Цирк Колозеум е създаден през 2006г от млад второ поколение цирков артист Момчил Колев. Завърнал се в България за кратка ваканция, след три годишно турне с най-големия цирк в САЩ - Ринглинг Барнуим енд Бейли.

Тържествената премиера на Цирк Колозеум се осъществява на 30 Март 2007г в Нови Искър. В присъствието на доайени на цирковото изкуство като Марио Валдемар Малеволти и Георги Кехайов. Програмата е съставена изцяло от български артисти от най-високо ниво. Публиката видимо оценява този факт, след като броят посетители става все по-голям. Момчил и Лукреция влагат цялата си енергия, желание , талант и инат, за да оцелее творчеството им в България. След много перипетии и трудности от различен характер те успяват да разработят и наложат името Колозеум като на цирк с традиции, качествена програма с участие на нови атракциони всеки сезон и не на последно място с народни цени на билетите.

От 2010г циркът има за практика да раздава безплатни талони за вход на всички деца от детските градини. Това има за цел да предостави възможност на всяко дете от ранна възраст да опознае и обикне цирковото изкуство, без това да тежи на семейния бюджет в този момент на криза. Освен това традиция е цирк Колозеум да организира благотворителни спектакли за деца лишени от родителска грижа и хора с увреждания.

Момчил и Лукреция вярват, че цирка е забравено изкуство от много българи и искат да го възродят и разпалят обичта у тези, които вече не го помнят или малчуганите , които изобщо не са го познавали. В спектаклите на цирка вече гостуват и чуждестранни артисти, но все още повечето са добри български артисти, на които се дава поле за изява, на което да бъдат оценени. Циркът набляга също така и на дресурите на различни видове животни, тъй като именно те предизвикват най-голям интерес у децата. Дресурите на коне, понита и уникалния акробатичен номер върху коне, наречен падедю, изпълняван от Лукреция и Момчил са създадени от бащата на Лукреция. Марио Малеволти отдал живота си на работата в цирковото изкуство като акробат, дресьор и други. Той подкрепя начинанието на младите и ги окуражава в трудните моменти. Сега предава уменията и познанията си в дресировката на животни на дъщеря си Лукреция. Тя е артистичен директор в цирка и освен с дресури се занимава с акробатични номера върху коне. Започнала е цирковата си кариера с парфорсна езда, преминала е към хула хоп върху галопиращ кон, била е първата и за сега единствената жена изпълнявала соло джигитовка и първа представя номера въздушна гимнастика на воали пред българска публика.

"Скъпи сънародници, не бъркайте думата "цирк" с нещо грозно и пошло! Възпитайте у децата си обич и уважение към цирка, защото той е истинско, чисто, с рискове и неподправено изкуство, а изкуството е храна за душата.

За да се убедите в горенаписаното, заповядайте под купола на цирк Колозеум!"
Прочети още
Най-нови оферти от Цирк Колозеум:
-50% Цирк Колозеум гостува във Велико Търново! Вход за спектакъл на 10, 11, 12, 13 или 14 Септември - място в сектор
Цирк Колозеум гостува във Велико Търново! Вход за спектакъл на 10, 11, 12, 13 или 14 Септември - място в сектор
Цена: 7.50лв
15лв
·Грабнати ваучери81 · Грабомани закупили офертата30 · Преглеждания на офертата446
Дата на стартиране на офертата08.09.2018г · Офертата се е промотирала 7 дни7 · Средна оценка за офертата от 1 ревю.
5.0
-50% Цирк Колозеум гостува във Велико Търново от 10 до 14 Септември! Вход за спектакъл - място в ложа
Цирк Колозеум гостува във Велико Търново от 10 до 14 Септември! Вход за спектакъл - място в ложа
Цена: 10лв
20лв
·Грабнати ваучери47 · Грабомани закупили офертата19 · Преглеждания на офертата826
Въпроси и отговори2 · Дата на стартиране на офертата08.09.2018г · Офертата се е промотирала 5 дни5
-50% Цирк Колозеум гостува във Варна! Вход за спектакъл на 29, 30 или 31 Август - място в сектор
Цирк Колозеум гостува във Варна! Вход за спектакъл на 29, 30 или 31 Август - място в сектор
Цена: 7.50лв
15лв
·Грабнати ваучери59 · Грабомани закупили офертата18 · Преглеждания на офертата466
Дата на стартиране на офертата28.08.2018г · Офертата се е промотирала 4 дни4 · Средна оценка за офертата от 1 ревю.
5.0
Виж всички оферти
Отзиви от клиенти:
Забавлявахме се много! Шоуто си заслужава!
Прекарахме страхотно ! Забавлявахме се наистина от сърце на прекрасното шоу,с моменти на възхита,страх и настръхващо усещане - особено на колелото на смъртта, за което се постараха артистите . Препоръчвам с две ръце !
Интересно представление.
Прекарахме чудесно!
Много ни хареса. Част от артистите говориха с всички, които останаха след представлението. Ще ги чакаме с нетърпение догодина.
Всички оценки (52)
За 2935 дни публикувахме 133817 оферти, които се разграбиха
6 303 156 пъти, спестявайки 132 279 41632 лв на 551 002 грабомани!