Екскурзия до Истанбул за Фестивала на Лалето: 3 нощувки със закуски, плюс транспорт и посещение на Одрин и Принцови острови, от Глобул Турс

Защо да не се разходим до прекрасния Истанбул? С разпукването на пролетта, да посетим едно приказно място - с ваучер за Глобул Турс!

Екскурзия до Истанбул за Фестивала на лалето: 3 нощувки със закуски, плюс транспорт:

Варианти на офертата:
На 29 Март - 2 Април 199 лв на човек плати сега 40 лв Неактивно
На 5 - 9 Април 199 лв на човек плати сега 40 лв Грабни
На 13 - 17 Април 199 лв на човек плати сега 40 лв Грабни
На 19 - 23 Април 199 лв на човек плати сега 40 лв Грабни
На 27 Април - 1 Май 199 лв на човек плати сега 40 лв Грабни
Офертата включва
• Транспорт от София, Ихтиман, Пазарджик, Пловдив и Димитровград с лицензиран автобус;
• Пътни, гранични и местни такси;
• 3 нощувки със закуски в хотел 2*/3* в Истанбул;
• Посещение на Одрин и Борсата;
• Водач от туристическата агенция по време на пътуването.
Допълнителни услуги
С доплащане към туроператора:
• Посещение на Принцови острови - 17 евро;
• Посещение на парк "Мини Турция" - 15 евро;
• Панорамна обиколка на Истанбул, Цветния квартал, желязната църква Св. Стефан, площад Таксим, пешеходна улица Истиклял - 15 евро;
• Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D кино - симулация на полет с хеликоптер и 360 градуса панорамна площадка - "Истанбулския Манхатън" - 30 евро;
• Посещение на МОЛ Аква Флория - на брега на Мраморно море - 10 евро;
• Посещение на Истанбул Аквариум "Най-големият тематичен аквариум в света" - 350 турски лири;
• Вечерна автобусна разходка "Нощен Истанбул" с посещение на кафето Пиер Лоти и новото круизно пристанище - 15 евро;
• Разходка с кораб по Босфора "Магия между два континента" - 17 eвро;
• Разглеждане на султанския дворец "Долмабахче" с екскурзовод на български език - 40 евро (с включена входна такса и местен екскурзовод);
• Екскурзия до Азия - най-новата и голяма джамия "Чамлъджа" и Пеещите фонтани - 17 евро;
• Вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество алкохолни и безалкохолни местни напитки - 45 евро
• Вечеря в ресторант с турска шоу-програма и напитки без лимит - 30 eвро;
• Посещение на парка с лалетата - 10 евро;
• Посещение на Църквата на желанията - 2.50 евро (посещава се на 1во число от месеца);
• Настаняване в единична стая - 75лв.
Програма
1 ден: Отпътуване от София в 20:00 ч.; 20:45 ч. тръгване от гр. Ихтиман (Комплекс Мотел Ихтиман); 21:00ч тръгване от гр. Пазарджик (бензиностанция Shell); 21:30ч тръгване от гр. Пловдив (бензиностанция OMV до хотел Санкт Петербург); 22:45ч от Димитровград (бензиностанция GAZPROM, околовръстен път). Нощен преход.

2 ден:
Пристигане в Истанбул сутринта. "Gunaydin", както се поздравяват местните за добро утро. Настаняване в хотел (ако е възможно веднага, ако няма свободни стаи в момента, настаняването е след 14:00 ч.). И денят започва както подобава за Господарят на Босфора - Истанбул, величествено с разходки до Принцовите острови и парк "Мини Турция".

• Посещение на Принцови острови
/срещу заплащане/ - една от най-популярните атракции за туристите, посещаващи Истанбул. Принцовите острови са архипелаг от 9 острова, разположени във водите на Мраморно море. Тук има много цветя и прекрасен климат, южен, топъл, с екзотичен привкус, красиви къщи, прекрасни дворове, зелени хълмове в далечината, розови храсти върху белоснежни веранди, от които се вижда морето, а часовникът на площадчето е целият окичен в лилави висящи цветя, файтони кръстосват централната част. На това място няма моторни превозни средства освен велосипеди, затова въздухът е изключително чист. Из целия остров има невероятно красиви големи дървени имения от 19 век, построени от заможни гръцки и арменски банкери, които са ги ползвали като ваканционни вили. Има прекрасни бели къщи, направени сякаш от дантела. Целият остров е жив и колоритен, с много ресторанти, хотели, къщи за чай и магазини. Има много големи, добре поддържани къщи, декоративни градини и борови горички, зони за плаж и пикник... Свободно време за разходка и най-вкусния сладолед - мараш. Толкова е тихо и спокойно, прохладно и слънчево, красиво и отпускащо, че ти се иска никога да не напускаш това магическо място... Отпътуване обратно и придвижване до хотела.

