Цирк Колозеум е създаден през 2006г от млад второ поколение цирков артист Момчил Колев. Завърнал се в България за кратка ваканция, след три годишно турне с най-големия цирк в САЩ - Ринглинг Барнуим енд Бейли.

Тържествената премиера на Цирк Колозеум се осъществява на 30 Март 2007г в Нови Искър. В присъствието на доайени на цирковото изкуство като Марио Валдемар Малеволти и Георги Кехайов. Програмата е съставена изцяло от български артисти от най-високо ниво. Публиката видимо оценява този факт, след като броят посетители става все по-голям. Момчил и Лукреция влагат цялата си енергия, желание , талант и инат, за да оцелее творчеството им в България. След много перипетии и трудности от различен характер те успяват да разработят и наложат името Колозеум като на цирк с традиции, качествена програма с участие на нови атракциони всеки сезон и не на последно място с народни цени на билетите.

От 2010г циркът има за практика да раздава безплатни талони за вход на всички деца от детските градини. Това има за цел да предостави възможност на всяко дете от ранна възраст да опознае и обикне цирковото изкуство, без това да тежи на семейния бюджет в този момент на криза. Освен това традиция е цирк Колозеум да организира благотворителни спектакли за деца лишени от родителска грижа и хора с увреждания.

Момчил и Лукреция вярват, че цирка е забравено изкуство от много българи и искат да го възродят и разпалят обичта у тези, които вече не го помнят или малчуганите , които изобщо не са го познавали. В спектаклите на цирка вече гостуват и чуждестранни артисти, но все още повечето са добри български артисти, на които се дава поле за изява, на което да бъдат оценени. Циркът набляга също така и на дресурите на различни видове животни, тъй като именно те предизвикват най-голям интерес у децата. Дресурите на коне, понита и уникалния акробатичен номер върху коне, наречен падедю, изпълняван от Лукреция и Момчил са създадени от бащата на Лукреция. Марио Малеволти отдал живота си на работата в цирковото изкуство като акробат, дресьор и други. Той подкрепя начинанието на младите и ги окуражава в трудните моменти. Сега предава уменията и познанията си в дресировката на животни на дъщеря си Лукреция. Тя е артистичен директор в цирка и освен с дресури се занимава с акробатични номера върху коне. Започнала е цирковата си кариера с парфорсна езда, преминала е към хула хоп върху галопиращ кон, била е първата и за сега единствената жена изпълнявала соло джигитовка и първа представя номера въздушна гимнастика на воали пред българска публика.

"Скъпи сънародници, не бъркайте думата "цирк" с нещо грозно и пошло! Възпитайте у децата си обич и уважение към цирка, защото той е истинско, чисто, с рискове и неподправено изкуство, а изкуството е храна за душата.

За да се убедите в горенаписаното, заповядайте под купола на цирк Колозеум!"

Цирк Колозеум участва в Grabo.bg от 19 Април 2018

Прочети още
Най-нови оферти от Цирк Колозеум:
Цирк Колозеум в София през Юни! Вход за спектакъл на дата по избор - в квартал Овча Купел
Цирк Колозеум в София през Юни! Вход за спектакъл на дата по избор - в квартал Овча Купел
Топ цена: 10лв ·Грабнати ваучери141 · Грабомани закупили офертата41 · Преглеждания на офертата1684
Дата на стартиране на офертата01.06.2021г · Офертата се е промотирала 17 дни17 · Средна оценка за офертата от общо 9 ревюта.
4.9
30 минути разходка с пони за деца - край София
30 минути разходка с пони за деца - край София
Топ цена: 15лв ·Грабнати ваучери5 · Грабомани закупили офертата3 · Преглеждания на офертата737
Дата на стартиране на офертата16.03.2021г · Офертата се е промотирала 32 дни32
Вход за цирков спектакъл през Ноември - в Надежда 1
Вход за цирков спектакъл през Ноември - в Надежда 1
Топ цена: 10лв ·Грабнати ваучери59 · Грабомани закупили офертата22 · Преглеждания на офертата1320
Дата на стартиране на офертата07.11.2020г · Офертата се е промотирала 20 дни20 · Средна оценка за офертата от общо 6 ревюта.
4.7
Виж всички оферти
Отзиви от клиенти:
Страхотно представление, атмосфера и артисти. Поздравления. Пак ще дойдем!
Програмата е прекрасна, но ходя за втора поредна година и няма нови неща в програмата. Затова мисля, че трети път ще е безмислено да се ходи.
Всички оценки (184)
Други популярни оферти
Музей на илюзиите
Топ цена:
1785лв
Вход за Музея на илюзиите
Музей на илюзиите·Център
130 грабнати
L'Artistique Paint Atelier -30%
Цена:
2450лв
35лв стойност
30% отстъпка
Музей на пчелата -60%
Цена:
200лв
5лв стойност
60% отстъпка
CyberHub VR -43%
Цена:
1700лв
30лв стойност
43% отстъпка
Арт лаборатория -50%
Цена:
1800лв
36лв стойност
50% отстъпка
Feri Art Productions
Топ цена:
2300лв
Avatar VR Game Room -40%
Цена:
1490лв
25лв стойност
40% отстъпка
60 минути игра във виртуална реалност
Avatar VR Game Room·Център
52:26:15 40 грабнати
Evelin Dobrev Photography -57%
Цена:
5990лв
140лв стойност
57% отстъпка
Escape Room "Ей Там" -50%
Цена:
1500лв
30лв стойност
50% отстъпка
Спортен клуб Гладиус -51%
Цена:
990лв
20лв стойност
51% отстъпка