Вега тест е бърз и надежден начин да разберете към кои храни имате непоносимост. Той е безболезнен и безопасен, при него не се взима кръв, не се използват игли. Резултатът е готов веднага.
Седнали удобно на стол, в едната си ръка държите метален накрайник, а акупунктурна точка на палеца на другата ръка се притиска с друг метален писец. Двата накрайника са свързани с апарат, който отчита вашия резултат.
С Вега тест се изследва поносимостта на вашия организъм към 225 храни и напитки, в това число - много плодове и зеленчуци, подправки, ядки, семена, подсладители, сладкиши, млечни продукти, зърнени и бобови храни, животински продукти, различни видове брашно, ориз, захар и риба, както и алкохол, кафе, чай, бира, и други. Важно е да знаете, че ако приемате хранителни добавки - водорасли, гъби и други - може да ги донесете, за да се тества дали имате добра поносимост към тях. Дори и най-полезната храна или добавка може да се окаже неподходяща за вас. Целта е да запазите добрата си фигура и здраве. Ще получите пълна и изчерпателна информация към кои храни тялото ви е толерантно и разгражда добре. Добре тестът да се прави веднъж на 6 месеца за постигане на оптимални резултати.
Кои храни организмът ви разгражда и кои превръща в токсини и вредни мазнини? Вега тестът се основава на електропунктурата и се прави със специален компютър и ампули за оценка на толерантността към храни и напитки, които консумиратее най-често. Ампулите съответстват на всички храни, напитки, консерванти и подправки, които приемате.
Тествани храни и напитки
FA 1 Apple Ябълка
FA 2 Apricot Кайсия
FA 3 Banana Банан
FA 4 Beef Говеждо
FA 5 Blackcurrant Касис
FA 6 Butter Масло
FA 7 Carrot Морков
FA 8 Cauliflower Карфиол
FA 9 Celery Целина
FA 10 Cheese, Cow's Краве сирене
FA 11 Chicken Пиле
FA 12 Cod Треска
FA 13 Courgette/Zucchini Тиквички
FA 14 Cucumber Краставица
FA 15 Egg Яйце
FA 16 Garlic Чесън
FA 17 Grape Грозде
FA 18 Ham Шунка
FA 19 Hazelnut Лешник
FA 20 Honey Мед
FA 21 Kiwi Fruit Киви
FA 22 Lamb Агнешко месо
FA 23 Lemon Лимон
FA 24 Lettuce Маруля
FA 25 Loganberry Лонгбери
FA 26 Marrow Желатин
FA 27 Milk, Cow's Краве мляко
FA 28 Mint Мента
FA 29 Mixed Sweets/ Mixed Candies Сладкиши и бонбони
FA 30 Mushroom Гъба
FA 31 Onion Лук на глави
FA 32 Orange Портокал
FA 33 Parsley Магданоз
FA 34 Parsnip Пащърнак
FA 35 Pea Грах
FA 36 Peach Праскова
FA 37 Peanut Фъстъци
FA 38 Pear Круша
FA 39 Peppers/ Bell Peppers Чушки
FA 40 Pineapple Ананас
FA 41 Plaice Писия (риба)
FA 42 Plum Слива
FA 43 Pork Свинско месо
FA 44 Potato Картофи
FA 45 Prawns Скариди
FA 46 Pumpkin Seed Тиквено семе
FA 47 Rhubarb Ревен
FA 48 Sesame Seeds Сусам
FA 49 Spinach Спанак
FA 50 Strawberry Ягода
FA 51 Sunflower Seeds Слънчогледово семе
FA 52 Tomato Домат
FA 53 Tuna Риба тон
FA 54 Turkey Пуйка
FA 55 Watercress Кресон
FA 56 Food additives (E102, E104, E110, E123, E127, E142, E223. E330, E500, E621) Консерванти
FB 57 Almonds Бадеми
FB 58 Baking powder Бакпулвер
FB 59 Barley: pearl barley Ечемик
FB 60 Beetroot Цвекло
FB 61 Blackberry: wild Къпина
FB 62 Brazil nut Бразилски орех
FB 63 Broad Beans Бакла
FB 64 Brussel Sprout Брюкселско зеле
FB 65 Buckwheat Елда
FB 66 Cabbage Зеле
FB 67 Carob Рожкови
FB 68 Cashew nut Кашу
FB 69 Chickpea Леблебия
FB 70 Cocoa Какао
FB 71 Coconut Кокос
FB 72 Coffee: ground Кафе
FB 73 Corn: sweet corn Сладка царевица
FB 74 Cornflour / Corn Starch Царевично брашно
FB 75 Date Фурма
FB 76 Fig Смокиня
FB 77 Glucose Глюкоза
FB 78 Grapefruit Грейпрут
FB 79 Hops Хмел
FB 80 Lentil: brown whole Леща
FB 81 Malt Малц
FB 82 Melon: Galia Пъпеш
FB 83 Millet Просо
FB 84 Oats Овес
FB 85 Oats: organic Органичен овес
FB 86 Oil, olive Олио,Зехтин
FB 87 Radish Репичка
FB 88 Raspberry Малина
FB 89 Rice: long grain, white Ориз (дългозърнест, бял)
FB 90 Rice: short grain, white Ориз (кръгъл, бял)
FB 91 Rice: long grain, brown, organic Ориз (кафяв)
