Река Тара - една от най-красивите и най-атрактивни реки в Европа. Каньонът на Тара е вторият по дълбочина в света след този на река Колорадо в САЩ, но е най-красивият в света. Намира се в много спокойна обстановка далеч от Балканските проблеми и смущения. Каньонът на Тара е под егидата на ЮНЕСКО.
Програма за варианта с 2 нощувки:
1 ден
08:30ч - Среща на бул. Мария Луиза 84, София. След като с съберете и натоварите багажа ще отпътувате за Босна и Херцеговина.
Разстояние: 560км. Посрещане на гостите към 19:00ч в Рафтинг центъра, намиращ се на брега на реката. 18км от град Фоча. Настаняване в бунгала и свободна вечер. Има условия за волейбол и футбол и път с пейки до реката. Целият комплекс е на брега на реката с ресторант с тераса над реката. Вечеря към 20:00ч, купон около огъня и музика по ваше желание. За вечеря ще имате възможността да опитате различни специалитети, типични за района, направени на място от свежи, натурални съставки от района на каньона на р.Тара.
2 ден
Закуската се сервира към 10:00ч и включва специалитети, които не можете да опитате никъде другаде - домашно сушена шунка, топли понички с крема сирене са само началото на нашата оферта. След закуска е време за рафтинг екипировката - спасителни жилетки, каски, неопренови костюми, неопренови
обувки, анураци. Транспорт с джипове до Брестановица – началото на рафтинга. Преди да се започне има обучение относно справянето в различни ситуации по време на рафтинга. Първите няколко часа се минава през най-атрактивната част от Тара и Каньона. Спира се на водопади, извори, за снимки и плуване. След 25км адреналин и спиращи дъха гледки, се пристига с лодка до рафтинг центъра при ресторанта. Там има душове с топла вода и сме готови за обяд с отново местни специалитети – гореща телешка супа, агне, яре, телешко месо с вкусни зеленчуци, салати, домашно приготвени сладкиши и много други специалитети, които ще останат като изненада. След обяд, свободно време за разходка, почивка или плуване. В 21:00ч вечеря. След тежкия обяд с месо от планината, за вечеря имаме пъстърва на скара, печени картофи и крема сирене, каша от царевично брашно, пай от спанак, пай от сирене и пай от месо приготвени под метален капак, кисело мляко. В нашият ресторант можете да пиете местно червено вино от винарната на Требиние, местна ракия от диви круши, и всички други напитки, сокове и бири.
3 ден
Богата закуска за гостите. Отпътуване за България. При желание на групата, можем да се отбиете до дървения град на Костурица, за кратка разходка и снимки. Завръщането в България ще е към 19:00ч местно време. Но всичко зависи от граничните пунктове.
Програма за варианта с 3 нощувки:
1 ден
08:30ч - Среща на бул. Мария Луиза 84, София. След като с съберете и натоварите багажа ще отпътувате за Босна и Херцеговина.
Разстояние: 560км. Посрещане на гостите към 19:00ч в Рафтинг центъра, намиращ се на брега на река Тара, 18км от Фоча. Настаняване в бунгала и свободна вечер. Има условия за волейбол и футбол и път с пейки до реката. Целият комплекс е на брега на реката с ресторант с тераса над реката. Вечеря към 20:00ч, купон около огъня и музика по ваше желание. За вечеря ще имате възможността да опитате различни специалитети, типични за района, направени на място от свежи, натурални съставки от района на каньона на река Тара.
2 - 3 ден
Закуската се сервира към 10:00ч и включва специалитети, които не можете да опитате никъде другаде - домашно сушена шунка, топли понички с крема сирене са само началото на нашата оферта. След закуска е време за рафтинг екипировката - спасителни жилетки, каски, неопренови костюми, неопренови обувки, анораци. Транспорт с джипове до Брестановица - началото на рафтинга. Преди да се започне, има обучение за справяне в различни ситуации по време на рафтинга. Първите няколко часа се минава през най-атрактивната част от Тара и Каньона. Спира се на водопади, извори, за снимки и плуване. След 25км адреналин и спиращи дъха гледки, се пристига с лодка до рафтинг центъра при ресторанта. Там има душове с топла вода и сме готови за обяд с отново местни специалитети - гореща телешка супа, агне, яре, телешко месо с вкусни зеленчуци, салати, домашно приготвени сладкиши и много други специалитети, които ще останат като изненада. След обяд свободно време за разходка, почивка или плуване. В 21:00ч вечеря. След тежкия обяд с месо от планината, за вечеря имаме пъстърва на скара, печени картофи и крема сирене, каша от царевично брашно, пай от спанак, пай от сирене и пай от месо приготвени под метален капак, кисело мляко. В ресторанта може да пиете местно червено вино от винарната на Требиние, местна ракия от диви круши, сокове и бири.
4 ден
Богата закуска за гостите. Отпътуване за България.
Меню за двата варианта (според съответния брой включени хранения):
• 1-ва вечеря: печени картофи и крема сирене, домашен хляб от пещта, салата, дивечово месо със зеле, домашно приготвено на скара месо , сладкиши, пай приготвен под метален капак.
• 1-ва закуска: домашно пушена шунка, прошуто, бекон, свинско и сушена наденица. Горещи понички, топли кифлички, домашно сирене, крема сирене, произведено в дървени бъчви. Яйца и омлет с екстри по заявка. Чай, кисело мляко. домашно сладко, мед, конфитюр, течен шоколад.
• 1-ви обяд: телешко варено, ечемичен хляб, салата, телешко месо, тава с картофи и чушки, подправени с розмарин. Домашно приготвени пайове, приготвени под метален капак, за десерт баклава, тулумби.
• 2-ра вечеря: пъстърва и липан, крема сирене, баница, спаначен пай и пай с месо, приготвени под метален капак.
• 2-ра закуска: домашно пушена шунка, прошуто, бекон, свинско и сушена наденица. Горещи понички, топли кифли, домашно сирене, крема сирене. Яйца и омлет с допълнителни екстри. Чай, кисело мляко. домашно сладко, мед, конфитюр, течен шоколад.
• 2-ри обяд: телешко или агнешка супа, ечемичен хляб, салата, домашно пушена шунка, пържола в манатарки сос, мусака. За десерт - баклава.
• 3-та вечеря: печени картофи и крема сирене, домашен хляб от пещта, салата, дивечово месо със зеле, домашно приготвено на скара месо , сладкиши, пай приготвен под метален капак.
• 3-та закуска: домашно пушена шунка, прошуто, бекон, свинско и сушена наденица. Горещи понички, топли кифлички, домашно сирене, крема сирене, произведено в дървени бъчви. Яйца и омлет с екстри по заявка. Чай, кисело мляко. домашно сладко, мед, конфитюр, течен шоколад.
Забележка за менюто:
Моля, поръчайте вегетарианска храна или храна, която изключва определени съставки преди или в началото на подреждането.