Хотелски комплекс Национал е най-големият по площ хотелски комплекс в центъра на град Сливен. В 5 800-те квадратни метра на комплекса попадат:
• Хотел Национал Палас****;
• Къща за гости Чакърова Къща;
• Къща за гости Бозукова къща;
• Ресторант При Фабрикаджията;
• Лятна градина.

Ансамбъл семейни хотели Национал Палас**** се намира в централната част на Сливен, в архитектурно - възрожденския ансамбъл "Добри Желязков", включващ две сгради ПК от Национално значение - Къщата и първата фабрика на Добри Желязков - Фабрикаджията, Чакъровата къща II и 6 сгради ПК от местно значение. Хотелският комплекс се развива в една изключително сложна архитектурна среда. Обединени са дворните пространства на 4 имота - к. Добри Желязков, к. Чакърова III, к. Ангьозов. Комплексът е разположен на две улици - ул. Великокняжеска - групов паметник на културата - основна градска комуникация, вливаща се в централното площадно пространство и ул. Иречек - обслужваща улица. В рамките на територията на хотелския комплекс попадат две сгради ПК: Къщата и първата фабрика на Добри Желязков (национален паметник на културата адаптиран в ресторант Механа При Фабрикаджията) , Чакърова II адаптирана в Къща за гости, както и "Бозукова къща". ---
Новоизграденият хотел Национал Палас, с достъп до улица Великокняжеска - една от най-красивите улици в централната градска част на Сливен. Главният вход на комплекса е маркиран с двуетажен обем, решен във възрожденски стил, в който е разположена охрана и административна част - офиси, счетоводство, управител.

През дълбок проход се достига до хотелската сграда, която е решена в четири обема на принципа на ансамбъл от четири къщи със самостоятелни стълбищни клетки, с обща рецепция и лоби бар, разположени под една от сградите, сватбен салон "Галерия+", ресторант - под втората сграда, конферентна зала "Максима" под третата сграда и вътрешна улица, която осъществява връзка между хотелските крила, северния двор с охраняем паркинг и с южния двор, решен като лятна градина на ресторанта и механата.
Архитектурното решение на четризвездния хотел е подчинено на търсене на луксозен бизнес хотел, във възрожденски архитектурен ансамбъл в сърцето на града, композиран от основните градоустройствени елементи - къща, двор, улица, преминаване от двор в двор, преминаване от сграда в сграда.

Цялата композиция създава едно неповторимо разнообразие от открити и закрити пространства, смяна на погледите, динамика на околното пространство. Редуват се самостоятелно влизане за ресторанта през южния двор от улица "Иречек" и влизане за ресторанта през вътрешната остъклена улица на рецепцията. Рецепцията е организирана като център на цялата композиция с панорамен изглед към главния вход с открит и подземен охраняем паркинг.

Хотел Национал Палас**** участва в Grabo.bg от 23 Януари 2020

Прочети още
Други популярни оферти
Дари Травел
Топ цена:
9300лв
на човек
Екскурзия до Сливен, Жеравна и Котел! Нощувка със закуска, плюс транспорт
Сливен, Жеравна, Котел
66:50:49
Цена на човек на ден: 47 лв.Включени нощувки: 1Изхранване: ЗакускаВалидност: 9.08 - 7.10
Други обекти наблизо
Хотел Парк Централ бул. Цар Освободител 6 · ~501м.
5.0
BestBulgariaDeals.com ул. Мишо Тодоров 7-Г-1 · ~662м.
Дорис ул. Петър Парчевич 29-А · ~768м.
Хотел Спорт Палас**** бул. Георги Данчев 2 · ~2км.
4.1
Хотел Monte Vedetta ул. Планинска 7 · ~3км.
4.7
ПС Жива вода Сливенски минерални бани, ул. Сливенски минерални бани 1 · ~10км.
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 089 241 0012 (10:00 - 18:00ч)