FB 92 Runner bean Червен боб
FB 93 Rye Ръж
FB 94 Salmon Сьомга
FB 95 Soya bean: flour Соево брашно
FB 96 Sugar: beet Захар (от цвекло)
FB 97 Sugar: cane Захар (тръстика)
FB 98 Sugar: demerara Захар Демерара
FB 99 Sultana Стафиди
FB 100 Vinegar: malt Оцет (малцов)
FB 101 Vinegar: white wine Оцет (винен)
FB 102 Walnut Орех
FB 103 Wheat flour: white, plain Брашно (пшенично, бяло)
FB 104 Wheat flour: white plain organic, unbleached Брашно (пшенично, бяло, нелющено)
FB105 Wheat flour: white, self raising Брашно (wheat self raising)
FB 106 Wheat flour: wholemeal, organic Пшенични трици
FB 107 Yeast: Bakers Мая (хлебна)
FB 108 Yeast: Brewers Мая (бирена)
FC 109 Anchovy in brine Хамсия
FC 110 Aubergine / Egg Plant Патладжан
FC 111 Avocado Авокадо
FC 112 Basil Босилек
FC 113 Blueberry Боровинка
FC 114 Broccoli Броколи
FC 115 Celeriac Целина
FC 116 Cheese, vegetarian Сирене
FC 117 Cherries Череши
FC 118 Chili, red and green Чили
FC 119 Cinnamon Канела
FC 120 Chocolate Шоколад
FC 121 Coriander / Cilantro Кориандър
FC 122 Crab Раци
FC 123 Cranberry Червена боровинка
FC 124 Cumin Кимон
FC 125 Endive Цикория (градинска жлъчка)
FC 126 Ginger, fresh Джинджифил, пресен
FC 127 Gluten Глутен
FC 128 Goat's milk Козе мляко
FC 129 Haddock Треска (риба)
FC 130 Lambs Lettuce Маруля
FC 131 Leek Праз-лук
FC 132 Lemongrass Лимонова трева
FC 133 Lobster Омари
FC 134 Mackerel in brine Скумрия
FC 135 Mango Манго
FC 136 Mussel Миди
FC 137 Mustard Горчица
FC 138 Okra / Lady's Finger Бамя
FC 139 Pak Choi Пак-чой (китайско зеле)
FC 140 Paw Paw/ Papaya Папая
FC 141 Pecan Американски орех
FC 142 Pepper, black and white Пипер (бял и черен)
FC 143 Quinoa, organic Киноа
FC 144 Radicchio Радикио (Италиянски зеленчук)
FC 145 Rocket / Arugula Рукола
FC 146 Sage, fresh Градински чай
FC 147 Sardines in brine Сардина
FC 148 Sorrel Киселец
FC 149 Spelt flour, organic Брашно от лимец
FC 150 Squash, butternut Тиква
FC 151 Squid Калмари
FC 152 Sweet Potato Сладък картоф
FC 153 Tarragon, fresh Естрагон, пресен
FC 154 Thyme, fresh Мащерка
FC 155 Trout Пъстърва
FC 156 Turmeric Куркума
FC 157 Yam Див Ям
FC 158 Yoghurt: Cow's Milk Кисело мляко (краве)
FD 159 Asparagus Аспарагус
FD 160 Bay Leaf Дафинов лист
FD 161 Caraway Кимон
FD 162 Cardamom Кардамон
FD 163 Cayenne Лют червен пипер
FD 164 Chestnut Кестен
FD 165 Chives Див лук
FD 166 Clementine Клементин
FD 167 Cloves Карамфил
FD 168 Dill Копър
FD 169 Fennel Резене
FD 170 Globe Artichoke Артишок
FD 171 Gooseberry Цариградско грозде
FD 172 Greengage Ренклод
FD 173 Horseradish Хрян
FD 174 Jerusalem Artichoke Йерусалимски Артишок
FD 175 Kale Зеле
FD 176 Kohl Rabi Алабаш
FD 177 Kumquat Кумкуат (цитросов плод)
FD 178 Lime Лайм (зелен лимон)
FD 179 Macadamia Nut Макадамия (австралийски орех)
FD 180 Mace Мейс (подправка)
FD 181 Mandarin Мандарина
FD 182 Marjoram Майорана (подправка)
FD 183 Nutmeg Индийско орехче
FD 184 Oregano Риган
FD 185 Paprika Червен пипер
FD 186 Passion Fruit Плод маракуя
FD 187 Physalis/Cape Gooseberry Перуански физалис
FD 188 Pine Nut Кедрови ядки
FD 189 Pistachio Nut Шамфъстък
FD 190 Pomegranate Нар
FD 191 Poppy Seeds Blue and White Маково семе синьо и бяло
FD 192 Red Cabbage Червено зеле
FD 193 Red Currant Френско грозде
FD 194 Rosemary Розмарин
FD 195 Saffron Шафран
FD 196 Satsuma Сацума
FD 197 Star Anise Звездовиден анасон
FD 198 Star Fruit / Carambola Карамбола, звезден плод,
FD 199 Tangerine Мандарина (Тангерин)
FD 200 Water Melon Диня
FE 201 Cheese, Goats Сирене, Козе
FE 202 Cheese, Sheep Сирене, Овче
FE 203 Crayfish Раци
FE 204 Duck Патешко месо
FE 205 Eggs: Quail Яйца от пъдпъдъчени
FE 206 Goji Berry Годжибери
FE 207 Halibut Камбала (риба)
FE 208 Hemp Seeds Конопено семе
FE 209 John Dory Джон Дори (риба)
FE 210 Linseed Ленено семе
FE 211 Maple Syrup Кленов сироп
FE 212 Molasses, organic Меласи, органични
FE 213 Monk Fish Монк (риба)
