Офертата, която разглеждате, е изтекла! Вижте други оферти:
За малко изпусна тази оферта! Абонирай се по e-mail, за да не пропускаш новите оферти!

Екскурзия до Саудитска Арабия: 6 нощувки със закуски, плюс самолетен транспорт и всички програми включени в офертата, от Хермес Холидейс

Екскурзия до Саудитска Арабия: 6 нощувки със закуски, плюс самолетен транспорт и всички програми включени в офертата

Интересна ли ти е арабската култура? А готов ли си за тази екзотична приказка с Хермес Холидейс?

Екскурзия до Саудитска Арабия: 6 нощувки със закуски, плюс самолетен транспорт:

Варианти на офертата:
На 9 - 15 Декември 2585 лв на човек плати сега 517 лв Разграбено
На 16 - 22 Декември 2765 лв на човек плати сега 553 лв Разграбено
На 23 - 29 Декември 2915 лв на човек плати сега 583 лв Разграбено
На 30 Декември - 5 Януари 2979 лв на човек плати сега 595.80 лв Разграбено
На 6 - 12 Януари 2535 лв на човек плати сега 507 лв Разграбено
На 13 - 19 Януари 2535 лв на човек плати сега 507 лв Разграбено
На 20 - 26 Януари 2535 лв на човек плати сега 507 лв Разграбено
На 27 Януари - 2 Февруари 2535 лв на човек плати сега 507 лв Разграбено
На 3 - 9 Февруари 2535 лв на човек плати сега 507 лв Разграбено
На 10 - 16 Февруари 2535 лв на човек плати сега 507 лв Разграбено
На 17 - 23 Февруари 2535 лв на човек плати сега 507 лв Разграбено
На 24 Февруари - 1 Март 2535 лв на човек плати сега 507 лв Разграбено
На 2 - 8 Март 2655 лв на човек плати сега 531 лв Разграбено
На 9 - 15 Март 2365 лв на човек плати сега 473 лв Разграбено
Офертата включва
• Самолетни билети София - Рияд/Джеда - София с турски авиолинии, през Истанбул с включен чекиран и ръчен багаж;
• 6 нощувки със закуски;
• Професионален гид през целия тур на английски език;
• Всички трансфери по програмата;
• Полудневна екскурзия в Рияд;
• Полудневна екскурзия в Ад-Дирия;
• Посещение на Хегра - Известен още като Мадаин Салех, обект на световното наследство на ЮНЕСКО с над 110 гробници, изсечени от гигантски скални формации;
• Екскурзия в Дадан и Лихян;
• Посещение на Джебел Ал-Фил (Каменният слон);
• Целодневна екскурзия в Джеда.
Офертата не включва
Задължително заплащане:
• Виза (eVisa) - около 142.45 долара (с включена такса за кандидатстване към КСА).
Допълнителни услуги
Може да доплатите към туроператора за:
• Обеди, вечери, напитки;
• Услуги, неупоменати в програмата;
• Ранно настаняване;
• Застраховка "Отмяна на пътуване".
Програма
1 Ден
Отпътуване за Риян. След преминаване на формалностите за виза на летището в Рияд, наш представител ще ви очаква за трансфер до хотела. Свободно време за вечеря. Нощувка в Рияд.

2 Ден
След закуска в хотела се отправяте към стария Рияд, започвайки от централната част, където ще посетите традиционния Dirah Souq (известен с покупката на антични килими и други антични наследства от Саудитска Арабия). След това ще видите крепостта Masmak, която е на близко разстояние от Стария пазар и чиято важност е свързана със създаването на настоящето Трето Саудитско кралство. Крепостта е построена през управлението на Абдула бин Рашид през 1895г, за да служи като военна казарма за армията му. Негово величество Крал Абдул Азис, бащата на днешната нация, завзема крепостта през 1902г.

Свободно време за обяд, след което се отправяте към Дирия (около 30 мин), разположена на западния бряг на сухото корито на река Ханифа, което се пълни само след големи дъждове. Дирия е била столицата на Неджд (централната част на Арабския полуостров) от 15-ти век до началото на 18-ти век. Това е родното място на първото Саудитско кралство, а неговото значение в историята на Арабския полуостров е признато, когато е включена в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 2010г, като най-бляскав пример на недждийска архитектура. Историята на Дирия се простира хилядолетия назад, тъй като тя е била древен търговски път и е служела за сборно място на пътешественици от и до Азия, Африка и Европа. Имате възможност да се насладите на архитектурното й наследство, преди да се върнете към центъра на Рияд. Докато се връщате към града, имате възможността да се възхитите на бързото развитие на този космополитен столичен град, планиран от саудитското правителство да стане най-големият мегаполис в Близкия изток през следващите 10 години. Връщане в хотела. Свободно време за вечеря. Нощувка в Рияд.

