Екскурзия до Анкара, Кападокия, Коня и Ескишехир! 5 нощувки със закуски и 4 вечери, плюс транспорт и посещение на Соленото езеро, от Глобул Турс

Посетете столицата на Турция, скалните феномени на Кападокия, "родината на въртящите се дервиши" и родния град на Настрадин Ходжа. Всичко в тази прекрасна оферта от Глобул Турс!

Екскурзия до Анкара, Кападокия, Коня и Ескишехир: 5 нощувки със закуски и 4 вечери, плюс транспорт:

Варианти на офертата:
На 29 Август - 4 Септември 423 лв на човек плати сега 85 лв Грабни
На 19 - 25 Септември 423 лв на човек плати сега 85 лв Грабни
На 10 - 16 Октомври 423 лв на човек плати сега 85 лв Грабни
На 31 Октомври - 6 Ноември 423 лв на човек плати сега 85 лв Грабни
Офертата включва
• Транспорт с лицензиран автобус от от София, с възможност за качване от Пазарджик, Пловдив и Димитровград;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара;
• 2 нощувки със закуски и вечери в Кападокия;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Коня;
• 1 нощувка със закуска в Ескишехир;
• Туристическа програма в Коня и Ескишехир;
• Посещение на Соленото езеро;
• Фотопауза при долината на каньона Ъхлара;
• Посещение на подземния град Каймаклъ (без включена входна такса);
• Посещение на град Акшехир и гроба на Настрадин Ходжа;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Пътни, местни и гранични такси.
Допълнителни услуги
С доплащане към туроператора:
• Панорамна обиколка на Анкара - 10 евро;
• Полет с балон над Кападокия - около 160 евро;
• Целодневна екскурзия в Кападокия "Земя на чудесата" - 15 евро;
• Турска вечер в автентичен ресторант в Кападокия, с богата програма, плодова салата, ядки и напитки без лимит - 25 евро;
• Посещение на автентичен ритуал на Дервиши с танца Сема - 20 евро;
• Входна такса за Музея на анатолийските цивилизации - 75 турски лири;
• Входна такса за крепостта Учхисар - 60 турски лири;
• Входна такса за подземния град Каймаклъ - 100 турски лири;
• Входна такса за музей под открито небе Гьореме - 150 турски лири;
• Входна такса за Зелве - 65 турски лири.
Програма
1 ден
Отпътуване от София в 18:00ч. Възможност за качване от Пазарджик, Пловдив и Димитровград. Нощен преход.

2 ден
Пристигане в Анкара - град, разположен сред хълмиста местност в центъра на Анадолското плато. Панорамна обиколка на столицата Анкара: Мавзолеят на Ататюрк - там, където бащата на турците е погребан; Музеят на анатолийските цивилизации - един от най-богатите на древни находки и артефакти музеи в света, признат през 1971г за Европейски музей на годината; Анкарската крепост - най-старата част на града; Националният площад с конната статуя на Ататюрк; Коджатепе джамия - най-големият мюсюлмански храм в турската столица; Атакуле - 125-метрова кула, един от символите на града; Старата сграда на Парламента. Анкара е един от най-оживените градове в страната. Настаняване в хотел. Свободно време за разходки и покупки. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

3 ден
Закуска. Отпътуване за Кападокия - приказната земя. По пътя: посещение и фотопауза на Соленото езеро. То е 2-рото по големина в Турция и именно оттам се произвеждат 63% от солта в страната. Интересното езеро е и едно от най-плитките - със средна дълбочина от 60см. Пруистигане в Кападокия - земя, извадена от сънищата и фантастичните приказки. Областта Кападокия е известна с причудливите форми, образувани преди 60 милиона години, след едновременното избухване на двата вулкана Ерчийес и Хасандаг. Под действието на водата и вятъра са се образували истински природни шедьоври. Кападокия е споменавана още в Библията. Там Апостол Павел води първите християни. Това е родното място на св. Георги и св. Василий Велики. Настаняване в хотел. Вечеря в ресторанта на хотела. След вечеря: възможност за посещение на турска вечер в автентичен ресторант - с богата програма и фолклорни танци. Менюто включва ядки, плодова салата и напитки местно производство без лимит. Нощувка.

