Екскурзия до Италия: 7 нощувки със закуски и вечери в Пулия, плюс самолетен транспорт, от Онекс Тур

Виж едно от райските кътчета на Земята - Пулия. Място, посещавано от някой от най-известните знаменитости. Изживей своята перфектна италианска ваканция с изгодното предложение на Онекс Тур!

Екскурзия до Пулия, Италия: 7 нощувки със закуски и вечери, плюс самолетен транспорт:

Варианти на офертата:
На 26 Август - 2 Септември 1080 лв на човек плати сега 216 лв Грабни
На 2 - 9 Септември 980 лв на човек плати сега 196 лв Грабни
На 9 - 16 Септември 980 лв на човек плати сега 196 лв Грабни
На 16 - 23 Септември 980 лв на човек плати сега 196 лв Грабни
Офертата включва
• Самолетен билет с директен чартърен полет от София до Бари и обратно с включени летищни такси;
• Ръчен багаж до 7кг и чекиран багаж до 20кг;
Трансфер летище - хотел - летище;
• 7 нощувки в хотел Jonio Vacanze Residence със закуски и вечери с вино и вода;
• Представител на туроператора по време на престоя.
Офертата не включва
Със задължително доплащане:
• Горивна такса - обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава).
Допълнителни услуги
С доплащане към туроператора за:
• Застраховка "Отмяна на пътуване";
• Допълнителни екскурзии.
Допълнителни екскурзии
• Бари и Полиняно а Маре:
Цена: 60 евро възрастен; 30 евро за дете до 12 ненавършени години.
Отпътуване за Бари - столица на област Пулия. Политически, икономически, транспортен, образователен и културен център. Историята на града е свързана с Гръцката колонизация, както и Римската и Византийската империя. През 1071 г. е завладян от норманите, а след това влиза в състава на Свещената Римска империя. От 1324 г. до 1558 г е независим град-република, когато е присъединен към Неаполитанското кралство. Посещение на Стария град. Тук се намират всички известни забележителности, а плетеницата от колоритни улици и пресечки носи специфична средиземноморска атмосфера. Катедралата Св. Савин е построена в края на ХІІ в. в романски стил. През ХVІІІ в. в интериора и фасадата й са добавени барокови детайли. Базиликата Св. Никола е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Приема се за едно от най-големите постижения на романската архитектура в Пулия. В базиликата се пазят картината "Богородица със светци" на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпруга на Сигизмунд ІІ, крал на Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.) и разбира се мощите на Св. Никола - закрилник на моряци, търговци, банкери, разбойници, затворници, жени и деца. Дегустация на "Фокача Барезе". Свободно време. Полиняно а Маре е град, издигнат върху внушителни отвесни скали. Пред портите му в миналото е минавал Римския път "Виа Траяна". В наши дни, крайбрежието е познато с кристално чистото си море, двадесеткилометровата си плажна ивица и големия брой пещери, издълбани в скалите. Специфичната архитектура допълва естествените красоти на това градче, познато с прозвището "Перлата на Адриатика". Скалистото крайбрежие на Полиняно а Маре е пълно с естествени заливи, които в миналото са служели за убежище на рибарските лодки, а днес всяко лято привличат неспирен поток от туристи. Сред плажовете, които се радват на голяма популярност са: Кала Инчина (Cala Incina), Кала Сала (Cala Sala), Кала Порто (Cala Porto) , Кала Пагуро (Cala Paguro), Кала Понте (Cala Ponte) , Кала Паура (Cala Paura) и плаж Сан Вито (San Vito beach) в едноименното рибарско селище. Тук се намират Грота деле Рондинеле (от итал. Лястовичата пещера - Grotta delle Rondinelle) и известната Грота Палацезе (Grotta Palazzese). Терасите в стария град предлагат невероятни панорамни гледки. Заливите и малките пещери са достъпни с лодка. На особен интерес се радва морското дъно с кристално чистата си вода, превърнало се в любимо място за водолази и дайвъри.
Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване и дегустация на фокача с вино