• Посещение на парк "Мини Турция"
/срещу заплащане/. Цяла Турция в миниатюри е уникален парк в който са изложени най-големите забележителности на тази удивителна страна. Те са изработени до най-малките детайли и пресъздават в подробности уникалността на всеки един от показаните обекти. В парка ще видим Босфорския мост, оживения трафик в Истанбул, Ефес, Памуккале, Мардин и други градове от Анатолия. Тук се намира и музея "Кристален Истанбул". Паркът на миниатюрите е умален модел на голяма държава.
Свободно време. Нощувка.

3 ден: Закуска.
• Разходка с кораб по Босфора -
"Магия между два континента" /срещу заплащане/. Ще се насладим на красота и романтика между два континента. Ще минем под моста "Ататюрк", свързващ Европа с Азия, както и покрай двореца "Долмабахче" и край много луксозни къщи, резиденции и хотели, разположени по Босфора. Още ще видим, "Чираан Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербеи", Кулата на девицата и др. Пригответе се за снимки или просто се насладете на момента, отпускайки глава на рамото на любим човек. Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул. Един час ще пътуваме покрай Европейския бряг на Босфора и един час обратно по Азиатския бряг. Ще се насладим на отблясъците на слънцето по фасадите на най-красивите дворци в Истанбул, ще минем под междуконтиненталния мост Босфора и ще стигнем до най-тясното място на пролива. Екскурзоводската беседа е на микрофон, чува се навсякъде и можете спокойно да се движите по двете палуби на кораба, да пийнете чашка турски чай или турско кафе, както и бира, безалкохолни напитки.

• Посещение на султанския дворец "Долмабахче" с екскурзовод на български език
/срещу заплащане/. Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя. Злато, сребро, порцелан, кристал, разкош, пищност, орнаментика, знаменити личности, важни събития, това са само много малка част, с които може да се опише Долмабахче. Построяването е коствало на империята 5 милиона златни турски лири или за да си го представите по-добре 35 тона злато. Дворецът притежава и най-голямата колекция от полилеи, като най-големият е избработен в Англия, тежи 4,5 тона и има 664 крушки. Богатствата, които ще видите в Долмабахче, включват прочутото Кристално стълбище, стаи на благородници, зали за приеми, скъпи килими, скулптури - истинска съкровищница. Не пропускайте и градините на двореца, както и колекцията с часовници, която се намира в павилион в двора.

• Екскурзия до небостъргача Сапфир, SkyRIDE 4D кино и "Истанбулския Манхатън"
/срещу заплащане/. Изумителна симулация на полет с хеликоптер над цял Истанбул. Посещение на небостъргача "Сапфир" - най-високата жилищна сграда в Европа, първата екологична сграда на Турция нареждаща се сред най - високите сгради в света. Извисява се на 64 етажа с 174 апартамента. Вертикалните градини правят сградата уникална, двойната фасада позволява достъпа на чист въздух. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите с асансьор до панорамната площадка където дъхът ви ще спре, Истанбул е в краката ви! Открива се невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса - Все едно сте господар на света. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE - 4D кино: ще "пътувате" с хеликоптер и ще посетите Синята джамия, Св. София, Хиподрума и още, а краката ви ще се мият в Босфора. Всеки качил се на върха на Сапфир, трябва да изпита това удоволствие.

• Посещение на мол Аква Флория - на брега на Мраморно море и Истанбул Аквариум "Най-големият тематичен аквариум в света"
/срещу заплащане/. Освен множеството магазини, които биха задоволили и най-капризния вкус, ще намерите заведения предлагащи ястия от най-различни световни кухни, приятен морски пейзаж, градини, 11 кина, детски развлекателни центрове и изложбени и културни площи. Истанбулският аквариум заема водеща позиция сред световните аквариуми благодарение на обема си, разнообразието от рибни видове и др. Посетителите, следвайки географски маршрут, включващ 17 теми и 1 тропическа гора, преминаващи от Черно море към Тихия океан. В аквариума, може да се видят над 17 000 вида обитатели - много видове риби, от отровни каменни риби до лимонови акули, които са много редки в света. Има ресторант 1 ресторант с изглед към Панамския канал от едната страна и изглед към морето от другата. Свободно време. По пътя посещение на кожена фабрика с модно ревю.

