Шеф-готвачът Пламен Мичев, който завоюва първото място в Четвъртия международен турнир за пицари в България, е собственик на първия в старата столица италиански ресторант Pizzeria Napoli. Заведението му е кръстено на емблематичната за апенинската страна рецепта "Наполи" и се намира в квартал "Картала".
Предлагат се само и единствено италиански специалитети - пици, прясна паста, ризото, няколко десерта, сред които класическо тирамису и торта "Италианска фантазия" - със спанак, шамфъстък, ягоди и маскарпоне".
В ресторанта пиците се пекат на специална електрическа италианска пещ. Тя е доста по-скъпа от обикновените, с въртяща се технология и има функцията да абсорбира газовете при горене.
За класическите италиански пици се използват суровини, внос от Италия - брашна, прошуто, кашкавали, сирена и доматен сос. Тестото задължително престоява поне 24 часа, преди да се пристъпи към изпичане.
Прочети още
Предлагат се само и единствено италиански специалитети - пици, прясна паста, ризото, няколко десерта, сред които класическо тирамису и торта "Италианска фантазия" - със спанак, шамфъстък, ягоди и маскарпоне".
В ресторанта пиците се пекат на специална електрическа италианска пещ. Тя е доста по-скъпа от обикновените, с въртяща се технология и има функцията да абсорбира газовете при горене.
За класическите италиански пици се използват суровини, внос от Италия - брашна, прошуто, кашкавали, сирена и доматен сос. Тестото задължително престоява поне 24 часа, преди да се пристъпи към изпичане.
Pizzeria Napoli участва в Grabo.bg от 28 Октомври 2020