Офертата, която разглеждате, е изтекла! Вижте други оферти:
За малко изпусна тази оферта! Абонирай се по e-mail, за да не пропускаш новите оферти!

4 посещения на За Тай Чи или Ци Гун, от Център за Ян фамилен стил Тай Чи

4 посещения на За Тай Чи или Ци Гун

Здраве, движение и тонус за тялото! Вижте предложението на Център за Ян фамилен стил Тай Чи и опознайте философията на бойното изкуство!

Варианти на офертата:
4 тренировки по За Тай Чи 19.90 лв вместо 60 лв Разграбено
4 тренировки по Ци Гун 19.90 лв вместо 60 лв Разграбено
За тренировките
Тай Дзи е философия в движение, идея и практика за баланс на крайностите в хармонично преливаща се свързаност. Това е древна практика, систематизирана и предавана от учител на ученик през вековете, която е достигнала при нас чрез традицията на семейство Ян, една от основните фамилии създали и разпространили по света Тай Чи. Ние сме директни наследници на тази традиция и черпим от извора на знанията и практиката, учим от наследника на фамилията Ян - грандмайстор Yang Jun, който е пето поколение учител след създателя на стила Ян Лучан, ръководил на гвардията на китайския император и е преподавал Тай Дзи на висшата класа в Китай. В България има сертифицирани Центрове по Ян Тай дзи, оторизирани от самата фамилия, като два от тези центрове са в София и Пловдив, ръководени от майстор Станислав Багалев, 4та степен и от неговите сертифицирани инструктори - Димитър Тончев, 3та степен, Афалина Рариво, 3та степен и Мартин Марков.

Ние ще Ви въведем в изкуството и ще можете да тренирате всички аспекти на стила:
• основи и енергия на свързаност;
• основните форми и формите за напреднали ;
• формите с оръжия, сабя и меч;
• класически бутащи ръце;
• приложения на формите;
• свободни бутащи ръце и бойни приложения.

Тай Дзи е уникално изкуство, което ще промени вашето възприятие за тялото, усещането, енергията, ще ви даде баланс, хармония, здраве и ще ви срещне със съмишленици по Пътя на израстване и промяна.

Ци Гун
За да се разбере какво е Ци Гун, първо трябва да се знае какво е Ци. Ци е енергията или естествената сила, която излъчва Вселената. Съществуват няколко основни вида Ци: Небето, или Космосът, притежава Небесна Ци, която се състои от силите на небесните тела, упражнявани върху Земята, като слънчевата светлина, лунната светлина и нейното влияние върху приливите и отливите. Земята притежава Земна Ци, която поглъща Небесната Ци и се влияе от нея. Човекът притежава Човешка Ци, която е под въздействието на останалите две. Китайците вярвали, че именно Небесната Ци контролирала времето, климата и природните бедствия. Когато тази Ци изгуби равновесие, се стреми сама да си го възвърне чрез природни явления, за да постигне нов енергиен баланс. Земната Ци се влияе от Небесната Ци, когато нейната енергия е в равновес, растенията се развиват, а животинският свят изобилства. Всеки индивид, животно или растение притежава собствено Ци, която винаги се среми към равновесие. Загуби ли своя баланс, се разболява или умира. Всички неща в природата, включително и хората, израстват вътрешно като се влияят от естествените цикли на Небесната и Земната Ци. В продължение на хилядолетия китайците изследват взаимовръзката на природата с човека, на базата на опита те създават Ци Гун упражнения, които помагат циркулацията на Ци в тялото да се доведе до хармония с природните цикли. Те откриват, че чрез практикуването на Ци Гун могат да засилят своята Ци, или вътрешната си циркулация, и да забавят дегенеративните процеси в тялото, като се постига не само здраве, а и дълъг живот. Ци представлява енергията, която се открива в Небето, Земята и живите същества. Всички тези видове енергия си взаимодействат и могат да се превръщат един в друг. В Китай думата "Гун" често се използва вместо "Кунг Фу". Терминът може да бъде използван по отношение на всяко специално умение или изучаване, което изисква време, енергия и търпение. Историята на китайския Ци Гун може да бъде условно разделена на три периода. Историята на първият период е забулен в мъгла, по общо прието становище тя започва с навлизането на И Дзин (Книгата на промените) в китайското общество някъде около 2400г.пр.н.е. и продължава до династия Хан 206г. пр.н.е., когато будизмът и неговите методи за медитация са донесени от Индия. С това Ци Гун навлиза в своя втори период - епохата на религиозния Ци Гун. Той продължава до династия Лян 502-557г.н.е., когато става ясно,че той може да се използва и за бойни цели и това поставя началото на третия период - на бойния Ци Гун. Този период продължава до падането на династия Цин през 1911г, когато се поставя началото на нова епоха, при която китайската практика на Ци Гун се смесва с практиките на Индия, Япония и други страни.

