Сградата на Театъра е построена 1926г. През 2004г е направен уникален за България основен ремонт от Община Хасково, който превръща ДКТ Иван Димов в един от най-красивите и съвременни театри в страната. Запазена е архитектурата от годините на построяването, изцяло е подменена сценичната механизация, водопроводната и електрическа система.

През 2000г кукленият и драматичен театър в Хасково са обединени в един общ куклено-драматичен театър под името Драматично - куклен театър "Иван Димов" със статут на продуциращ център със собствена продукция, без актьори на щат - сформират се трупи на граждански договори по съответни проекти. От обединението на двата театъра в годините са спечелени множество награди от различни фестивали и конкурси, включително награди Аскеер и Икар. В хасковския театър работят едни от най-изявените творци в сферата на кукления и драматичния театър в страната. Неразделна част от дейността на Театъра е свързана с непрекъснати турнета в Хасковска област, а и в цялата страна. Партньори на Театъра са Народен театър "Иван Вазов", Сатиричен театър "Алеко Константинов", Нов драматичен театър "Сълза и смях" и т.н., включително неправителствени организации и частни фирми.

Драматично-куклен театър "Иван Димов" има богат репертоар, включващ както драматични постановки с актуален сюжет, така и куклени представления за различни възрастови групи.

ДКТ Иван Димов участва в Grabo.bg от 28 Септември 2013

Прочети още
Най-нови оферти от ДКТ Иван Димов:
Тончо Токмакчиев, Мария Статулова, Катерина Евро и Кирил Ефремов в комедията "Маршрутка" на 26 Октомври, във ФКЦ - Варна
Тончо Токмакчиев, Мария Статулова, Катерина Евро и Кирил Ефремов в комедията "Маршрутка" на 26 Октомври, във ФКЦ - Варна
Топ цена: 15лв ·Грабнати ваучери46 · Грабомани закупили офертата23 · Преглеждания на офертата1150
-40% "Откачена фамилия" по краля на комедията Рей Куни - на 9 Октомври, в Театър "Българска армия"
"Откачена фамилия" по краля на комедията Рей Куни - на 9 Октомври, в Театър "Българска армия"
Цена: 12лв
20лв
·Грабнати ваучери40 · Грабомани закупили офертата15 · Преглеждания на офертата840
Виж всички оферти
Отзиви от клиенти:
Става за гледане,малко на драма отива пиесата ,но има малко смях ,по-скоро ирония ....
Невероятно изпълнение, което трябва да се гледа
Добро представление с любими актьори!
Чудесно преставлени и и много талантливи актьори!
Чудесен театър със зареждащ смях.
Всички оценки (443)
Oще подобни места
Théatro отсам канала ул. Върбица 12
4.8
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)
Прочети още Последно от блога ни
Grabo.bg вече на 13 години Публикувано преди 2 дни в категория Новини.