомнят, че японската философия за спокойствие се изразява в близостта до природата и естествените материали. В Miyabi негласно са обособени два къта – единият е по-вечерен, с бамбукови щори, голяма правоъгълна подова японска лампа и удобни сепарета за отпускане. Вторият кът е разположен в по-светлата част.

Естествена атракция са няколкото хладилни витрини, зад които са подредени винаги пресни и добре охладени екзотични вкусотии. Менюто изобилства с тях, затова предлагаме да следвате основния принцип, заложен при създаването му, наречен Кайсеки, при който се поднасят разнообразни блюда на малки порции.

Така шансът да опитате от почти всичко стремително се увеличава. Освен традиционното суши в Miyabi ни примамват и със специалитети със сложни имена като Сансай сей-ро – задушена зеленина върху ориз в бамбукова купа, Шабу-шабу – свинско, зеленчуци и тофу, поднесени с купа ориз и соев дресинг, или Кацо но татаки – пушен паламуд на слама върху барбекю, специално донесено от Япония. Всичко това върви добре полято с чаша Шоу-чу (оризова ракия), Умешу (ликьор от сливи) или добре познатото Саке (оризово вино).

Miyabi Japanese Restaurant участва в Grabo.bg от 19 Декември 2012

Прочети още
Отзиви от клиенти:
Страхотна кухня и атмосфера. Обсужването също е на ниво. Ако ви се хапва автентична японска кухня - това е мястото. Предлагат не само суши, но и други ястия за душата, окото и небцето :)
Други популярни оферти
Автомивка Grillo -63%
Цена:
1580лв
42.80лв стойност
63% отстъпка
Иванова механа -50%
Цена:
915лв
18.30лв стойност
50% отстъпка
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 089 241 0012 (10:00 - 18:00ч)