Основните принципи и теория са коренът на цялата практика на Ци Гун. Всички стилове на Ци Гун произлизат от този корен, но всеки един от тях процъфтява по различен начин. За да се използва Ци Гун за подобряване и поддържане на тялото, трябва да се вярва, че в тялото съществува Ци. Ци е енергия, която е необходима за живота, тя не може да бъде видяна, но може да бъде почуствана. Ци в тялото се разделя на два вида: управляваща Ци (Ин Ци), наричана още хранителна, и охраняваща Ци (Уей Ци). Управляващата Ци е енергията, която се изпраща до органите, за да могат те да функционират. Охраняващата Ци е енергията, която се изпраща до повърхноста на тялото и която служи като предпазен щит спрямо негативни външни влияния. Китайските лекари отдавна са открили, че в човешкото тяло има дванадесет главни канала и осем съда, по които циркулира Ци. Дванадесетте канала свързват най-крайните точки на тялото с вътрешните органи. Осемте съда функционират като резервоари и регулират разпределението и циркулацията на Ци в тялото. Всеки път, когато в потока на Ци в дванадесетте канала се появят отклонения, осемте резервоара ги регулират и нормализират.

Ци Гун упражненията могат да бъдат категоризирани в четири групи:
1. Поддържане на здравето. Главната цел от тази група е постигане на умствено и духовно спокойствие, мир и равновесие. Смята се, че много от болестите са причинени от умствен или емоционален излишък. Тези емоции изчерпват Ци и причиняват задържане в органните системи, което може да доведе до заболяване.

2. Терапия на болестите. Някои от упражненията не само подобряват здравето, но и лекуват болести. Ако заболяването се дължи на задържане на Ци и няма физически увреждания на органа, поддържащи здравето упражнения Ци Гун могат да се използват и при регулиране на циркулацията на Ци и лечение на болеста.

3. Дълголетие. За повече от 900 години изследвания практикуващите откриват начин как да забавят стареенето на органите, ключ към удължаването на живота. Много будисти и даоисти живеят повече от 150г. За съжаление по-голяма част от тези занимания се пазят в тайна по манастирите. Едва през последните 20г тези секретни теории и тренировъчни методи се разкриват за външния свят. Една от тях е Ци Гун за промиване на костния мозък.

4. Бойни изкуства. По време на династия Лян занимаващите се с бойни изкуства започват да използват Ци Гун за подобряване на ефиктивността на нападението и защита.

5. Просветление или Състояние на Буда. Даоистите и будистите използват Ци Гун, за да постигнат ниво, много по- високо от нивото на обикновения човек. Те се стремят към просветление, търсят начин, за да пренесът себи си отвъд нормалното човешко страдание и да се освободят от цикъла на преражданията. Повечето от изследванията на Ци Гун се концентрират върху човешката Ци, тя е изворът на живот, чрез който можем да се сдобием с дълъг и здравословен живот.