4 ден
Рано сутрин по изгрев слънце: възможност за разходка с балон над Кападокия и наблюдаване излитането на балоните - преживяване, което не може да се опише с думи, може само да се изживее. Множество цветни балони с горещ въздух се издигат, за да може туристите да видят скалните образувания "Комините на феите" отвисоко. Лъчите на утринното слънце са в нюанси от розово до синьо и карат всеки да се чувства така, сякаш се намира в земя на вълшебства (денят за провеждане на полета с балон може да бъде сменен, в зависимост от метеорологичните условия). Връщане в хотела. Закуска. Възможност за целодневна екскурзия и разглеждане на известни забележителности и природни феномени в областта Кападокия. Екскурзията започва с посещение на долината Деврент, известна още като Долина на въображението или Розовата долина - с причудливите си вулканични образувания. Свободно време за разходка в град Юргюп - главен търговски център, известен с виното, ръчно направените килими и къщите в пещери. Посещение на красивата долина Зелве - природен феномен и музей на открито с приказни скални комини, издигащи се на височина 30 - 40 метра. Зелве е "визитната картичка" на областта. Екскурзията продължава в местността Пашабаг. Посещение на градчето Аванос, живописно разположено на река Къзълърмак (Червената река - най-дългата в Турция). Градът е известен като "Глинения град" заради грънчарството - занаят, зародил се по тези места още от времето на древните анатолийските племена хети. Свободно време за разходки и обяд. Посещение на традиционно грънчарско ателие. Разходка в национален парк Долината Гьореме - музей под открито небе с богатство от скални църкви, най-старата от които е от IV век. Гьореме е уникално съкровище под защитата на ЮНЕСКО. Възможност за посещение на крепостта Ючхисар - една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия, от чийто връх се откриват зашеметяващи гледки. Връщане в хотела. Свободно време. Вечерта: възможност за посещение на автентичен ритуал на Дервиши - богата програма, с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна и танца Сема (без включена вечеря и напитки). Нощувка.

5 ден
Закуска. Отпътуване за Коня. Посещение на подземния град Каймаклъ - построен под хълма, известен като Цитаделата на Каймаклъ. Отворен е за посетители през 1964г. Оформлението на града е къщи в около 100 тунела с мрежи от улици, водещи до подземни площади. Всеки е имал спални, столови, канализация и вентилация. Жителите все още използват някои места за складове, винарни и конюшни, до които имат достъп от своите дворове. Той е едно от най-големите подземни селища. Гръцкият историк Ксенофон споменава тези подземни градове още през 401г.пр.н.е. Продължаване за Коня - родината на въртящите се дервиши. Посещение на Музея на дервишите, джамията на Алладин - в сирийски стил, необичаен за Анадола, и гробницата на ислямския философ Мевляна Джелаладдин Руми от XIII век - основател на учението и ордена на въртящите се дервиши. Под звуците на суфи музика, те изпадат в състояние, подобно на транс, и общуват с Бога. Всяка част от танца и дрехата на дервиша носят дълбока символика. Те са хора на любовта, хора на сърцето. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в централната част на града. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

6 ден
Закуска. Отпътуване за Ескишехир - родният град на Настрадин Ходжа. По пътя: посещение на град Акшехир, където се намира гробът на Настрадин Ходжа. Ескишехир е известен като "Турската Венеция". През града живописно се вие река Порсук. Около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления, вечер пък мостовете над реката се превръщат в цветна феерия. Тук е родното място на хитрия Настрадин Ходжа, който със своите шеги и невероятно чувство за хумор станал известен през вековете и е част от турския фолклор и култура. Затова неговият образ, заедно с тези на много други местни и чужди величия, може да се видят в Музея на восъчните фигури в Ескишехир. В града се намира и най-големият турски университет, който е и 4-ти по брой студенти в света - Анатолийският университет. Разглеждане на етнографския комплекс Одунпазаръ. Градът впечатлява с автентична атмосфера и интересна архитектура на изключително добре съхранени пъстроцветни стари къщи и кафенета, предлагащи ароматно кафе и сладки изкушения. Ескишехир същевременно е и град със съвременен облик, град на университети и паркове, изключително цветен, красив и подреден. Казват, че там е най-вкусното реване в цяла Турция. Типични за региона са и накитите от морска пяна. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Условия на офертата:

