"Късметлията с ръждивия револвер" от Екатерина Георгиева - на 2 Декември, в Нов Театър НДК

"Късметлията с ръждивия револвер" от Екатерина Георгиева - на 2 Декември

Уважаеми зрители, тази постановка беше планирана за 22 Ноември, но поради наложени обстоятелства се отменя за 2 Декември, при същите условия!
- - - - - - - - - -
Колко е силен човешкият дух? Какви предизвикателства има пред ума и емоциите на един подрастващ и чувствителен бъдещ артист? Вижте тази постановка в Нов театър НДК!

Постановката "Късметлията с ръждивия револвер" на 2 Декември от 19:30ч 12 лв Грабни
Още за постановката
"Защо да се връщаме назад и да се опитваме да вникнем в автори, които са живели в едно много различно време от нашето? Защо да създаваме художествена измислица, вдъхновена от документални свидетелства? Защо да се ровим в живота на една вече толкова изследвана личност?

Опитът за самоубийство на деветнадесет годишния Максим Горки е отправното събитие в моята пиеса. Информацията беше налице. Младият Горки прави опит да се застреля сам, но за късмет го откриват навреме и го настаняват в местната болница. Въпреки че оцелява, там той отново посяга на живота си. И отново го спасяват. Остава в болницата за лечение за още две седмици. Когато излиза никога повече не повтаря опита си да приключи със себе си. Даже се
срамува от постъпката си. Какво точно се е случило в тази болница ние никога няма да разберем. Но можем да фантазираме. Колко е силен човешкият дух? Какви предизвикателства има пред ума и емоциите на един подрастващ и чувствителен бъдещ артист? Можем ли да се опитаме да разберем младия Горки черпейки от голямото литературно наследство, което ни оставя после. Кои герои са живели още тогава в идеите му? Кои тепърва са се зараждали?

Дали именно творческият импулс не го е спасил, или хората с които е прекарал две седмици в онази болница са попречили на опустошителните му желания? И ето тук се срещнаха далечните времена, в които се развива действието на пиесата и сегашната
действителност. Тук особеностите на личността и творчеството на Горки се препокриха с моя безкраен интерес към човешкото поведение, към вечния въпрос за препятствията пред духа, който иска да оцелее и да дава на другите, защото именно такъв е човекът
артист - оцеляла духовно личност, която има очи и душа въпреки всичко да види невидимото и да го дава на другите, за да вървим напред."

Участват: Елена Иванова, Георги Спасов, Петър Петров Перо, Ненчо Костов, Стефан Додуров
Режисьор: Ева Данаилова
Сценограф: Михаел Тодоров; Музика: Христо Намлиев
Участват: консултанти и доброволци: Мария Димитрова- хореография, Милица Цветкова и Мирела Василева - костюми, студенти от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и ученици от Национална гимназия за сценични и екранни изкуства в гр. Пловдив.

Условия на офертата:

  • Валидност на ваучера: 2 Декември 2021 (Четвъртък).
  • В залата се влиза само срещу представяне на "зелен сертификат".
  • Ваучерът служи за билет и след получаването му е необходимо да резервирате конкретно място в залата. Това можете да направите чрез Grabo.bg - от страницата "Моите ваучери".
  • Необходимо е да покажете QR кода на ваучера преди началото на събитието, за да бъдете допуснати в залата.
  • Конкретните места, за които офертата важи, може да видите в приложената интерактивна схема.
  • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Задай въпрос

Осигурено от Нов театър НДК

В началото на новата 2015 година любителите на театралното изкуство ще бъдат зарадвани с една вълнуваща алтернатива на културния живот в София. Известни творци - актьори , режисьори и драматурзи, както и проспериращи и амбициозни млади таланти, обединяват усилията си в създаването на Нов Театър в НДК. Театърът ще бъде с ясна човеколюбива позиция за света, в който живеем. С ценностна система, в която превъзхождат доброто, красивото, съзиданието и любовта.

Спектаклите ще носят радост от сътворението, а хуманистичната естетика ще бъде верую на новия театър. Представянето на българските автори и българската литература ще бъде грижа на неговите създатели. Музиката, киното, изобразителното изкуство също ще присъстват в афиша му.

Нов театър НДК е един от малкото професионални театри в центъра на столицата, със салон от 191 места, който включва в репертоара си както доказали се заглавия от държавните и общински театри, така и представления на частни трупи и на дебютиращи, в театралното изкуство, млади творци.

Редовата програма на Нов театър НДК е от 19:30ч.

Офертата е осигурена от ЕВРО ДИАЛОГ ООД, ЕИК: BG175191613 (Нов театър НДК).
"Късметлията с ръждивия револвер" от Екатерина Георгиева - на 2 Декември
Топ цена: 12лв Грабни ваучер

Още за разграбване:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
София, Център, пл. България 1, НДК (входът на бившия Базар Пасажа, под Пресцентър НДК) newtheatre.bg
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 089 241 0012 (10:00 - 18:00ч)