Ветроходство с Вятър и вода - компания, която предлага пътешествия с ветроходна круизна яхта на нашето и другите морета, обучения по ветроходство и мореплаване, участие в регати за ветроходци и новаци, кратки плавания на язовир и море.

Вятър и вода е пристанът на вашите ветроходни мечти и занимания. Ще се радват, ако освен техни гости в интернет, споделите с тях пиянството на вятъра, водата, слънцето, емоцията.

Ветроходството е адреналин, скорост, еуфория, чувство за свобода, чувство за мимолетност и вечност. Плющене на ветрила, водни пръски, отблясъци. Плаването е спокойствие, наслада, медитация, забрава, магия. Игра на птици и риби, залези, сумраци, изгреви, облаци, дъги. Ветроходството е наука. Сили, площи, обеми, вектори, моменти, формули. Ветроходството е откривателство – нови хоризонти, нови земи, нови предизвикателства, нови постижения, нови граници, нова тръпка. Ветроходството е страст.

Забавление, отмора, наслада – това са простичките отговори на въпроса „какъв е смисълът от ветроходството сега, когато имаме дизелови, бензинови, електрически двигатели; да не говорим за последните достижения на науката. Има и друг отговор, но до него стига всеки сам. Смисълът е в чувството – прави ли те щастлив или не. Мнозина ги прави. България е държава със слабо развито ветроходство. Вятър и вода вярват, че много от истинските любители на ветроходството още не са го срещнали. И ще са щастливи да поправят тази несправедливост.

Плаването с ветроходна лодка е дейност, която поражда много възможности. Вятър и вода имат много идеи, които ще реализират малко по-малко. Когато имате предложения – не се колебайте да ги споделяте и заедно ще ги осъществявате.

Ветроходните им планове включват програми с акцент върху плаването като изживяване – без да е необходимо задължително да имате някакви умения. Ще ви покажат само най-важното, за да се чувствате добре на борда. Ще има програми с акцент върху обучението – без да се ограничаваме до уменията на екипа, с който стартират – ще канят гости-експерти, когато вие ни надминете. Ще има програми, които ще съчетават от двете.

Ето някои интересни неща. Знаете ли каква е границата на скоростта за плавателни съдове? Има две възможни състояния на кораба при плаване – на водоизместване и на глисиране. Когато корабът е във водоизместващо положение, максималната скорост е ограничена от дължината му. При подходящи условия той може да излезе на глисаж, което означава, че вече не тежи във водата с реалната си маса, а „планира” по нея. В този случай скоростта може да нарасне значително.

Ветроходните лодки не са ограничени от максималната скорост на вятъра, макар че именно той е техният двигател. Има съдове, които надбягват вятъра, без да използват друг двигател. Любопитно ли ви е защо и как? Ако такива въпроси ви вълнуват, страницата на Вятър и вода ще е интересна за вас дори никога да не стъпите в лодка. Добре дошли на борда!

Вятър и вода участва в Grabo.bg от 22 Декември 2013

Прочети още
Най-нови оферти от Вятър и вода:
-50% 1 час плаване с 5-местна ветроходна лодка в язовир Искър с инструктор
1 час плаване с 5-местна ветроходна лодка в язовир Искър с инструктор
Цена: 10лв
20лв
·Грабнати ваучери9 · Грабомани закупили офертата5 · Преглеждания на офертата5258
Дата на стартиране на офертата12.04.2017г · Офертата се е промотирала 10 дни10 · Средна оценка за офертата от общо 2 ревюта.
5.0
-50% 1 час плаване с 5-местна ветроходна лодка в язовир Искър с инструктор
1 час плаване с 5-местна ветроходна лодка в язовир Искър с инструктор
Цена: 10лв
20лв
·Грабнати ваучери36 · Грабомани закупили офертата14 · Преглеждания на офертата4854
Дата на стартиране на офертата24.03.2017г · Офертата се е промотирала 14 дни14 · Средна оценка за офертата от общо 3 ревюта.
5.0
-30% Романтика с 6-дневен круиз по избор - Великденска флотилия в Йонийско или Егейско море
Романтика с 6-дневен круиз по избор - Великденска флотилия в Йонийско или Егейско море
Цена: 588лв
840лв
·Грабнати ваучери1 · Грабомани закупили офертата1 · Преглеждания на офертата5569
Дата на стартиране на офертата24.04.2013г · Офертата се е промотирала 4 дни4
Виж всички оферти
Отзиви от клиенти:
Milena 5
Беше страхотно изживяване! Благодаря.
изключително преживяване.лошо време уцелихме и по-малко плавахме,но капитанът беше много отзивчив и позитивен.ще повторим пак,ако има оферта отново.
Други популярни оферти
Ездови клуб Валдемар-Хорсис -50%
Цена:
1990лв
40лв стойност
50% отстъпка
Ентусиаст -54%
Цена:
1390лв
29.90лв стойност
54% отстъпка
Център по биофийдбек -48%
Цена:
13000лв
250лв стойност
48% отстъпка
Спортен клуб Гладиус -51%
Цена:
990лв
20лв стойност
51% отстъпка