Основано през 1919г с 25 члена, днес Ловно-рибарско дружество Девин наброява 860 редовни членове. Дружеството работи усилено за обогатяване възпроизводството и съхраняване на екологичното равновесие в дивата флора и фауна и развитието на ловните и риболовните спортове. За създаване на по-добри условия за развитие на риболовния спорт, дружеството създава Рибарски училища и усилено работи с подрастващото поколение като ги възпитава в повишаване на риболовната култура, както и любов към природата. Дружеството създава свой отбор по улов на риба, който участва и носи успехи, както в национални турнири, така и на световно ниво.

Освен за съхраняването на ловните видове, дружеството се грижи и за опазването на защитени видове, като дива коза, кафява мечка, глухар, планински кеклик и други видове, обитаващи районите стопанисвани от сдружението. Създават се условия за наблюдение и фотолов на тези ценни биологични видове. Сдружението членува в Националното Ловно-Рибарско сдружение СЛРБ-гр. София и работи за осъществяване на националната политика в природозащитното дело във взаимодействие с всички местни, стопански, обществени и други организации, имащи отношение към опазване на природната среда.

Ловно-рибарско дружество Девин има и дейно участие в разработването на проекти, свързани с опазване на биологични видове и през 2010 г. за добра практика в сферата на биоразнообразието дружеството е отличено с Грамота - Първо място по Проект № 88 "Опазване и увеличаване на популацията на кафявата мечка/Ursus Arctos/ в района на дейност на Ловно-рибарско дружество Девин, чрез създаване на екотуристически продукт". Дружеството полага усилия и за развитието на трофейното дело. Ежегодно организира местни изложби на трофеи в град Девин и редовно участва с добри трофеи на национални изложби.

Ловно-рибарско дружество Девин участва в Grabo.bg от 22 Януари 2022

Прочети още
Най-нови оферти от Ловно-рибарско дружество Девин:
-25% Вечерен тур за професионално наблюдение и "фотолов" на кафява мечка в Родопите - за до четирима
Вечерен тур за професионално наблюдение и "фотолов" на кафява мечка в Родопите - за до четирима
Цена: 135лв
180лв
·Грабнати ваучери1 · Грабомани закупили офертата1 · Преглеждания на офертата971
Дата на стартиране на офертата22.01.2022г · Офертата се е промотирала 143 дни143
Тур за професионално наблюдение и "фотолов" на диви животни в Родопите - за до четирима
Тур за професионално наблюдение и "фотолов" на диви животни в Родопите - за до четирима
Топ цена: 100лв ·Грабнати ваучери7 · Грабомани закупили офертата6 · Преглеждания на офертата1071
Дата на стартиране на офертата22.01.2022г · Офертата се е промотирала 143 дни143
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:00ч)