• Редица изследвания са потвърдили, че сурови и необработени зелени кафеени зърна притежават 100% чистa Хлорогенова Киселина (CGA), хлорогенова киселина в комбинация с кофеина помага при проблеми с теглото, тъй като се възпрепятства отлагането на мазнини в организма. Тя може да повиши нивата на глюкоза в кръвта ни и да се предотврати увреждане на нашите кожни клетки;
• Полифенолите имат много добро противовъзпалително действие. Възпаленията са причина за много болестни изменения в тялото. Изследвания сочат, че диета богата на полифеноли, помага да се намали риска от появата на възпалителни процеси и да се ограничат пораженията от различните видове възпаления;
• Ако страдате от главоболие - доверете се на чаша зелено кафе;
• Ако се питате защо зеленото кафе е по-добро от т.нар. обикновено, отговорът се крие в това, че зеленото кафе не възбужда нервната система. Отново успява да повиши качеството на мозъчната активност и ободрява;
• Зърната зелено кафе действат укрепващо в стомашно-чревния тракт, а витамин РР, който се съдържа в зърната, спомага за намаляването на т.нар. лош холестерол. Освен това регулира работата на панкреаса. Това означава, че организмът бързо започва да използва натрупаните мазнини и да ги изразходва, за да получи повече енергия. Хлорогеновата киселина стимулира метаболитната активност на черния дроб, което води до изгаряне на повече мазнини;
• Специалист твърдят, че зеленото кафе е полезно за хора, страдащи от диабет, тип 2. За екстракта им е известно, че понижава високите нива на захар в кръвта, докато ускоряване загубата на тегло. И двете са от съществено значение за лечение на захарен диабет тип 2;
• Хубаво е, ако имате проблеми с щитовидната жлеза или страдате от високо кръвно, язва, преди да консумирате от напитката, да се консултирате със специалист;
• Естествено изсушено и смляно зелено кафе съдържа голямо количество антиоксиданти и полифеноли, които са ценни за човешкото тяло;
• Основната положителна роля на антиоксидантите, са намаляват вредното въздействие на свободните радикали в тялото ни и се грижат за цялостното ни здраве;
• Полифенолите имат противоракови свойства, като ограничават действието на свободните радикали. Положителният ефект от флавонолите е наблюдават по отношение на сърдечни и бъбречни заболявания. Те стимулират производството на азотен окис и действат отпускащо на гладките мускулни влакна на кръвоносните съдове.
Състав: Натурален плод от зелено кафе - 90%; билки 10% (лен, корен от глухарче, девисил корен, полски хвощ, бял равнец,обвивка от боб, цвят от хибискус ).
Начин на употреба: Добавете 1 чаена лъжичка от кафе да вряща вода, покрийте в продължение на 2-3 минути. Пийте 2-3 пъти на ден.
Може да приготвите напитката като билкова запарка (10гр кафе за 200мл вода), след което прецедете утайката и се насладете. Така се получава най добро качество на кафето.