Фестивал на лалето в Истанбул: 3 нощувки със закуски, плюс транспорт и посещение на Одрин, от Юбим Холидейс

През пролетта Юбим Холидейс ви кани на прочутия Фестивал на лалето в Истанбул. Подарете си тази феерия от безброй цъфнали лалета - шарена чергичка от цвят и ухание.

Екскурзия до Истанбул: 3 нощувки със закуски, плюс транспорт:

Варианти на офертата:
На 27 - 31 Март 225 лв на човек плати сега 45 лв Грабни
На 3 - 7 Април 225 лв на човек плати сега 45 лв Грабни
На 10 - 14 Април 225 лв на човек плати сега 45 лв Грабни
На 17 - 21 Април 225 лв на човек плати сега 45 лв Грабни
На 24 - 28 Април 225 лв на човек плати сега 45 лв Грабни
На 1 - 5 Май 225 лв на човек плати сега 45 лв Грабни
На 2 - 6 Май 225 лв на човек плати сега 45 лв Грабни
Офертата включва
• Транспорт с лицензиран автобус от София, Ихтиман, Пазарджик, Пловдив;
• 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул;
• Пътни такси;
• Посещение на фирмен магазин за захарни изделия и фирмен магазин за кожени дрехи и аксесоари;
• Посещение на Одрин;
• Водач от туристическата агенция.
Допълнителни услуги
Може да доплатите към туроператора за:
• За предни места в автобуса или място по избор - 20лв;
• Ползване на двойна седалка от един турист - 75лв;
• Пешеходна обиколка на историческият център на Истанбул с местен екскурзовод - 15 евро, за дете до 10г - 10 евро;
• Трансфер до мол Аква Флория - 10 евро, за дете до 10г - 7 евро (не включва билет за Аквариума - 20 евро, като той се заплаща се на място, за деца до 12г - 17 евро);
• Посещение на небостъргача Сапфир (с включен билет за асансьора до 54 етаж, двете панорамни площадки и 4D киното) - 46 евро;
• Разходка с корабче по Босфора с посещение на парк Емиргян - 25 eвро;
• Разглеждане на султанския дворец "Долмабахче" с екскурзовод на български език - 50 евро (с включена входна такса);
• Вечерна автобусна обиколка - "Светлините на Истанбул" - посещение на джамията Чамладжъ и мол "Watergarden" с пеещите фонтани - 17 евро;
• Посещение на Кафенето на Пиер Лоти, площад Таксим и бул. Истиклял - 17 евро;
• Посещение на пристанището Ортакьой, пристанище "Галатапорт" и най-новия търговски център Галатапорт - 17 евро;
• Куверт за местно атракционно заведение - Гар Мюзик Хол - 29 eвро;
• Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство - 45 евро;

Входните такси на музеите и обектите се заплащат на място и туроператора не носи отговорност за техния размер и евентуални промени.
Програма
1 ден
Отпътуване 18:30ч от София от Автогара Сердика, в 19:00ч от мотел Ихтиман, в 19:30ч от Shell - Пазарджик, в 20:30ч от Пловдив от бензиностанция OMV до х-л Санкт Петербург. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

2 ден
Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел 3*. (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14:00ч). Кратка почивка.

По желание и срещу допълнително заплащане - посещение на Кафенето на Пиер Лоти за едно силно сутрешно ароматно кафе. Пиер Лоти е псевдоним на френски автор, живял и творил в Истанбул през 19 век. Той обичал често да посещава едно кафене, което се намира на върха на един хълм с гледка към Златния рог. По негово време мястото е било обзаведено с няколко табуретки и печка за варене на турско кафе. Днес кафенето носи неговото име, мебелировката е по-модерна, но все пак запазена в стил от 19 век. Там може да се насладите на невероятната панорама към Златния рог, както през деня така и вечерта, да изпиете едно турско кафе или чай, да поиграете на табла пушейки наргиле. Още по-интересен може да бъде и начинът, по който ще стигнете до там. Разходка до бул. "Истиклял" и площад "Таксим". Площадът Таксим (Taksim Square) е едно от най-популярните места в Истанбул . Спокойно може да се твърди, че в турския град "всички пътища водят към... Таксим". Някои определят мястото като сърцето на съвременен Истанбул. Той е най-голямата дестинация за шопинг и релакс както за местни, така и за гостите на града. Около него се намират едни от най-добрите и най- луксозни хотели, ресторанти и търговски центрове в цяла Турция. Мястото се обособява като площад Таксим в самото начало на 19 век. Всъщност "таксим" означава пункт, съставна част от разклонения, изграждащи водоснабдителната система на града. Именно около такъв "таксим" възниква и днешният модерен площад, превърнал се в една от основните забележителности на Истанбул. Съхранен "таксим" можете да видите в начало на улица Истиклял Кадеси (İstiklal Caddesi), по-популярна като Булевардът на независимостта. Съоръжението представлява каменна постройка, в която има воден резервоар. Зоната около Истиклял, както може би знаете, е пешеходна. Там можете да откриете разнообразие от барове, нощни клубове, кина. Неслучайно на Тесим площад е оживено 24 часа от денонощието. Площадът е изключително пополярен и поради още една причина - там се намира републиканският монумент Кумхурийет Анти (Cumhuriyet Anıtı). Паметникът е построен през 1928 г. Издигнат е в чест на създаването на турската република. Прибиране обратно в хотела.