За тези, които желаят вечерта продължава!
1. Вечерна автобусна разходка "Нощен Истанбул"
/срещу заплащане/ /при мин. 25 човека/: булевард Кенеди; Сарай бурну; пристанището Сиркеджи; кв. Фенер; свещеният квартал Еюп, където се намира и една от най-посещаваните джамии - "Еюп". Посещение на историческото кафене Пиер Лоти кацнало на хълма "Еюп", за да разкрие поетична гледка към Истанбул, вдъхновявала в миналото известния френски автор Пиер Лоти, а днес нас, то е едновременно модерно, но съхранило духа на 19 век и предлага наргиле, игра на табла, ароматен чай, турско кафе … и тази запомняща се панорама към Златния рог. По още по - интересен начин ще се изкачим до кафето - с кабинков лифт. Свободно време за снимки, ароматен чай, турско кафе, гьозлеме и др. Следва посещение на "Новото бижу на Истанбул" - новото круизно пристанище. Четири години отнеха на строителите да превърнат това място не само в красив и модерен крайбрежен център, но и във важна арт и шопинг дестинация. Галатапорт Истанбул е превърнат в истински квартал на културата, изкуствата, пазаруването и гастрономията. Стотиците магнолии, маслиновите дръвчета, удобствата за отдих на открито и интересните архитектурни решения бързо дават заявка това място да стане любимо за разходки край Босфора. Галатапорт е в състояние да побере 3 кораба и 15 000 пътници на ден.

2. Романтична вечеря на яхта по Босфора
/срещу заплащане/ - шоу програма с DJ, традиционни фолклорни танци, представление с кючекини, национален ритуал преди сватбата, песни и много забава. Богато меню: салата - ордьовър или т.нар. мезета, сезонна салата, основно ястие - прясна риба или пилешко, сезонни плодове за десерт или турски сладкиш. Неограничено количество местни алкохолни и безалкохони напитки!

3. Вечеря в ресторант
/срещу заплащане/ турска шоу-програма, меню и напитки без лимит.
Нощувка.

4 ден: Закуска.
• Панорамна обиколка на Истанбул /срещу заплащане/: В старата европейската част на града ще посетим българската желязна църква "Св. Стефан" - единствената православна желязна църква в света. Храмът се състои от железни елементи с общо тегло 500 тона, сглобена на принципа на Айфеловата кула. Всички елементи са захванати към основите с около четири милиона болтове, гайки и нитове. От дърво е само част от конструкцията в основата и иконостасът. Храмът е докаран на части с влак до Триест и оттам с кораб до Истанбул. Същите инженери са изработили още две идентични на тази църкви, които били за Австралия и Румъния, които днес не съществуват. Иконостасът на храма и камбаните за изработени в Русия.
Разходка из квартал Балат - кварталът на цветните, колоритни къщи и калдъръмени улички. Тези исторически дървени домове са сред най-сниманите сгради в Истанбул, тъй като голяма част от тях са на възраст над 100г, а по уличките са разположен множество уютни кафенета и ресторанти. В района има и много исторически ценности като Гръцкия православен лицей, синагогата Ажрида, църквата "Света Богородица на монголите", Църквата св. Георги и Вселенската патриаршия. Районът става все по-модерен, пъстър и тук се настаняват художници, дизайнери, архитекти.
Обиколката продължава към площад Таксим и разходка по пешеходната улица "Истиклял" с много магазини и красиви сгради от двете й страни. Единственото превозно средство, което минава по нея, е трамваят на Носталгията - ретро трамвай. Ще може да посетим катедралата "Сан Антонио" една от най-значимите католически сгради в Истанбул, музеят на Мадам Тюсо с восъчните фигури или свободно време за разходка.

• Посещение на парка с лалетата Емирган,
където се провежда Фестивалът на лалето с над 2 800 000 лалета от 190 вида! /срещу заплащане/ Най-големият парк в Истанбул с площ 470,000 m2 с много изкуствени езера, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и много, много лалета. Най-добрите турски ландшафтни дизайнери се опитват да изненадат жителите и гостите на града със своите ярки композиции от различни сортове лалета. В парка се пее и танцува под съпровода на жива музика, има сувенирни магазинчета, пазар за цветя, както и Музей на Лалето - изключително богат и красив. Тук местните прекарват доста време в едно от любимите си занимания и хобита - правенето на пикник. Потопете се в една цветна магия! Свободно време.

• Екскурзия до Азия
- най-новата и голяма джамия "Чамлъджа" и Пеещите фонтани, /срещу заплащане/!
Преминаване в азиатската част на града по един от междуконтиненталните мостове над Босфора, за да посетим най-новата и най-голяма джамия "Чамлъджа". Построена в османско-селджукски стил, побираща 63 000 човека, с 6 минарета, 4 от които с височина 107 метра, тя няма аналог в света. От хълма се разкрива красива гледка към мостовете над Босфора и към целия метрополис. Комплексът на джамията включва също музей на турското ислямско изкуство, художествена галерия, библиотека и др.
За първи път в Истанбул - Пеещи фонтани! Ще може да видите уникалния танц на музикалните фонтани - ослепителна гледка - вода, светлина, лазер и огън - впечатляващо представяне! Свободно време за разходки и вечеря около фонтаните.

