Началото на нашия ансамбъл Шопско настроение е поставено през 2016 година. Създаден е от Пламен Дограмаджиян в град Плевен, отначало като танцов състав, а няколко месеца по-късно прераства като ансамбъл за народни танци. Днес в танцовата зала на ансамбъла се събират над 30 самодейци от различни възрасти, всички обединени от любов към българското народно творчество.

Ансамбълът е изнесъл над 70 концерта в страната, в това число участия в телевизионни предавания, участвал е в 5 международни фестивала, носител и лауреат на множество престижни награди.

Помним и поддържаме танците на изтъкнатия хореограф, познавача на шопските танци з.а. Ради Радев. В наследството, предадено му на Пламен Дограмаджиян, от него са ни завещани и се изпълняват и до днес: "Шопска сюита", "Лазарки от Софийско", "Танци от Видинско", "Кукли", "Граовска сюита", "Тракийски танц", "Женски шопски танц" и още много други.

Така танцьор след танцьор, стъпка след стъпка, танц след танц, сцена след сцена... никой не може да изброи колко танцьори са минали през групите на "Шопско настроение", колко концерти са изнесени през годините, колко хора сме зарадвали с изпълненията ни. Неизменен остава стремежът ни да бъдем най-добрите, да усвояваме тънкостите и да имаме свой стил.

Ние сме ученици, студенти и работещи, мъже и жени, някои са семейни, други - влюбени. Имаме различни интереси, различно образование, различни възможности. Ние сме самодейци, или както е по-модерно да ни наричат - любители. Горди сме, че отделяме време, труд, енергия, не на последно място и финанси, за да съхраняваме и популяризираме чудото български фоклор.

Ние обичаме българските народни танци, музиката ни, песните ни и красотата на костюмите ни. Приели сме като своя основна задача да "заразяваме" с тази любов. По пътя, който сме поели, срещаме хора, които с радост и гордост ни помагат. Ние знаем смисъла на това да се наричаме българи.

Клуб Шопско настроение участва в Grabo.bg от 11 Февруари 2022

Прочети още
Най-нови оферти от Клуб Шопско настроение:
-50% 8 посещения на български народни танци за начинаещи
8 посещения на български народни танци за начинаещи
Цена: 20лв
40лв
·Грабнати ваучери3 · Грабомани закупили офертата3 · Преглеждания на офертата1188
-50% 8 посещения на български народни танци за начинаещи
8 посещения на български народни танци за начинаещи
Цена: 20лв
40лв
·Грабнати ваучери15 · Грабомани закупили офертата8 · Преглеждания на офертата588
Дата на стартиране на офертата11.02.2022г · Офертата се е промотирала 36 дни36 · Средна оценка за офертата от 1 ревю.
5.0
Отзиви от клиенти:
iskra 5
Млади хора работещи с желание!
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:00ч)