Следобяд, по желание (срещу допълнително заплащане) - автобусна обиколка на града -посещение на регион Ортакьой, пауза за снимки. След това посещение на район Галата и пристанище Galataport - амбициозен градски проект, който трансформира бивша 1,2-километрова индустриална ивица по протежение на Босфора. Макар и много оспорван от любителите на историята, този модерен комплекс е моментален магнит за местните жители и туристите, с ненадмината панорамна гледка към историческия силует на Истанбул, както и с уникална комбинация от модни магазини, заведения за хранене и музеи на изкуството от световна класа. В близост до пристанището може да посетите кула Галата (без включени входни такси) - една от най-забележителните сгради в Истанбул, изградена от камък, а конусовидният и купол се вижда от повечето централни точки в Истанбул и предлага забележителна гледка към Стария Истанбул (там, където се е издигал Константинопол).

Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден
Закуска.

По желание и с доплащане - разходка с корабче по Босфора с посещение на парка Емиргян. Разходка с кораб по Босфора, с продължителност около 2 часа. Корабът отплава от залива "Златния рог", преминавайки под моста "Галата" и продължава покрай двата бряга на Босфора, където са разположени едни от най-живописните квартали на Истанбул, със своите исторически сгради: двореца "Долма Бахче", "Чираан Палас", един от най-скъпите хотели в Европа, който се помещава в бивша султанска резиденция, крепосттта "Румели Хисар", частни вили, сред които традиционните за Босфора "ялъ", двореца "Бейляр бей", "Момината кула"; и др. Корабът достига до известния парк Емирган, засаден с хиляди лалета по време на "Фестивала на Лалето". Спиране за разходка и снимки сред красиво аранжираните алеи. Емиргян е най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и много лалета. В този парк са засети специално за фестивала 1 850 000 лалета от 112 вида. В парка е устроен и пазар за цветя.

По желание (срещу допълнително заплащане) посещение с местен екскурзовод на един от двата султански дворци - Дворецът "Бейлербей" е разположен в Азиатската част под първия Босфорски мост на брега на Босфора. Дворецът е една от малко запазените летни султански резиденции, който не отстъпва по изящество на другите дворци: проектиран от Саркис Балян, всичките му помещения са декорирани с материали от цял свят, а султан Абдулазис лично се включва в оформлението на таваните. Градините на двореца са впечатляващи със своите басейни и богата растителност. Дворецът е посрещал стотици делегации и гости от цял свят.

По желание (срещу допълнително заплащане) посещение с местен екскурзовод на двореца "Долма Бахче"- новият султански дворец, който впечатлява посетителите си със своята пищност - неговите над 200 помещения са богато декорирани със злато, сребро и кристал. Тук се намират един от най - големите полилеи в света и картини на известни европейски художници. Дворецът става дом на шестима султани, както и на първия президент на Република Турция,Кемал Ататюрк, който прекарва последните дни от живота си в него. Връщане в хотела.

Следобед, в 14:00ч по желание и с доплащане - панорамна обиколка с автобус на Истанбул: Посещение на площад Султан Ахмед , след това , ще посетим Българската желязна църква "Свети Стефан", отворена отново след дългогодишен ремонт. След това се отправяме към Цветния квартал Балат , където ще имате свободно време за кафе, чай или разходка.

По желание (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу- програма (кувертът включва програма, вечеря и неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки местно производство).
или
Вечеря на кораб по Босфора (срещу доплащане) - кувертът включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки.

Нощувка.

4 ден
Закуска.

