Ние, членовете на Сдружение Задруга на банските механджии "Уникално Банско" се обединихме с цел да подпомагаме опазването, съхранението и популяризирането на банската кухня като част от кулинарната традиция в България.

В нашата организация членуват семейства, които са направили механи в родните си къщи с дългогодишна история. Като носители на кулинарните традиции, както в изпълняването на уникалните за града и региона рецепти, така и в начините за тяхното приготовление, се стремим към утвърждаваме единни стандарти за готвене.

Знакът на "Уникално Банско" и списъка на членовете на сдружението, стои на видно място във всяко едно от заведенията. Така всеки посетител разбира кои са механите, в които семейства от Банско предлагат уникалната банска кухня. Попитайте за Kапама, Чомлек, Кукурини, Ялова баница, Сушен свински бут, Прясно сирене, Баница с ориз, Баница с локум, Чести костурета (печен боб), Суджук, Кървавица, Бански старец, Баркада (оригинална рецепта за качамак) и други интерсени ястия от банската кухня.

Не забравяйте да попитате и за предстоящите събития на Задругата! Съвместно участваме в туристически борси, фестивали и други мероприятия, които се организират в града ни. Смятаме, че развитието на дребния бизнес в града ни е от важно значение за поминъка на хора, които са инвестирали средства, усилия и възможности бъдещето си.

За Вашето приятно изживяване в Банско имате възможност само при нас да заявите кулинарен пакет с вкусна храна и преживявания.

Задруга на банските механджии участва в Grabo.bg от 01 Февруари 2023

Прочети още
Най-нови оферти от Задруга на банските механджии:
Кулинарна работилница в Банско! Демонстрация на приготвянето и дегустация на оригинални бански специалитети, плюс чаша бира или вино - в механа по избор
Кулинарна работилница в Банско! Демонстрация на приготвянето и дегустация на оригинални бански специалитети, плюс чаша бира или вино - в механа по избор
Топ цена: 45лв ·Грабнати ваучери1 · Грабомани закупили офертата1 · Преглеждания на офертата1256
Дата на стартиране на офертата01.02.2023г · Офертата се е промотирала 185 дни185
Други популярни оферти
Забележителности наблизо
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)