Цирк Колозеум е създаден през 2006г от млад второ поколение цирков артист Момчил Колев. Завърнал се в България за кратка ваканция, след три годишно турне с най-големия цирк в САЩ - Ринглинг Барнуим енд Бейли.

Тържествената премиера на Цирк Колозеум се осъществява на 30 Март 2007г в Нови Искър. В присъствието на доайени на цирковото изкуство като Марио Валдемар Малеволти и Георги Кехайов. Програмата е съставена изцяло от български артисти от най-високо ниво. Публиката видимо оценява този факт, след като броят посетители става все по-голям. Момчил и Лукреция влагат цялата си енергия, желание , талант и инат, за да оцелее творчеството им в България. След много перипетии и трудности от различен характер те успяват да разработят и наложат името Колозеум като на цирк с традиции, качествена програма с участие на нови атракциони всеки сезон и не на последно място с народни цени на билетите.

От 2010г циркът има за практика да раздава безплатни талони за вход на всички деца от детските градини. Това има за цел да предостави възможност на всяко дете от ранна възраст да опознае и обикне цирковото изкуство, без това да тежи на семейния бюджет в този момент на криза. Освен това традиция е цирк Колозеум да организира благотворителни спектакли за деца лишени от родителска грижа и хора с увреждания.

Момчил и Лукреция вярват, че цирка е забравено изкуство от много българи и искат да го възродят и разпалят обичта у тези, които вече не го помнят или малчуганите , които изобщо не са го познавали. В спектаклите на цирка вече гостуват и чуждестранни артисти, но все още повечето са добри български артисти, на които се дава поле за изява, на което да бъдат оценени. Циркът набляга също така и на дресурите на различни видове животни, тъй като именно те предизвикват най-голям интерес у децата. Дресурите на коне, понита и уникалния акробатичен номер върху коне, наречен падедю, изпълняван от Лукреция и Момчил са създадени от бащата на Лукреция. Марио Малеволти отдал живота си на работата в цирковото изкуство като акробат, дресьор и други. Той подкрепя начинанието на младите и ги окуражава в трудните моменти. Сега предава уменията и познанията си в дресировката на животни на дъщеря си Лукреция. Тя е артистичен директор в цирка и освен с дресури се занимава с акробатични номера върху коне. Започнала е цирковата си кариера с парфорсна езда, преминала е към хула хоп върху галопиращ кон, била е първата и за сега единствената жена изпълнявала соло джигитовка и първа представя номера въздушна гимнастика на воали пред българска публика.

"Скъпи сънародници, не бъркайте думата "цирк" с нещо грозно и пошло! Възпитайте у децата си обич и уважение към цирка, защото той е истинско, чисто, с рискове и неподправено изкуство, а изкуството е храна за душата.

За да се убедите в горенаписаното, заповядайте под купола на цирк Колозеум!"

Цирк Колозеум участва в Grabo.bg от 19 Април 2018

Прочети още
Най-нови оферти от Цирк Колозеум:
Цирк Колозеум гостува в София през Април и Май! Вход за спектакъл на дата по избор - в квартал Овча Купел
Цирк Колозеум гостува в София през Април и Май! Вход за спектакъл на дата по избор - в квартал Овча Купел
Топ цена: 10лв ·Грабнати ваучери89 · Грабомани закупили офертата28 · Преглеждания на офертата1442
Дата на стартиране на офертата14.04.2022г · Офертата се е промотирала 17 дни17 · Средна оценка за офертата от общо 9 ревюта.
4.7
Цирк Колозеум гостува в София тази есен! Вход за спектакъл - в квартал Надежда
Цирк Колозеум гостува в София тази есен! Вход за спектакъл - в квартал Надежда
Топ цена: 10лв ·Грабнати ваучери31 · Грабомани закупили офертата11 · Преглеждания на офертата537
Дата на стартиране на офертата26.10.2021г · Офертата се е промотирала 17 дни17 · Средна оценка за офертата от общо 2 ревюта.
4.5
Цирк Колозеум гостува в София през Септември и Октомври! Вход за спектакъл на дата по избор - в квартал Дружба
Цирк Колозеум гостува в София през Септември и Октомври! Вход за спектакъл на дата по избор - в квартал Дружба
Топ цена: 10лв ·Грабнати ваучери210 · Грабомани закупили офертата68 · Преглеждания на офертата1707
Дата на стартиране на офертата14.09.2021г · Офертата се е промотирала 24 дни24 · Средна оценка за офертата от общо 8 ревюта.
4.6
Виж всички оферти
Отзиви от клиенти:
С три деца бях на разл. Възраст и останахме очаровани всички
5 артиста на кръст вършат всичко, вкл да продават пуканки. Несъмнено някои номера им се получават, за сметка на други - много скучни. Лошо изглеждащи животни и база. За тези пари не съжалявам, децата се радваха, но не бих повторила.
Любезно обслужване! Цирка беше много хубав!
Всички оценки (227)
Други популярни оферти
Monstar Events -50%
Цена:
2000лв
40лв стойност
50% отстъпка
Artvent
Топ цена:
3000лв
Escape Room "Ей Там" -37%
Цена:
1900лв
30лв стойност
37% отстъпка
L'Artistique Paint Atelier -24%
Цена:
2650лв
35лв стойност
24% отстъпка
Театър "Криле" -20%
Цена:
2000лв
25лв стойност
20% отстъпка
Emergency Escape -37%
Цена:
1900лв
30лв стойност
37% отстъпка
CyberHub VR -34%
Цена:
1990лв
30лв стойност
34% отстъпка
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:00ч)