Количествен кръвен тест SARS-CoV-2 S - IgG за наличие на антитела в организма, плюс "зелен сертификат", от СДМЛ Био-Тест

Количествен кръвен тест SARS-CoV-2 S - IgG за наличие на антитела в организма, плюс "зелен сертификат"

С все по-широкото разпространение на инфекцията, броят на хората, прекарали болестта, нараства. Това прави важно откриването на антитела и проверката дали имате изграден имунитет. Проверете вашите показатели с ваучер за предложението на СДМЛ Био-Тест!

Количествен кръвен тест SARS-CoV-2 S - IgG за наличие на антитела в организма 26.90 лв Грабни
Повече за изследването
Тези тестове могат да дадат отговор на въпроса колко време след ваксината се появяват неутрализиращи антитела и колко дълго се задържат в достатъчно висока концентрация, за да осъществяват защитната си функция.

Гените на SARS CoV-2 кодират 4 основни структурни протеина: S (spike) - шипчест, E (envelope) - белтък на обвивката, M (membrane) - мембранен и N (nucleocapsid)- нуклеокапсиден. При инфекция със SARS CoV-2, имунната ни система започва да произвежда специфични антитела срещу антигените на тези вирусни белтъци. Синтезът на антитела от вида IgM и IgG започва почти едновременно. Вече знаем, че има големи различия в концентрацията на тези антитела в кръвта и хронологията на появата им при различните хора. Средното време, в което се наблюдава наличие на антитела, е 14 дни след началото на симптомите на инфекцията. В някои случаи IgM и IgG се установяват още на 5-тия ден от появата на симптоми, с достигане на максимална концентрация на 2-3 седмица за IgM и на 3-6 седмица за IgG. Вече е известно и кои са антителата със силен неутрализиращ капацитет - това са IgG антителата срещу шипчестия (S) протеин, отговорен за свързването на вируса с клетката гостоприемник и проникването в нея. На базата тях са създадени и одобрените ваксини срещу SARS CoV-2.

Тест за доказване на антитела срещу COVID-19 IgG
Този вид тест открива антитела от всички класове имуноглобулини, включително IgG срещу нуклеокапсидния антиген. Извършва се по ELISA (Ензимно-Свързан Имуносорбентен Анализ). Необходимa e венозна кръв. Методът дава възможност за тестване на големи групи от хора за кратко време.

Специфичност и чувствителност: 100% диагностична чувствителност и 99.8% специфичност на 14-тия ден от появата клинични симптоми (при над 50% от пациентите е положителен още на 7-тия ден).

Кога се препоръчва:
• При всички случаи, когато има съмнение за прекарана COVID-19 инфекция;
• Като допълваща диагностика към PCR диагностиката при доказване и проследяване на пациенти с COVID-19 инфекция;
• При симптоми, съмнителни за COVID-19 инфекция с давност от поне 10 дни, но отрицателен PCR и/или антигенен тест;
• При проследяване на пациенти с потвърден COVID-19 за доказване наличието на антитела или при обсъждане на лечение с конвалесцентна плазма.

Предимства
• Стандартизирано обективно отчитане на резултатите;
• Възможност за полуколичествена оценка на концентрацията на антитела и проследяване в динамика на нарастването или намаляването им.

Недостатъци - не е възможно да се отдиференцира при положителен тест кой от класовете имуноглобулини е повишен.

Условия на офертата:

  • Валидност на ваучера: от 12 Ноември 2021г до 9 Февруари 2022г.
  • Не е необходимо предварително записване. Клиентите с ваучери ще бъдат обслужвани според заетостта на избраната лаборатория.
  • Услугата се извършва само при предоставяне на номер и секретен код на ваучер при посещението.
  • Офертата включва още такса такса вземане на биологична проба и такса екерисаж.
  • Резултатите се получават в рамките на деня. Те могат да бъдат проверени онлайн и на сайта на лабораторията: www.bio-test.eu.
  • При резултат, покриващ нормите, определени от МЗ, това изследване дава възможност за издаване на "зелен сертификат" с 90 дни валидност на територията на България.
  • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Въпроси и отговори: 2

Осигурено от СДМЛ Био-Тест

Медико-диагностична лаборатория Био-Тест е разположена в непосредствена близост с водещите медицински заведения в града: МБАЛ - Русе, Спешна помощ, Онкологичен диспансер и Диспансер по белодробни болести. Това създава удобство за бърз и постоянен достъп на пациентите до нашите услуги. Те имат възможност да получат компетентна информация за получените лабораторни резултати от лекар - лабораторен специалист и специалист по вътрешни болести и биохимия в лицето на ръководителя на лабораторията проф. Д-р Л.Христов, който е с дългогодишен опит като лабораторен специалист, преподавател във Висши медицински институти и лаборатории в Русе и София.

Нашите пациенти могат да си получат резултатите на място, при личния лекар или Оn-line- от страницата на лабораторията.

СМДЛ Био-Тест
е с утвърден многогодишен опит и авторитет. Положителните оценки са потвърдени както от нашите пациенти, така и със Сертификати от МНЗ. Лабораторията въвежда своевременно всички нови методики и стандарти възприети в страните от ЕС.

Обслужването на пациентите се извършва от персонал с голям професионален опит. Нашия екип е различен. Той е грижовен и изключително внимателен към пациентите си. Запознат е с техните проблеми и се старае да отговори адекватно на очаквнията. Затова сме се е утвърдили с добро име както между пациентите, така и между колегите си в бранша.

Лабораторията разполага с модерна апаратура и работи с консумативи с най-високо качество от водещи в областта си фирми-производители, отговарящи на всички медицински стандарти. Качеството на работа е под постоянен ежедневен вътрекачествен контрол и външна оценка чрез Националната система за качество. Ние разполагаме с необходимите за това Серитификати.

СМДЛ Био-Тест
работи със Здравната каса при спазване на всички изисквания при изработване на изследванията.

Ежедневно се изработват оптимален вид и брой съвременни лабораторни показатели : всички видове холестерол, кр.захар, глюкозно обременяване, гликиран хемоглобин, туморни маркери, голям обем от хормони, всички видове показатели на възпалението (индивидуални белтъци), показатели на язвената болест, показатели на кръвосъсирването и др.

Офертата е осигурена от СМДЛ БИО-ТЕСТ ЕООД, ЕИК: 117533413 (СДМЛ Био-Тест).
Количествен кръвен тест SARS-CoV-2 S - IgG за наличие на антитела в организма, плюс "зелен сертификат"
Топ цена: 2690лв Грабни ваучер
140грабнати ваучера

Още за разграбване:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Отзиви от клиенти (17)
Emil 5
Много съм доволен! Усмихнат и разбран персонал. :)
Манипулацията беше почти безболезнена и мястото на убождането не посиня. :)
Препоръчвам горещо!
Доволен съм от извършената услуга.
Покажи още ревюта
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 089 241 0012 (10:00 - 18:00ч)