Цирк Колозеум е създаден през 2006г от млад второ поколение цирков артист Момчил Колев. Завърнал се в България за кратка ваканция, след три годишно турне с най-големия цирк в САЩ - Ринглинг Барнуим енд Бейли.

Тържествената премиера на Цирк Колозеум се осъществява на 30 Март 2007г в Нови Искър. В присъствието на доайени на цирковото изкуство като Марио Валдемар Малеволти и Георги Кехайов. Програмата е съставена изцяло от български артисти от най-високо ниво. Публиката видимо оценява този факт, след като броят посетители става все по-голям. Момчил и Лукреция влагат цялата си енергия, желание , талант и инат, за да оцелее творчеството им в България. След много перипетии и трудности от различен характер те успяват да разработят и наложат името Колозеум като на цирк с традиции, качествена програма с участие на нови атракциони всеки сезон и не на последно място с народни цени на билетите.

От 2010г циркът има за практика да раздава безплатни талони за вход на всички деца от детските градини. Това има за цел да предостави възможност на всяко дете от ранна възраст да опознае и обикне цирковото изкуство, без това да тежи на семейния бюджет в този момент на криза. Освен това традиция е цирк Колозеум да организира благотворителни спектакли за деца лишени от родителска грижа и хора с увреждания.

Момчил и Лукреция вярват, че цирка е забравено изкуство от много българи и искат да го възродят и разпалят обичта у тези, които вече не го помнят или малчуганите , които изобщо не са го познавали. В спектаклите на цирка вече гостуват и чуждестранни артисти, но все още повечето са добри български артисти, на които се дава поле за изява, на което да бъдат оценени. Циркът набляга също така и на дресурите на различни видове животни, тъй като именно те предизвикват най-голям интерес у децата. Дресурите на коне, понита и уникалния акробатичен номер върху коне, наречен падедю, изпълняван от Лукреция и Момчил са създадени от бащата на Лукреция. Марио Малеволти отдал живота си на работата в цирковото изкуство като акробат, дресьор и други. Той подкрепя начинанието на младите и ги окуражава в трудните моменти. Сега предава уменията и познанията си в дресировката на животни на дъщеря си Лукреция. Тя е артистичен директор в цирка и освен с дресури се занимава с акробатични номера върху коне. Започнала е цирковата си кариера с парфорсна езда, преминала е към хула хоп върху галопиращ кон, била е първата и за сега единствената жена изпълнявала соло джигитовка и първа представя номера въздушна гимнастика на воали пред българска публика.

"Скъпи сънародници, не бъркайте думата "цирк" с нещо грозно и пошло! Възпитайте у децата си обич и уважение към цирка, защото той е истинско, чисто, с рискове и неподправено изкуство, а изкуството е храна за душата.

За да се убедите в горенаписаното, заповядайте под купола на цирк Колозеум!"

Цирк Колозеум участва в Grabo.bg от 19 Април 2018

Прочети още
Най-нови оферти от Цирк Колозеум:
Цирк Колозеум гостува в София: Вход за спектакъл на дата по избор - в Люлин
Цирк Колозеум гостува в София: Вход за спектакъл на дата по избор - в Люлин
Топ цена: 12лв ·Грабнати ваучери42 · Грабомани закупили офертата13 · Преглеждания на офертата879
Средна оценка за офертата от общо 2 ревюта.
5.0
Цирк Колозеум отново в София: Вход за спектакъл през Април или Май
Цирк Колозеум отново в София: Вход за спектакъл през Април или Май
Топ цена: 12лв ·Грабнати ваучери36 · Грабомани закупили офертата14 · Преглеждания на офертата989
Дата на стартиране на офертата21.04.2023г · Офертата се е промотирала 15 дни15 · Средна оценка за офертата от 1 ревю.
5.0
Коледен цирк Колозеум в София: Вход за спектакъл през Декември
Коледен цирк Колозеум в София: Вход за спектакъл през Декември
Топ цена: 10лв ·Грабнати ваучери116 · Грабомани закупили офертата39 · Преглеждания на офертата1868
Дата на стартиране на офертата03.12.2022г · Офертата се е промотирала 17 дни17 · Средна оценка за офертата от общо 9 ревюта.
4.6
Виж всички оферти
Отзиви от клиенти:
Прекрасно представление! Забавно и за децата, и за възрастните! Артистите се стараят много и дават всичко от себе си! Милите, разлакаха ме с ентуисазма и отдадеността си! Работят стоически и радват , въпреки трудните условия, при които го правят! Препоръчвам посещение !
Albena 1
Билетите за цирка ни бяха за 16ти декември, но когато отидохме на място, казаха пе този ден няма да има представление, заради проблем с отоплението и ни пренасочиха за друг ден. Смятам че е коректно по някакъв начин да бъда оведомена предварително, за да не бия път до там, все пак не съм от града...
Всички оценки (279)
Други популярни оферти
Escape Room "Ей Там" -37%
Цена:
1900лв
30лв стойност
37% отстъпка
Ледена пързалка КООП
Топ цена:
800лв
Арт лаборатория -50%
Цена:
7500лв
150лв стойност
50% отстъпка
Inergy Fitness & Spa Center -50%
Цена:
1199лв
24лв стойност
50% отстъпка
Музей на пчелата -60%
Цена:
200лв
5лв стойност
60% отстъпка
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)