Условия на офертата:

 • Валидност на ваучера: от 9 Ноември 2022г до 10 Април 2023г.
 • С предварително записване на: 089 50* **** (скрит) (за тренировките по Ци Гун). За тренировките по За Тай Чи не е необходимо предварително записване.
 • Първото посещение трябва да бъде направено в рамките на валидност на ваучера, а останалите - до 1 месец след това.
 • Офертата важи само за нови клиенти на центъра.
 • Един ваучер е за един човек.
 • График на тренировките по За Тай чи:
  - Понеделник, Сряда и Петък: 07:30 - 08:30ч;
  - Вторник и Четвъртък: 19:40 - 20:40ч.
 • График на тренировките по Ци гун: Събота и Неделя: 10:00 - 11:00ч.
 • Всеки клиент може да ползва по един ваучер за себе си.
 • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Задай въпрос

Осигурено от Център за Ян фамилен стил Тай Чи

Тай Чи директно от извора!

ТайДзи е Великият предел. Той се ражда от Безпределното, когато в него се поражда идеята за двете енергии - Ин - Ян, двата полюса на тъмната и светлата енергия и материя, времето и пространството се отделята и взаимосвързват с противоположностите.

ТайДзи е Единството, баланса на противоположностите, които съдържа. ТайДзи използва идеята на Ин-Ян за единство и взаимосвързаност на противоположностите. Те не могат и не съществуват едно без друго, във всяка една противоположност има частица от другото, взаимопораждащ се цикъл на непрекъсната промяна. Символът ТайДзи е изобразяван като кръг с точка или като кръг с Ин Ян в него.

Ян Тай Чи Център в България
Майстор Станислав Багалев е роден през 1972 година в София. Започва своите занимания с бойни изкуства през година с майстор Красимир Димитров (Китаеца). Преди промените е време, когато да се практикуват източни практики и бойни изкуства е забранено от държавата.

През 1989 година Станислав Багалев е един от инструкторите в Езотерично общество Цин Лун. То е ръководено от Красимир Димитров. Провеждат се множество семинари в страната. Демонстрации, както и първите предавани за бойни изкуства по БНТ. На един от първите семинари с майстор Роланд Хаберзетцер, 8 дан, през 1989 година, Станислав Багалев защитава първите си инструкторски степени. През 1991 година по покана на Пловдивски Университет Станислав Багалев заминава за Пловдив. Започва да преподава китайски бойни изкуства в новата специалност към свободния факултет. Обучението е пет семестъра - Тай Чи, Тай Чи меч, Шаолинцюан, Шаолин със сабя, Винг Чун. Води лекции и упражнения към специалността. Записва първите учебни филми за Тай Чи по националната телевизия.

1991-1994 година е четирикратен републикански шампион по вътрешни стилове и Тай Чи.

През 1994-95 посещава семинари с майстор Сяо Цин, шампион на Китай. През 1996 година в Пловдивски Университет се основава клуб по ВингТчун, част от Европейската ВингТчун Организация. Ръководител е грандмайстор Керншпехт. От 1996 до днес майстор Станислав Багалев е представител и ръководител на организацията за страната. Завършва магистър по Българска филология и специализация в НСА по Бойни спортове.

Офертата е осигурена от ЯН ТАЙ ДЗИ ООД, ЕИК: 204298368 (Център за Ян фамилен стил Тай Чи).
4 посещения на За Тай Чи или Ци Гун
Цена: 1990 лв

Не изпускай предложенията на
Център за Ян фамилен стил Тай Чи

Запиши се
Регулярна цена:
60 ЛВ
Grabo oтстъпка:
67 %
Спестяваш:
40.10 ЛВ
Изтекла оферта! Офертата е грабната 4 пъти за 4 месеца.

Активни промо оферти:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
Пловдив, Център, ул. Райко Даскалов 72, ет.3 088 90* **** (скрит) По график.
Отзиви от клиенти (1)
Професионално, точно, интересно.
Отлична тренировка!
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)