3 Ден
Закуска в хотела и напускане. В зависимост от времето на полета, трансфер до летище Рияд за полета до Ал Ула. Пристигане на летище Ал Ула, посрещане от наш представител и трансфер с климатизиран автомобил до града. При пристигането ще се запознаете с миналото на Ал Ула по време на обиколка на Стария град, където поклонници, пътешественици и постоянни заселници са се събирали през вековете. Населен от преди 12-ти век до началото на 1980-те години, Старият град Ал Ула предоставя на изследователите уникални устни истории и жива памет, които другите исторически забележителности в района не могат да предложат. С 900 къщи, 500 магазина и 5 градски площада можете да изследвате лабиринт от останки от оригинални каменни и кирпичени сгради и да се насладите на изгледи към замъка в Ал Ула, датиращ от 10-ти век. Ще научите за заселниците и поклонниците на Стария град, както и за техните методи на строеж на града. Трансфер до хотела и настаняване. Обяд и вечеря по желание. Нощувка в Ал Ула.

Забележка: Препоръчан полет: SV 1574 - RUH 0915ч./ ULH 11:00ч. включен билет за полета. Времената на полета подлежат на промяна.

4 Ден
Закуска в хотела. Посещение на Хегра, първото място от Саудитска Арабия, включено в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство и най-голямото запазено място на набатейската цивилизация на юг от Петра. Съдържаща повече от 110 гробници, изсечени от гигантски каменни формации, това древно място е отворено за посетители, за да изучават културата, традициите и историята на неговите хора. Свободно време за обяд. След това тръгвате на пътешествие във времето, за да откриете древните цивилизации на царствата Дадан и Лихян, които са строили и формирали Ал Ула. След като изследвате руините, продължавате с кратко пътуване до Джабал Икмах, открита библиотека с надписи, каменно изкуство и петроглифи в един впечатляващ пустинен каньон. Преди да се върнете в хотела, ще посетите Jebel Al-Fil (Elephant rock) за почивка. Обграден от златни пустинни пясъци и издигащ се към саудитското небе, впечатляващият каменен слон е едно от многото геоложки чудеса на Ал Ула. За разлика от украсените, ръчно издълбани фасади на близките набатейски гробници на Хегра, "тялото" на този монолитна скала с формата на слон е създадено от природни сили - милиони години вятър и водна ерозия. Красотата на необработената структура се засилва от пейзажа от златни пясъци и уникални скални образувания с впечатляващи форми и големина. Свободно време за вечеря.

5 Ден
Закуска в хотела и напускане. В зависимост от времето на полета, трансфер до летище Ал Ула за полета до Джеда. Пристигане на летище Джеда, трансфер до хотела и настаняване. Обяд и вечеря по желание. Нощувка в Джеда.

Забележка: Препоръчан полет: SV 1631 - ULH 1150ч/ JED 1315ч включен билет за полета. Времената на полета подлежат на промяна.

6 Ден
Закуска в хотела. Обиколката започва с посещение на Стария Град. Ще научите невероятни истории за Джеда и неговите околности. Ще се насладите на чудесна разходка в Ал Балад, старата част на града. Тази разходка ще ви преведе през всички по-малко известни, но задължителни места за посещение: скрити съкровища на Стария пазар, скрити галерии в Стария Джеда, местна храна. Посещавайки Ал Балад, обект на наследство на ЮНЕСКО, ще видите Biet Nassif отвън - една от видните реновирани структури в стария град, която датира от средата на 19-ти век. Пет-етажната сграда предоставя рядката възможност на посетителите да видят смесицата от традиционна и модерна архитектура на едно място. Ще видите и традиционна Багдадска (Иранска) къща. Ще посетите и Стария златен пазар на улица Габел и Джамията Укаш. Обиколката завършва с посещение на крайбрежният курортен район на град Джеда, в който ще видите музея на скулптурите, както и фонтана на крал Фахд, който е най-високият в света. Районът предлага зони за отдих, магазини и големи обществени скулптури. Свободно време за обяд. Следобед ще започнете обиколката с посещение на Музея на ислямското изкуство. След това ще посетите крайбрежната улица на Джеда. Връщане в хотела. Свободно време за вечеря. Нощувка в Джеда.

