Спектакълът "Формата на нещата" на 10 Май, в Градска художествена галерия, Варна

Спектакълът "Формата на нещата" на 10 Май, в Градска художествена галерия, Варна

Тихият и обикновен Адам се влюбва в Евелин - красива студентка по изящни изкуства - и започва да променя себе си, за да я впечатли. Обаче докато Адам става все по-привлекателен, връзката му с неговите близки започва да се разпада. За приятелката си Адам е склонен не само да промени изцяло външния си вид, а и да разруши дългогодишни приятелства. Той е готов на всичко в името на любовта без да подозира, че постепенно се превръща в скулптура, изваяна от друг.

Постановката "Формата на нещата" на 10 Май от 19:00ч, в Градска художествена галерия - Варна:

Варианти на офертата:
Промоция от 5 Март 18 лв вместо 20 лв Грабни
Промоция до 4 Март 16 лв вместо 20 лв Неактивно
Анотация
от Нийл Лабют
Превод Мартин Киселов
Режисьор Максима Боева
Сценограф Киряна Аврониева
Композитор Милен Апостолов
Психолог консултант Рая Митева
Фотограф Росен Донев
Фотограф за плаката Тони Перец
Графичен дизайн Славяна Иванова
Светлинен дизайн Валентин Андонов

В ролите:
Филип - Станислав Кондов
Адам - Александър Евгениев
Джени - Христина Джурова
Евелин - Сияна Начева

Тихият и обикновен Адам се влюбва в Евелин - красива студентка по изящни изкуства - и започва да променя себе си, за да я впечатли. Обаче докато Адам става все по-привлекателен, връзката му с неговите близки започва да се разпада. За приятелката си Адам е склонен не само да промени изцяло външния си вид, а и да разруши дългогодишни приятелства. Той е готов на всичко в името на любовта без да подозира, че постепенно се превръща в скулптура, изваяна от друг.

Нийл Лабют е американски драматург, сценарист и писател. Получава магистърска степен по драматургично писане от Нюйоркския университет, специализира в "Royal Court Theatre" в Лондон. Пиесите му са носители на множество награди и номинации, сред които номинация за награда Olivie за най-добра комедия за "Дебело прасе" и номинация за награда Тони за най-добра пиеса за "Причини да бъдеш красив". Сред широката публика е известен с филмовата си кариера, която включва филми като "В мъжка компания" и "Формата на нещата".

"Формата на нещата" (2000) от всепризнатия и широко обсъждан американски драматург, сценарист, режисьор и писател Нийл Лабют, е едно от открояващите се заглавия в съвременната англоезична драматургия, което привлича внимание още с първата постановка в Almeida Theatre Лондон (2001), режисирана и филмирана от самия автор (2003). Безмилостен съдник на "нашата нездрава мания към външното, повърхностното, към формата на нещата", пиесата разказва за студентка по скулптура, която превръща новия си приятел от свито момче в самоуверен млад мъж, докато новата ситуация не конфронтира истината с лъжата в любовта и изкуството.

"Формата на нещата" превежда и поставя за пръв път у нас (2011, Театър "София") младият Мартин Киселов, син на големия театрален режисьор Младен Киселов. С постановките си "Разбиване" (2014) и "Дебело прасе" (2022) пристрастието си към Нийл Лабют проявява и един друг изтъкнат български режисьор Стайко Мурджев. Сега със своя прочит на "Формата на нещата" дебютира на варненска сцена и младата, но заявила вече режисьорското си присъствие в българския театрален контекст Максима Боева, възпитаничка на проф. Пламен Марков, създал в годините поредица от великолепни варненски представления. За постановката си Максима Боева мотивира енергичен младежки екип, в който влизат сценографката Киряна Аврониева, композиторът Милен Апостолов и актьорите Христина Джурова, Станислав Кондов, Александър Евгениев и Сияна Начева.

"Правя истории, които са ме развълнували и за които събирам екип със същите вълнения. С вярата, че в публиката има хора, които имат нужда да видят точно това, да чуят и съпреживеят тези истории", споделя принципното си разбиране за театър режисьорката.

Още за премиерата четете на страницата на ДТ "Стоян Бъчваров" - Варна тук.

Плейлист с видеа вижте тук.

Албум със снимки можете да разгледате тук.

Условия на офертата:

  • Валидност на ваучера: 10 Май 2024 (Петък).
  • Ваучерът служи за билет и е необходимо да покажете неговия QR код на входа на събитието, за да бъдете допуснати.
  • Един ваучер е за един човек.
  • Спектакълът не се препоръчва за зрители под 16 години.
  • Офертата не важи за конкретно място. Настаняването в залата става по реда на пристигане.
  • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Задай въпрос

Видео

Осигурено от ДТ "Стоян Бъчваров"

Драматичен театър "Стоян Бъчваров" е репертоарен театър. В продължение на един век той води успешен диалог със своята публика, търси нови форми на театралния език при реализирането на пиеси, както от световната и българската класика, така и от съвременната драматургия. Всеки творчески сезон ДТ "Стоян Бъчваров" поддържа в афиша си по 14 заглавия, 6 от които премиерни, като всеки месец посреща в своите салони по 3 500 зрители.

Варненският театър е обърнат с лице към всички възрастови групи, но преимущество имат спектаклите, адресирани към младата публика. През последните няколко години млади български режисьори и сценографи срещат разбиране и възможност за реализиране на неконвенционалните си творчески проекти на Варненска сцена. Варненският театър е домакин на Международния театрален фестивал "Варненско лято", който се провежда всяка година между 1 и 11 юни.

На варненска сцена са започнали творческия си път много известни актьори. Днес постоянният творчески състав наброява 22 актьори. Трупата е силна, професионална, с голям творчески диапазон. Най-изявените български режисьори с удоволствие работят на варненска сцена, заради добрата работна атмосфера и творческата толерантност между поколенията, утвърдени през годините.

Драматичен театър - Варна е млад по дух театър, който приема предизвикателствата на времето и съвременните тенденции в изкуството. Той не се страхува да прекрачи отвъд познатото, отвъд традиционното разбиране за театър. Неговата цел е създаването на продукция, която достойно да участва в диалога между културите на страните от Европейската общност.

Офертата е осигурена от ПРОДУЦЕНТСКИ ЦЕНТЪР-ВАРНА - КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ, ЕИК: BG175932425 (ДТ "Стоян Бъчваров").
Спектакълът "Формата на нещата" на 10 Май, в Градска художествена галерия, Варна
Цена: 18 лв Грабни ваучер
Регулярна цена:
20 ЛВ
Grabo oтстъпка:
10 %
Спестяваш:
2 ЛВ
3грабнати ваучера

Още за разграбване:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
Варна, Център, ул. Любен Каравелов 1 www.dramavarna.com
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)