Цирк Колозеум е създаден през 2006г от млад второ поколение цирков артист Момчил Колев. Завърнал се в България за кратка ваканция, след три годишно турне с най-големия цирк в САЩ - Ринглинг Барнуим енд Бейли.

Тържествената премиера на Цирк Колозеум се осъществява на 30 Март 2007г в Нови Искър. В присъствието на доайени на цирковото изкуство като Марио Валдемар Малеволти и Георги Кехайов. Програмата е съставена изцяло от български артисти от най-високо ниво. Публиката видимо оценява този факт, след като броят посетители става все по-голям. Момчил и Лукреция влагат цялата си енергия, желание , талант и инат, за да оцелее творчеството им в България. След много перипетии и трудности от различен характер те успяват да разработят и наложат името Колозеум като на цирк с традиции, качествена програма с участие на нови атракциони всеки сезон и не на последно място с народни цени на билетите.

От 2010г циркът има за практика да раздава безплатни талони за вход на всички деца от детските градини. Това има за цел да предостави възможност на всяко дете от ранна възраст да опознае и обикне цирковото изкуство, без това да тежи на семейния бюджет в този момент на криза. Освен това традиция е цирк Колозеум да организира благотворителни спектакли за деца лишени от родителска грижа и хора с увреждания.

Момчил и Лукреция вярват, че цирка е забравено изкуство от много българи и искат да го възродят и разпалят обичта у тези, които вече не го помнят или малчуганите , които изобщо не са го познавали. В спектаклите на цирка вече гостуват и чуждестранни артисти, но все още повечето са добри български артисти, на които се дава поле за изява, на което да бъдат оценени. Циркът набляга също така и на дресурите на различни видове животни, тъй като именно те предизвикват най-голям интерес у децата. Дресурите на коне, понита и уникалния акробатичен номер върху коне, наречен падедю, изпълняван от Лукреция и Момчил са създадени от бащата на Лукреция. Марио Малеволти отдал живота си на работата в цирковото изкуство като акробат, дресьор и други. Той подкрепя начинанието на младите и ги окуражава в трудните моменти. Сега предава уменията и познанията си в дресировката на животни на дъщеря си Лукреция. Тя е артистичен директор в цирка и освен с дресури се занимава с акробатични номера върху коне. Започнала е цирковата си кариера с парфорсна езда, преминала е към хула хоп върху галопиращ кон, била е първата и за сега единствената жена изпълнявала соло джигитовка и първа представя номера въздушна гимнастика на воали пред българска публика.

"Скъпи сънародници, не бъркайте думата "цирк" с нещо грозно и пошло! Възпитайте у децата си обич и уважение към цирка, защото той е истинско, чисто, с рискове и неподправено изкуство, а изкуството е храна за душата.

За да се убедите в горенаписаното, заповядайте под купола на цирк Колозеум!"
Прочети още
Най-нови оферти от Цирк Колозеум:
-50% Цирк Колозеум гостува в София! Вход за спектакъл на 8 или 9 Ноември
Цирк Колозеум гостува в София! Вход за спектакъл на 8 или 9 Ноември
Цена: 7.50лв
15лв
·Грабнати ваучери49 · Грабомани закупили офертата20 · Преглеждания на офертата1464
Дата на стартиране на офертата07.11.2018г · Офертата се е промотирала 3 дни3 · Средна оценка за офертата от 1 ревю.
5.0
-50% Цирк Колозеум гостува в София! Вход за спектакъл на 1 или 2 Ноември
Цирк Колозеум гостува в София! Вход за спектакъл на 1 или 2 Ноември
Цена: 7.50лв
15лв
·Грабнати ваучери38 · Грабомани закупили офертата15 · Преглеждания на офертата2171
Дата на стартиране на офертата31.10.2018г · Офертата се е промотирала 3 дни3 · Средна оценка за офертата от общо 2 ревюта.
5.0
-50% Цирк Колозеум гостува в София! Вход за спектакъл на 25 или 26 Октомври
Цирк Колозеум гостува в София! Вход за спектакъл на 25 или 26 Октомври
Цена: 7.50лв
15лв
·Грабнати ваучери52 · Грабомани закупили офертата19 · Преглеждания на офертата1408
Дата на стартиране на офертата24.10.2018г · Офертата се е промотирала 3 дни3 · Средна оценка за офертата от общо 3 ревюта.
5.0
Виж всички оферти
Отзиви от клиенти:
Ще го гледаме на 20 10. 2018г., но присъствах на пресконференцията. ВЪЗХИТЕНА СЪМ. Мария Почеканска
Прекрасно преживяване! :)
Детето се забавлява много, цирковия състав беше прекрасен. На услугата предоставена от тях за снимки бяха мили, отзивчиви.
Заслужава си !
:) Едно невероятно преживяване имахме с прекрасните артисти на цирк Колозеум !...Толкова мило, уютно, симпатично, артистично се почуствахме в шапитото! Благодарим Ви ! :)
Всички оценки (65)
Популярни оферти за Забавления в гр. София