7 Ден
Закуска в хотела. Време за напускане до 12:00ч. В зависимост от времето на полета, трансфер до летище Джеда.

Условия на офертата:

 • Валидност на ваучера: от 29 Ноември 2023г до 19 Февруари 2024г.
 • Най-късно до 2 работни дни след издаване на ваучер е необходимо да изпратите в писмен вид на: info@hermesholidays.net следната информация:
  - Трите имена на пътуващите лица на латиница по международен паспорт или лична карта (в зависимост от дестинацията), както и ЕГН;
  - Номер и секретен код на всеки от ваучерите;
  - Информация дали ще използвате допълнителни услуги (багаж или екскурзии с доплащане и други).
  След това ще ви бъде изпратен договор за хотелско настаняване или договор за туристически пакет с организиран транспорт за подпис.
 • Необходимо е да направите доплащане на още 150лв от остатъка от сумата към туроператора при подписване на договор.
 • Окончателното доплащане на остатъка от сумата към туроператора трябва да се извърши до 20 дни преди пътуване.
 • Един ваучер е за един човек, настанен в двойна стая, при настанени двама пълноплащащи.
 • Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна. Офертата включва застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 10000 евро за лица до 70 ненавършени години. За застраховка за лица от 70 до 75 ненавършени години може да отправите запитване към туроператора.
 • За настаняване с деца или трети възрастен, както и за настаняване в хотел по-висока категория, е необходимо да отправите запитване към туроператора.
 • Туроператорът може да съдейства за обработка на визата срещу 50 долара.
 • Екскурзиите се провеждат само на английски език.
 • Необходими документи
  eVisa
  • Влизане: Многократно.
  • Валидност: Визата е валидна за една година от издаването й. Разрешен е престой до 90 дена.
  Изисквания
  • Пътниците да са с навършени 18г. Пътници под 18г се допускат на територията на КСА само, ако са придружени от родител, дядо или баба или пълнолетни брат или сестра.
  • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на пътуване за български граждани.
 • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Задай въпрос

Осигурено от Хермес Холидейс

Хермес Холидейс е основана през лятото на 2007 година с много смелост и ентусиазъм. "Водеше ни вярата във възможностите ни, защото е лесно да копираш добрите идеи, но креативният талант е уникален.

Независимо от вашия бюджет и стил на пътуване, ние имаме идея за пътешествие!

Доверяваме се на дългогодишни партньори, проверени хотели и транспорт, компетентни водачи на нашите групи, доказани екскурзоводи по дестинации и не на последно място - няма да ви заведем, там където не сме били!

Вярваме, че хората пътуват за да срещат нови светове и да се докоснат до непознати обичаи и култури извън познатите маршрути; да се запознаят с местните, да попитат за техния живот, мечти, надежди и предизвикателства. Приятната страна на нещата е, че винаги има какво ново да научим. Ако имате идея, която не намирате в нашите оферти - споделете я! Ако вече не сме имали подобна програма, ние с удоволствие ще я подготвим. Разчитаме на вас, за да поддържаме продуктите си свежи и вълнуващи."

Офертата е осигурена от ХЕРМЕС ФЛАЙ ООД, ЕИК: BG200959772 (Хермес Холидейс).
"Грабо Медия" АД е лицензиран туроператор и туристически агент, с удостоверение за регистрация за туристическа дейност № РК-01-6924.
Екскурзия до Саудитска Арабия: 6 нощувки със закуски, плюс самолетен транспорт и всички програми включени в офертата
Топ цена: 2585лв

Не изпускай предложенията на
Хермес Холидейс

Запиши се

Активни промо оферти:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
София, ул. Г. С. Раковски 169А 087 88* **** (скрит) hermesholidays.net Понеделник - Петък: 11:00 - 16:00ч (офис)
Отзиви от клиенти (37)
Мая 4
Беше интересно преживяване! Заслужава си да види човек древната и уникална Петра!
Много съм доволна от организацията на екскурзията и престоя ми!
Страхотно преживяване .Останахме с много хубави впечатления от Рияд.
Покажи още ревюта
Други подобни оферти
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)