• Матера (ЮНЕСКО)
Цена: 60 евро възрастен; 30 евро за дете до 12 ненавършени години.
Матера - град, известен в цял свят като естествен декор на много филми с исторически сюжет. Това е уникално селище, разположено в провинция Базиликата. Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни преддверия за амфитеатрално разположените си убежища. Условията на живот в т.н. САСИ не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те години италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат "Мъртвият град". Това положение продължава докато киното не започва да се интересува от Матера. Естественият "декор" е използван от световно известни режисьори, сред които Пиер Паоло Пазолини, братя Тавиани, Лукино Висконти, Мел Гибсън. Филмите им, особено най-популярните "Евангелие по Матея", "Христос се спря в Еболи" и "Страстите Христови", преоткриват Матера за широката публика. Не закъснява и признанието на ЮНЕСКО - градът е обявен за обект на световното културно наследство. Повишеният интерес провокира преоценка на потенциала на Матера като туристическа дестинация. С по-сериозно финансиране изоставените преди десетилетия саси днес заживяват отново. Този път като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Инвеститорските амбиции не променят външния им вид и самобитните каменни творения запазват неповторимия си архитектурен облик. Заедно с Пловдив, Матера е обявен за Европейска столица на културата през 2019 г.
Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване и дегустация на пица
Цената не включва:
- Входна такса за Етнографският музей - 2 евро на човек
- Входна такса за скалните църкви - 3 евро на човек

• Алберобело (ЮНЕСКО) и Локоротондо
Цена: 70 евро възрастен; 35 евро за дете до 12 ненавършени години.
Алберобело - посещение на приказната столица на трулите. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да се ориентирате къде се намирате. Столицата на Трулите сякаш ви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички от варовик с конусовидни покриви. Градени в миналото без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоско иглу. В близост до главния площад се намира църквата "Санта Лучия", както и градския музей "Територио". Музеят е направен от 10 трули обединени в една. В музея може да се види историята на създаването на трулите и как обитателите им са живеели в тях в миналото. Алберобело има и други музеи, които предлагат на туристите сувенири и почти всичко, което една селска къща произвежда. Някой от поинтересните са: Музея на виното и Музея на зехтина. В цената е включена дегустация на домашно произведени ликьори и сладки. Локоротондо - едно от 100-те най-красиви малки градчета в Италия, чийто историческия център е застроен в овална форма, откъдето идва и името му. Градът е записан в книгата на рекордите на Гинес, заради петте гласни "о" в името си. Това е град на красивите балкони, повечето от които си имат номера. Градът е известен и със своите вина.
Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване и дегустация на ликьори и сладки

• Лече и Отранто (ЮНЕСКО)
Цена: 75 евро възрастен; 40 евро за дете до 12 ненавършени години.
Лече, наречен "Флоренция на Пулия" е главен град на полуостров Саленто и е известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, завладян е от римляните през ІІІ в. пр. Хр., които го наричат Липия. По времето на император Адриан Лече е преместен 3 км на североизток и получава името Личея. След краха на Западната Римска империя, градът е превзет от остготския крал Тотила. А след остготите, в продължение на повече от пет столетия влиза в състава на Източната Римска империя - Византия. Норманите завладяват областта през ХІ в., а през XVв. Тя е присъединена към Кралството на двете Сицилии. Интересни забележителности в Лече са: Катедралата; Епископски дворец; Църква Св. Йоан Кръстител; Дворецът Седжо; Църква Богородица на Благодатта; Градска крепост; Църква Свети кръст; Църква Св. Ангел; Църква Св. Киара; Областният музей; Църква Св. Св. Никола и Каталдо; Римски амфитеатър. В цената е включена дегустация на класическа пица "Маргерита" и бяло вино от Саленто. След обед - посещение на Отранто. Градът е известен със своя замък, послужил за заглавие и вдъхновение на първия готически роман в историята - "Замъкът Отранто" на английския писател Хорас Уолпоул, както и с Катедралата, притежаваща една от най-красивите средновековни подови мозайки. Свободно време.
Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване, дегустация

• Посещение в Остуни и Чистернино
Цена: 60 евро възрастен; 30 евро за дете до 12 ненавършени години.
Отпътуване за Остуни - "Белият Град" - катедралата и средновековния център. В района са намерени данни за човешко присъствие от неолита. Подобно на ценен диамант в пред-италианската си история Остуни преминава от едни ръце в други средно веднъж на всеки сто години. Тогава той се е намирал на морския бряг. През Средновековието е преместен на 10 км. навътре в сушата, като централната градска част е изградена върху хълм, изправящ се почти вертикално над пълната с маслинови гори долина. Дегустация на бурата. Пулия е мястото, където е измислен този вид прясно сирене. Свободно време. Следобед отпътуване за Чистернино. Градчето е в листата на Стоте най-красиви малки градчета в Италия. Разглеждане на неповторимия лабиринт от тесни улички и дълги, и извити сводове, които придават неповторимо очарование на Стария град.
Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване и дегустация на бурата.