FE 214 Olives in brine Маслина
FE 215 Oyster Стриди
FE 216 Pilchard in olive oil Сардина в зехтин (риба)
FE 217 Pollock Морска треска
FE 218 Red Mullet Барбун
FE 219 Scallops Миди
FE 220 Sea Bass Лаврак (риба)
FE 221 Sea Bream Ципура (риба)
FE 222 Sheep's Milk Овче мляко
FE 223 Sheep's Milk Yoghurt Кисело овче мляко
FE 224 Tofu Тофу
FE 225 Venison Дивеч
Биоскенерът е високотехнологично устройство, което в рамките на една минута отчита 171 здравни показатели и дава пълна информация за състоянието на организма. Този метод на изследване е бърз, точен, удобен и икономичен. В рамките на една минута апаратът дава пълна информация за 26 органи и системи - сърдечно-съдова, мозъчно-съдова, полова система, минерална плътност на костите, микроелементи, бял дроб, дихателни пътища, кръвна захар, стомах, черва, черен дроб, жлъчка и др. Биоскенерът използва научните постижения в електронните технологии. Той отчита слабото магнитно поле на човешкото тяло, и след усилване и обработка на данните от вграден микропроцесор, ги сравнява със стандарти от заболявания и ги отразява в конкретни стойности.
Човешкото тяло непрекъснато произвежда голям брой клетки, които нарастват, развиват се и се обновяват чрез делене. На всяка секунда се делят около 25 мил. клетки, а на минута се обновяват около 100 мил. кръвни клетки. В процеса на клетъчно делене и обновяване атомното ядро и електроните се движат с висока скорост, излъчвайки непрекъснато електромагнитни вълни. Сигналите на електромагнитните вълни са различни при добро здраве, пред болестно състояние и болест. Ако можем да измерим тези специфични електромагнитни сигнали, то ние можем да определим и здравословното състояние на човека.
Според квантовата медицина в основата на всяка болест е промяната във въртенето на електроните около собствената им ос (спинът) и промяната на орбитното въртене на електроните около атомното ядро, което води до промяна на атомите (съставляващи материята), промяна на микро и макро молекулярно ниво, промяна на клетъчно и в крайна сметка на тъканно ниво. Тъй като електроните носят заряд, когато спинът на електроните и тяхната орбита около атомното ядро се промени, то и електромагнитните вълни излъчващи се от атомите, също се променят. При болестно състояние на тялото, енергията на електромагнитните вълнистава изключително слаба, обикновено от нано гаус до микро гаус (гаус е единица за измерване за плътност на магнитен поток). Честотата и енергията на слабото магнитно поле се отчитат от сканиращата ръкохватка. След това резултатите се съпоставят от вграден микропроцесор с резонантния спектър на квантовите стандарти при болест. След като честотата и енергията се усилят и обработят от софтуерната програма се регистрира съответна стойност (от положителна до отрицателна). Размерът на тази стойност определя естеството и степента на заболяването. След това резултатите от замерванията направени с биоскенера се диагностицират от лекар.
Увредените клетките са различни от нормалните клетки и електромагнитните вълни излъчвани от тях също са различни от електромагнитните излъчвания на нормалните клетки. Биоскенерът тестващ различията, изпраща стандартни вълни спесимена (образеца) на увредени клетките. Ако пациентът има увредени клетки, ще се появи резонанс и устройството ще регистрира сигнала. Колкото е по-голям броя на увредените клетки, толкова по-интензивен е сигналът и квантовата стойност клони към положителна стойност. Ако няма увредени клетки, няма да се появи резонанс и квантовата стойност ще клони към отрицателна стойност. На подобен принцип работят и радиовълните. Има много радиовълни в пространството. Ако искате да слушате определена програма, то Вие трябва да настроите радиото на определената честота, при което се появява резонанс и вие можете да слушате съответната радио програма. Същият принцип е използван и при биоскенера.