По желание (срещу допълнително заплащане), посещение на една от най- високите сгради в града "Сапфир" с панорамна тераса и 4D кино. Небостъргачът се намира в новата,модерна част на Истанбул и на територията му се простират жилищни площи, мол, голф игрище и спа център. Туристите се изкачват с асансьор за две минути до панорамната площадка на последния етаж, където се открива невероятна 360 градусова панорамна гледка към Босфора и града. Съвременната 4D визуализация придава усещането за пилотиране на хеликоптер и една различна и неповторима виртуална разходка из забележителностите на Истанбул.

По желание и срещу доплащане - посещение на трансфер до мол Аква Флория и Истанбул Аквариум. Освен множеството магазини,които биха задоволили и най-капризния вкус, ще намерите заведения предлагащи ястия от най-различни световни кухни, приятен пейзаж, градини, 11 кина, детски развлекателни центрове и изложбени и културни площи. С гледка към морето тераси, голям паркинг и алеи за разходки. В аквариума, може да се видят над 17000 вида обитатели на морската флора и фауна - много видове риби, от отровни каменни риби до лимонови акули, които са много редки в света.

Следобяд, по желание (срещу допълнително заплащане) - отпътуване за Азиатската част на града с преминаване по първият мост над пролива Босфор, където се посещава Буюук Чамлъджа Джамия, след което се продължава към мол Watergarden İstanbul - със светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Свободно време.

Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

5 ден
Закуска. Отпътуване за град Одрин. Посещение на магазин "Мигрос" в Одрин. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София.

Условия на офертата:

 • Валидност на ваучера: от 25 Ноември 2023г до 19 Април 2024г.
 • С предварително записване на: 088 66* **** (покажи) и сключване на договор с туроператора, до 3 дни след издаване на ваучер. При просрочване на този период, от страна на клиента се дължи неустойка към туроператора в размер на 20лв на човек.
 • Доплащането на остатъка от сумата към туроператора трябва да се извърши до 14 дни преди датата на пътуване.
 • Един ваучер е за един човек, настанен в двойна стая, при настанени двама.
 • За настаняване с дете до 7 ненавършени години с двама възрастни се доплащат към туроператора 120лв.
 • За настаняване в единична стая се доплащат към туроператора 100лв.
 • Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна и може да доплатите за застраховка:
  - до 65 ненавършени години - 8лв;
  - за лица от 65 до 75 ненавършени години - 10лв;
  - за лица от 75 до 79 ненавършени години - 12лв.
  Лица над 79г не се застраховат.
 • Местата в автобуса се разпределят по реда на записване. Туроператорът не гарантира комбинация на самостоятелно пътуващи туристи.
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
 • Необходими документи: валиден международен паспорт или лична карта; За деца до 18г, пътуващи без родители или с 1 родител, е необходима и нотариално заверена декларация от родителите (оригинал и копие).
 • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Въпроси и отговори: 3

Осигурено от Юбим Холидейс

Юбим е една от първите фирми в страната, занимаваща се с транспортна дейност още от създаването си през 1991 година. С течение на времето като основен предмет на дейност се утвърждава превоз на пътници и туризъм в чужбина и страната.

Постепенно фирмата си извоюва и задържа стабилни позиции на международния и българския пазар като транспортна фирма. Фирмата притежава лиценз № 0091 за извършване на международен автомобилен превоз на пътници и лиценз № 00602 за туроператор.

Прочети още
Офертата е осигурена от ЮБИМ ХОЛИДЕЙС ЕООД, ЕИК: 207240516 (Юбим Холидейс).
"Грабо Медия" АД е лицензиран туроператор и туристически агент, с удостоверение за регистрация за туристическа дейност № РК-01-6924.
Фестивал на лалето в Истанбул: 3 нощувки със закуски, плюс транспорт и посещение на Одрин
Топ цена: 225лв Плати сега: 45лв
Цена:
225ЛВ
Плащаш сега:
45ЛВ
Доплащаш на място:
180ЛВ
Какво е това?

Още за разграбване:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
София, ул. Пиротска 3 088 66* **** (покажи) yubim.eu Понеделник - Петък: 09:00 - 17:00ч.
Отзиви от клиенти (134)
Elka 5
Още не се е състояла екскурзията, но от фирмата са много внимателни и отзивчиви. Сключихме договор и чакаме!
Благодаря Ви,ТА "Юбим"!Чудесна екскурзия ,отлични екскурзоводи и организация при посещението на забележителности и развлекателни заведения!Отново ще пътуваме с Вас!
Много любезно обслужване! Благодаря 😀
Покажи още ревюта
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)