Пакет изследвания "Грижа за сърцето", от BODIMED

Пакет изследвания "Грижа за сърцето"

Погрижете се за най-важната машинка - грабнете предложението на BODIMED!

Пакет изследвания "Грижа за сърцето" 92 лв вместо 125 лв Грабни
Изследват се следните показатели
• липиден профил;
• фракцията на креатинкиназата(CK-MB);
• липопротеин(а);
• hs- CRP;
• NT-Pro-BNP.
За изследването
Липиден профил
Липидният профил включва изследването на следните показатели: триглицериди, общ холестерол, нископлътностни и високоплътностни липопротеини, носещи холестерол - съответно LDL и HDL. Техните стойности дават информация за липидния статус и метаболитните нарушения, риска от атеросклероза, коронарна стеноза и инфаркт на миокарда.

Общ холестерол
• определя нивото на холестерола.
Триглицериди
• триглицеридите са основен резерв на енергия, складирана с мастната тъкан. Образуват се от черния дроб и влизат в състава на VLDL и LDL. Повишават се при системно висок прием на калории, тютюнопушене, а също при нарушен глюкозен толеранс и диабет.
LDL холестерол
• липопротеин с ниска плътност (т.нар. "лош" холестерол) - частици, формирани от белтъци и липиди, основно холестерол. Транспортират липидите в артериалната система и тъканите.
HDL холестерол
• липопротеин с висока плътност (т.нар. "добър" холестерол) - изпълнява важна роля в транспорта и метаболизма на липидите (основно на холестерола).
Какво определя изследването?
Високите нива на общ холестерол и триглицериди повишават риска от атеросклеротични промени на артериалните съдове.
Общият холестерол е показател, който се използва за определяне на риска от развитието на коронарна болест на сърцето (прочетете още тук за PLAC тест), като скрийнинг за дислипидемии, а също и като показател за оценка на ефекта от антилипидемична терапия.
LDL холестерол - показател за оценка на сърдечносъдовия риск. При пациенти с повишени стойности на LDL се наблюдават по-често атеросклероза и коронарна болест на сърцето.
HDL холестерол - високите нива на HDL намаляват риска от развитието на атеросклероза и коронарна болест

Kреатинкиназа - MB фракция - МВ - фракцията на креатинкиназата е изоензим, който е най-показателен при диагностиката на остър миокарден инфаркт, като неговата стойност се повишава най-рано и е в зависимост от степента на тежест на инфаркта и засягането на увредената сърдечно-мускулна тъкан. Ранното повишаване на изоензима е от значение както за диагностиката, така и за проследяването на процеса и неговото прогнозиране и дава насоки за адекватна терапия. При мониториране на състоянието на пациенти с инфаркт, показателят се комбинира и с други сърдечни маркери и се следи в констелация с тях. Повишение има и в случаи на други заболявания на сърдечния мускул-кардиомиопатии, миокардити, перикардити и други.

Липопротеин (а)
Липопротеин (а) е маркер, който показва дали имаме скрита предразположеност към сърдечносъдови проблеми.
Липопротеините са сложни частици, чиято функция е да транспортират липидите в организма.Това става благодарение на белтъчни компоненти в състава им, които обгръщат иначе неразтворимото мастно ядро и правят възможно транспорта им във водната съставка на кръвта. Липопротеин (а) има една особеност - една от белтъчните му съставки може много да варира по размер между различните индивиди, което е строго генетично обусловено. Поради това масата на тази частица може да е много различна между хората.

Тестът за hsCRP (high-sensitivity-CRP), или т.нар. високочувствителен CRP е по-чувствителен от този за CRP, защото плазмените концентрации на hsCRP се увеличават дори при леко повишение на маркерите на възпалението. Затова той се предпочита за откриване на хронично възпаление.
Атеросклерозата е една от основните причини за сърдечно-съдови усложнения като инфаркт и инсулт. Тя често е свързана с хронично възпаление в областта на атеросклеротичните плаки. Затова и hsCRP се е утвърдил като един от най-важните и сигурни биомаркери за оценяване на атеросклеротичния сърдечносъдов риск. По-високите нива на hsCRP са свързани с по-висок риск от сърдечни заболявания.
C-реактивният протеин (CRP) е един от основните биомаркери на възпалението и се синтезира от черния дроб. Той е острофазов протеин, което означава, че се произвежда в началната, остра фаза на възпалението. Плазмените му концентрации се покачват бързо и драстично при тъканна увреда, тежка травма, бактериална инфекция, всички протичащи с възпаление.