• Мартина Франка и шопинг тур
Цена: 60 евро възрастен; 30 евро за дете до 12 ненавършени години.
Сутринта отпътуване за Мартина Франка. Много елегантен град, намиращ се в пленителната долина на Итрия (Valle d'Itria). От 1975 г. градът е домакин на годишният летен фестивал "Festival Della Valle d'Itria". Типично бароково селище, прекрасен пример за архитектурни шедьоври, разположени в малки алеи и бели тесни улички. Дворци и величествени монументални църкви поставят акцента на красивите урбанистични решения. Пиаца Рома е най-голямото открито пространство в стария град със зелена градина в триъгълна форма, от която се открива неповторима гледка към Palazzo Ducale, проектиран през ХVІІ век, представляващ пример за архитектурна зрелост от епохата на Късния Барок. Обиколката на Стария град включва посещение в двореца и Църквата Св. Мартин. Екскурзията продължава с посещение на търговски център "Монголфиера", намиращ се в квартал Павел VI на Таранто. Шопинг тур.
Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване и дегустация на местен сух колбас (Capocollo di Martina Franca) с вино.
При наличие на интерес и достатъчен брой желаещи, на място се предлагат още:
- Сафари във Фазано - сафари с африкански животни
- Полетът на орела - за любители на силни усещания - полет с тролей над каньон.
Програма
1 Ден
Среща на летище София, Терминал 2, за директен чартърен полет до Бари, изпълняван от BH Air. Посрещане на място от фирмата-партньор и Вашия представител, трансфер от летището до хотела. Настаняване, вечеря и нощувка.

2 - 7 Ден
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или екскурзия срещу допълнително заплащане. Вечеря. Нощувка.

8 Ден
Закуска. Трансфер до летище Бари за директен чартърен полет за София, изпълняван от BH Air. Кацане на летище София.

Условия на офертата:

 • Валидност на ваучера: от 12 Юни до 16 Август 2024г.
 • С предварително записване на: 089 97* **** (покажи) или на: info@onextour.bg, подписване на договор за организирано пътуване, до 2 работни дни след издаване на ваучер.
 • Необходимо е плащане на междинно капаро при подписване на договора, в размер на 200лв.
 • Доплащането на останала част от сумата се извършва към туроператора до 30 дни преди отпътуване.
 • Един ваучер е за един човек, настанен в двойна стандартна стая, при настанени двама.
 • Дете до 2 ненавършени години се настанява безплатно и не ползва седалка в самолета.
 • За дете от 2 до 12 ненавършени години, настанено на допълнително легло с двама възрастни, се заплащат към туроператора:
  - за 26.08 - *** (покажи)лв;
  - за 02.09, 09.09, 16.09 - *** (покажи)лв.
 • За дете над 12 години или трети възрастен, настанени на допълнително легло в двойна стая, се заплащат към туроператора:
  - за 26.08 - *** (покажи)лв;
  - за 02.09, 09.09, 16.09 - *** (покажи)лв.
 • Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна и офертата включва застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на ЗК Уника с покритие 10000 евро и асистанс за лица до 65 ненавършени години. Може да доплатите към туроператора за застраховка:
  - за лица от 65 до 75 ненавършени години - 10лв;
  - за лица от 75 до 89 ненавършени години - 24лв.
 • Необходими документи: валидна лична карта; За деца до 18г, пътуващи без родителите или само с един от тях - нотариално заверена декларация (оригинал и копие).
 • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Въпроси и отговори: 9

Осигурено от Онекс Тур

Туристическа агенция Онекс Тур е специализирана в организирането на екскурзии до близка Турция, екзотичен Мароко, тайнствен Египет и магична Русия.

"Онекс Тур е иноватор в създаването на една от най-добрите, разнообразни и магнетични екскурзии. Дестинацията Кападокия, която доскоро беше просто блян за мнозина, сега е сред най-предпочитаната от българските туристи. Да се докоснете до културата на въртящите се дервиши, да изпиете чаша турски чай и да отседнете в традиционен хотел в сърцето на скалния град са само част от преживяванията, които нашият екип е приготвил за вас.

Прочети още
Офертата е осигурена от ОНЕКС ТУР ЕООД, ЕИК: BG202409930 (Онекс Тур).
"Грабо Медия" АД е лицензиран туроператор и туристически агент, с удостоверение за регистрация за туристическа дейност № РК-01-6924.
Екскурзия до Италия: 7 нощувки със закуски и вечери в Пулия, плюс самолетен транспорт
Топ цена: 980лв Плати сега: 196лв
Цена:
980ЛВ
Плащаш сега:
196ЛВ
Доплащаш на място:
784ЛВ
Какво е това?
20грабнати ваучера

Още за разграбване:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Отзиви от клиенти (63)
Бързо ми изпратиха договора и бяха учтиви и любезни!Надявам се да остана доволна от почивката!
Покажи още ревюта
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)