Спектакълът на Ансамбъл Българе "Осмото чудо" на 12 Юни, в Летен театър - Бургас

Спектакълът на Ансамбъл Българе "Осмото чудо" на 12 Юни, в Летен театър - Бургас

В началото на лятото Национален фолклорен ансамбъл "Българе" ще представи отново на бургаска сцена най-въздействащия спектакъл от своя репертоар!

Спектакълът "Осмото чудо" на 12 Юни от 21:00ч, в Летен театър - Бургас:

Варианти на офертата:
Място в зелена зона 25 лв Грабни
Място в синя зона 30 лв Грабни
остават още 2
Място в червена зона 35 лв Грабни
остават още 2
Още за спектакъла
На сцената на Летния театър в Бургас зрителите отново ще съпреживеят четвъртия авторски проект на "БЪЛГАРЕ" - оригинална режисьорска комбинация от филм, театър и динамичните ни народни танци и песни, следваща интригуващ сценарий. Те, както и почти цялата хореография, са дело на създателя и продуцент на ансамбъл "БЪЛГАРЕ" Христо Ив. Димитров.

Уникалното пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор предизвика огромен интерес още с премиерата си през лятото на 2016 година и бургаската публика бе първата в страната, която се потопи в него. Водач в това пътешествие е един верен приятел на България отпреди близо век - ирландският журналист Джеймс Баучер, великолепно изигран от холивудския актьор Бен Крос. Българският актьор Атанас Сребрев в образа на унгарския композитор Бела Барток е негов партньор в разговора, който двамата водят при пътуването си в "Ориент Експрес". Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо изиграни от танцьорите и солистите на "БЪЛГАРЕ".

Естествено продължение на най-популярния спектакъл на трупата - дебютния "Това е България!", "ОСМОТО ЧУДО" е мащабна продукция, която направо оставя публиката без дъх, в което бургазлии и гостите на морския град ще имат възможност да се убедят отново, осем години по-късно. Двата часа в магията на завладяващите български ритми са достатъчни зрителите за пореден път да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство.

Условия на офертата:

  • Валидност на ваучера: 12 Юни 2024 (Сряда).
  • Ваучерът служи за билет и след получаването му е необходимо да резервирате конкретно място в залата. Това можете да направите чрез Grabo.bg - от страницата "Моите ваучери".
  • Необходимо е да покажете QR кода на ваучера преди началото на събитието, за да бъдете допуснати в залата.
  • Конкретните места, за които офертата важи, може да видите в приложената интерактивна схема.
  • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Въпроси и отговори: 1

Осигурено от Ансамбъл Българе

Всичко започва с една идея! Христо Ив. Димитров мечтае да създаде грандиозен фолклорен спектакъл, който в седем музикално-танцови картини да покаже най-характерното от музиката, песните, танците и народопсихологията на българите от седемте етнографски области - Родопите, Македония, Шоплука, Северна България, Добруджа, Странджа и Тракия.

Скоро той осъзнава, че за да бъде изпълнен подобен спектакъл, трябва да бъде създаден елитен професионален ансамбъл от фолклорни изпълнители, които да преминат специален етап на подготовка и да изнесат на плещите си тази отговорна задача. Идеята е подкрепена от сестрата на Христо - Елена, но най-мощен тласък в нейното реализиране дава присъединяването на британския гражданин Ян Чарлз Андерсон (впоследствие съпруг на Елена), който финансира създаването на проекта. Въпреки че първоначално предвиденият бюджет се увеличава девет пъти, Ян Андерсон не се отказва и проектът е реализиран. Създаден е първият частен фолклорен ансамбъл в България - "Българе".

Прочети още
Офертата е осигурена от НАЦИОНАЛНА ИМПРЕСАРСКА МРЕЖА ООД, ЕИК: BG202844200 (Ансамбъл Българе).
Спектакълът на Ансамбъл Българе "Осмото чудо" на 12 Юни, в Летен театър - Бургас
Топ цена: 25лв Грабни ваучер
173грабнати ваучера
0
240

Остават 67 до разграбване!

Още за разграбване:

Годишен технически преглед
Топ цена: 54.90лв
40 грабнати ваучера
ГТП
ГТП
Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
Бургас, кв. Морска градина, Летен театър bulgare.net
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)