• По желание /срещу заплащане/:
1. Романтична вечеря на яхта по Босфора
- шоу програма с DJ, традиционни фолклорни танци, представление с кючекини, национален ритуал преди сватбата, песни и много забава. Богато меню: салата - ордьовър или т.нар. мезета, сезонна салата, основно ястие - прясна риба или пилешко, сезонни плодове за десерт или турски сладкиш. Неограничено количество местни алкохолни и безалкохони напитки!

2. Вечеря в ресторант с турска шоу-програма,
богато меню и напитки без лимит.
Нощувка

5 ден: Закуска.
Отпътуване за град Одрин. Посещение на Одринската борса откъдето може да си закупите различни видове баклава, перилни препарати, хранителни продукти и други. Посещение на българската църква "Св. Св. Константин и Елена". Свободно време за разходки и обяд. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в София.

Условия на офертата:

 • Валидност на ваучера: от 31 Януари до 17 Май 2023г.
 • С предварителна резервация на: 02/ 980 ** ** (покажи), 02/ 981 ** ** (покажи), 087 85* **** (покажи) или на: globultours@abv.bg и подписване на договор с туроператора до 3 работни дни след издаване на ваучер. При просрочване на този период, от страна на клиента се дължи неустойка към туроператора в размер на 20лв на човек.
 • Доплащането на остатъка от сумата към туроператора трябва да се извърши до 10 дни преди отпътуване.
 • Един ваучер е за един човек, настанен в двойна стандартна стая, при настанени двама.
 • Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна. Може да доплатите към туроператора за застраховка с покритие 2000 евро:
  - 6лв за лица до 65 ненавършени години;
  - 8лв за лица от 65 до 70 ненавършени години;
  - 10лв за лица от 70 до 75 ненавършени години;
  - 12лв за лица над 75г.
 • Необходими документи: валиден документ за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18г, пътуващи без родители или с 1 родител, е необходима и нотариално заверена декларация от родителите.
 • Агенцията не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 • В случай че екскурзията не може да бъде съществена поради рестрикции, свързани с COVID-19, клиентът има възможност да ползва бъдещ пакет при същия туроператор (по избор - за нова дата на същата екскурзия или за друга екскурзия), според възможностите на туроператора.
 • Екскурзията е валидна за пътуващи единствено и само с туристическа цел.
 • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Въпроси и отговори: 10

Осигурено от Глобул Турс

Глобул Турс е Вашата туристическа агенция!

Повече от 15г. нашият екип работи с огромно удоволствие за Вас, нашите клиенти, за да ви предостави интересни и вълнуващи пътувания и незабравими почивки. Работим за вас с ентусиазъм, за да се чувствате доволни след края на всяко пътешествие, за да се върнете при нас с ново любопитство към следващата дестинация, завладяла въображението Ви. Екипът ни, винаги лоялен към Вас, се труди неуморно и с любов създава нови пътешествия у нас и по света.

Безспорно Глобул Турс е лидер в организацията и обслужването на автобусни екскурзии и почивки на Балканите и в Европа.

С какво сме по-различни от останалите туристически агенции?

Нашите оферти са нещо повече от обикновени екскурзии. Чрез нашите дестинации Вие преоткривате Родината ни и опознавате нови страни и култури. През всичките тези години ние сме осъществили хиляди пътувания у нас и в чужбина. Сбъднали сме много мечти и продължаваме да работим професионално, с любов и с радост за Вас, неуморни пътешественици.

Офертата е осигурена от ГЛОБУЛ ТУРС ЕООД, ЕИК: 131359479 (Глобул Турс).
"Грабо Медия" АД е лицензиран туроператор и туристически агент, с удостоверение за регистрация за туристическа дейност № РК-01-6924.
Екскурзия до Истанбул за Фестивала на Лалето: 3 нощувки със закуски, плюс транспорт и посещение на Одрин и Принцови острови
Топ цена: 199лв Плати сега: 40лв
Цена:
199ЛВ
Плащаш сега:
40ЛВ
Доплащаш на място:
159ЛВ
Какво е това?
Офертата изтича след:
30:54:28
140грабнати ваучера

Още за разграбване:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
София, ул. Екзарх Йосиф 29 02/ 980 ** ** (покажи), 02/ 981 ** ** (покажи), 087 85* **** (покажи) www.globultours.com Понеделник - Петък: 10:30 - 17:30ч
Отзиви от клиенти (513)
Страхотно изкарване,екскурзовода обяснява подробно за всички обекти.Всичко минава много приятно,без излишно бързане и претупване на обектите.Заслужава си
Много ми хареса водачката Ани. Даде ни много информация за всичко, разказа ни интересни исторически факти и екскурзията беше приятна.
Хубаво беше всичко, но за Ниш би могло да се отдели още час за да се разгледа по-спокойно.
Покажи още ревюта
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)