NT-pro BNP (Предсърден натриуретичен пептид)
ProBNP e диагностичeн биомаркер за сърдечна недостатъчност (СН) при пациенти със симптоми на систолна или диастолна дисфункция на лявата камера и се изследва за:
Откриване наличието на сърдечна недостатъчност при пациенти със сърдечно- съдови заболявания-хипертония, ИБС, прекаран инфаркт и др.; Проследяване ефекта от лечение при пациенти с доказана сърдечна недостатъчност; За оценка степента на риск при пациенти с остър коронарен синдром; За оценка на сърдечната функция при пациенти, приемащи потенциално кардиотоксични медикаменти.

Условия на офертата:

  • Валидност на ваучера: от 2 Март до 31 Юли 2024г.
  • Офертата не важи за ползване по време на официално обявените почивни дни.
  • Не е необходимо предварително записване. Клиентите с ваучери ще бъдат обслужвани според заетостта на избрания обект.
  • Офертата включва още такса венозна манипулация.
  • Изследването се извършва сутрин - на гладно и задължително преди прием на кафе и други напитки, съдържащи кофеин.
  • Резултатите се получават до следващия ден - на място или в сайта на лабораторията.
  • Изследването е подходящо и за възрастни, и за деца.
  • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Задай въпрос

Осигурено от BODIMED

Медико-диагностична лаборатория BODIMED - първата частна хормонална лаборатория е основана през 1991 г. През годините се утвърдихме като лаборатория, в която вярват и лекари, и пациенти. С колектив от над 200 професионалисти на най-високо ниво сме в състояние да посрещнем нуждите на пациентите, като създаваме отлични условия на обслужване.

През 1999 г. "Бодимед" е първата лаборатория в България, която започва съвместна дейност с лабораторията на д-р Limbach в Германия. Това даде възможност на пациентите да правят редки изследвания, които не се предлагат никъде другаде в страната.

От 2007 г. станахме част от най-голямата лабораторна верига в Германия на д-р Limbach и колеги. Лаборатория "Бодимед" е първата и единствена лаборатория в страната, която е покрила изискванията на най-високия международен лабораторен стандарт ISO 15189 и е единствената акредитирана от Немската акредитационна служба DakkS.

МДЛ "Бодимед" има богат опит в международни проекти, конгреси и клинични проучвания. От тях черпим идеи и опит за непрекъснато развитие и оптимизация. Ние сме признати в цялата страна. Нашите резултати са валидни и в чужбина.

Офертата е осигурена от МДЛ БОДИМЕД 99 ООД, ЕИК: 130025619 (BODIMED).
Пакет изследвания "Грижа за сърцето"
Цена: 92 лв Грабни ваучер
Регулярна цена:
125 ЛВ
Grabo oтстъпка:
26.5 %
Спестяваш:
33 ЛВ
1грабнат ваучер

Още за разграбване:

Годишен технически преглед
Топ цена: 54.90лв
40 грабнати ваучера
ГТП
ГТП
Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Отзиви от клиенти (57)
Отлично обслужване, приветлив перснал, професионално подготвени медицински сестри, изключително съм доволна. И в бъдеще ще ги посетя при нужда. Кр.Божинова Отнася се за Бургас, бул."Ст.Стамболов" (не знам защо го няма в падащото меню).
Страхотни професионалисти. Благодаря за отношението и разбирането.
Гр. Плевен
Много лесно и бързо мина вземането на кръв, а аз съм доста труден пациент. Аз ползвах услугите на Бодимед в Манастирски Ливади запад.
Покажи още ревюта
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)