Сградата на Театъра е построена 1926г. През 2004г е направен уникален за България основен ремонт от Община Хасково, който превръща ДКТ Иван Димов в един от най-красивите и съвременни театри в страната. Запазена е архитектурата от годините на построяването, изцяло е подменена сценичната механизация, водопроводната и електрическа система.

През 2000г кукленият и драматичен театър в Хасково са обединени в един общ куклено-драматичен театър под името Драматично - куклен театър "Иван Димов" със статут на продуциращ център със собствена продукция, без актьори на щат - сформират се трупи на граждански договори по съответни проекти. От обединението на двата театъра в годините са спечелени множество награди от различни фестивали и конкурси, включително награди Аскеер и Икар. В хасковския театър работят едни от най-изявените творци в сферата на кукления и драматичния театър в страната. Неразделна част от дейността на Театъра е свързана с непрекъснати турнета в Хасковска област, а и в цялата страна. Партньори на Театъра са Народен театър "Иван Вазов", Сатиричен театър "Алеко Константинов", Нов драматичен театър "Сълза и смях" и т.н., включително неправителствени организации и частни фирми.

Драматично-куклен театър "Иван Димов" има богат репертоар, включващ както драматични постановки с актуален сюжет, така и куклени представления за различни възрастови групи.

ДКТ Иван Димов участва в Grabo.bg от 28 Септември 2013

Прочети още
Най-нови оферти от ДКТ Иван Димов:
-50% Постановка по Рей Куни - кралят на комедията! "Откачената фамилия" - на 13 Ноември
Постановка по Рей Куни - кралят на комедията! "Откачената фамилия" - на 13 Ноември
Цена: 10лв
20лв
·Грабнати ваучери54 · Грабомани закупили офертата19 · Преглеждания на офертата938
Дата на стартиране на офертата12.10.2020г · Офертата се е промотирала 17 дни17
-50% Постановка по Рей Куни - кралят на комедията! "Откачената фамилия" - на 10 Октомври
Постановка по Рей Куни - кралят на комедията! "Откачената фамилия" - на 10 Октомври
Цена: 10лв
20лв
·Грабнати ваучери126 · Грабомани закупили офертата47 · Преглеждания на офертата1467
Дата на стартиране на офертата14.09.2020г · Офертата се е промотирала 27 дни27 · Средна оценка за офертата от общо 7 ревюта.
5.0
Фарс-мюзикълът на Недялко Йорданов "Две жени, без да се брои мъжът" - на 2 Март
Фарс-мюзикълът на Недялко Йорданов "Две жени, без да се брои мъжът" - на 2 Март
Топ цена: 8лв ·Грабнати ваучери89 · Грабомани закупили офертата43 · Преглеждания на офертата1559
Дата на стартиране на офертата06.02.2020г · Офертата се е промотирала 26 дни26 · Средна оценка за офертата от общо 3 ревюта.
5.0
Виж всички оферти
Отзиви от клиенти:
Lyubka 5
Много забавна постановка! Отлична актьорска игра! Горещо препоръчвам да се гледа! Поздравления за целия екип!
Milena 5
Страхотна игра на актьорите! Излизаш от театъра зареден и много разтоварен, чак се замисляш в колко "шантаво време" ние живеем, а пък автора който е писал "Откачената фамилия" в какъв ад се е пържил...?!🙂
Тази постановка е много по смешна от ,,Жена ми се казва Борис,, и ,,Нашата голяма френска сватба,,. Уникална постановка. Много се забавлявах тогава, и при първа възможност ще гледам отново тази постановка.
Страхотна постановка, отлична игра! Ако желаете да Ви заболи стомахът от смях - това е мястото! Браво!
Всички оценки (245)
Oще подобни места
Théatro ул. Върбица 12
4.8