 • Валидност на ваучера: от 4 Август до 24 Октомври 2022г.
 • С предварителна резервация на: 02/ 980 ** ** (покажи), 02/ 981 ** ** (покажи), 087 85* **** (покажи) или на: globultours@abv.bg и подписване на договор, до 2 работни дни след издаване на ваучер. При просрочване на този период, от страна на клиента се дължи неустойка към туроператора в размер на 20лв на човек.
 • Доплащане на остатъка от сумата към туроператора трябва да се извърши до 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Един ваучер е за един човек, настанен в двойна стая, при настанени двама пълноплащащи.
 • За настаняване в единична стая се доплащат към туроператора 145лв.
 • Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна. Може да доплатите към туроператора за застраховка с покритие 2000 евро:
  - 5лв за лица до 65 ненавършени години;
  - 7.50лв за лица от 65 до 70 ненавършени години;
  - 10лв за лица от 70 до 75 ненавършени години;
  - 15лв за лица над 75 години.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 • Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Необходими документи: валиден международен паспорт; за деца под 18 години, пътуващи сами или с един родител - и нотариално заверена декларация.
 • В случай че пътуването не може да бъде осъществено поради рестрикции, свързани с COVID-19, клиентът има възможност да ползва бъдещ пакет при същия туроператор (по избор - за нова дата на същото пътуване или за друга екскурзия, според възможностите на туроператора).
 • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Задай въпрос

Осигурено от Глобул Турс

Глобул Турс е Вашата туристическа агенция!

Повече от 15г. нашият екип работи с огромно удоволствие за Вас, нашите клиенти, за да ви предостави интересни и вълнуващи пътувания и незабравими почивки. Работим за вас с ентусиазъм, за да се чувствате доволни след края на всяко пътешествие, за да се върнете при нас с ново любопитство към следващата дестинация, завладяла въображението Ви. Екипът ни, винаги лоялен към Вас, се труди неуморно и с любов създава нови пътешествия у нас и по света.

Безспорно Глобул Турс е лидер в организацията и обслужването на автобусни екскурзии и почивки на Балканите и в Европа.

С какво сме по-различни от останалите туристически агенции?

Нашите оферти са нещо повече от обикновени екскурзии. Чрез нашите дестинации Вие преоткривате Родината ни и опознавате нови страни и култури. През всичките тези години ние сме осъществили хиляди пътувания у нас и в чужбина. Сбъднали сме много мечти и продължаваме да работим професионално, с любов и с радост за Вас, неуморни пътешественици.

Офертата е осигурена от ГЛОБУЛ ТУРС ЕООД, ЕИК: 131359479 (Глобул Турс).
"Грабо Медия" АД е лицензиран туроператор и туристически агент, с удостоверение за регистрация за туристическа дейност № РК-01-6924.
Екскурзия до Анкара, Кападокия, Коня и Ескишехир! 5 нощувки със закуски и 4 вечери, плюс транспорт и посещение на Соленото езеро
Топ цена: 423лв Плати сега: 85лв
Цена:
423ЛВ
Плащаш сега:
85ЛВ
Доплащаш на място:
338ЛВ
Какво е това?
6грабнати ваучера

Още за разграбване:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
София, ул. Екзарх Йосиф 29 02/ 980 ** ** (покажи), 02/ 981 ** ** (покажи), 087 85* **** (покажи) www.globultours.com Понеделник - Петък: 10:30 - 17:30ч
Отзиви от клиенти (419)
Доволна съм,много хубав хотел в Кавала,плажа в Амолофи -прекрасен,а плажа Неа Ираклица вълшебен.
Покажи още ревюта
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:00ч)