Офертата, която разглеждате, е изтекла! Вижте други оферти:
За малко изпусна тази оферта! Абонирай се по e-mail, за да не пропускаш новите оферти!

Узбекистан - сърцето на пленителна Азия! 7 нощувки със закуски и вечери, едната празнична, плюс самолетен билет и посещение на Самарканд, Шахрисабз, Хива, Бухара и Ташкент, от Валенти 7

Узбекистан - сърцето на пленителна Азия! 7 нощувки със закуски и вечери, едната празнична, плюс самолетен билет и посещение на Самарканд, Шахрисабз, Хива, Бухара и Ташкент

Узбекският народ има богата и ярка история, чиито страници са неразривно свързани с историята на целия регион на Централна Азия. Подарете си екскурзия дотам с Валенти 7!

Екскурзия до Узбекистан на 17 - 25 Октомври: 7 нощувки със закуски и вечери, едната празнична, плюс самолетен транспорт 3799 лв на човек плати сега 759.80 лв Разграбено
Офертата включва
• Самолетен билет София - Истанбул - Ташкент - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish airlines" с включени летищни такси, ръчен багаж до 8кг и чекиран багаж до 30кг;
• Билет в икономична класа за полета Ургенч - Ташкент;
• Транспорт с туристически автобус по маршрута;
• Билет за високоскоростен влак по маршрута Самарканд - Ташкент;
• 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Самарканд;
• 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Бухара;
• 1 нощувкa със закускa в хотел 3* в Хива;
• 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Ташкент;
• 6 вечери в местни ресторанти (без включени напитки);
• 1 празнична вечеря с музика на живо и узбекски танци в местен ресторант;
• 1 бутилка минерална вода на ден;
• Посещение на фабрика за производство на самаркандска хартия от кора на черница;
• Туристическа програма в Самарканд, Шахрисабз, Хива, Бухара и Ташкент;
• Входни такси за посещаваните по програмата обекти;
• Местен екскурзовод на руски език;
• Водач-преводач от Валенти7 ЕООД.
Офертата не включва
Бакшиши за екскурзовод и шофьор - по 5 USD на турист на ден (заплаща се в офиса на агенцията преди пътуване).
Допълнителни услуги
Може да доплатите към туроператора за:
• Напитки по време на храненията;
• Такси за снимане с фотоапарати и камери в туристическите обекти;
• Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
• Обеди;
• Застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗД "Евроинс", която включва специални Covid условия.
Програма
Акценти по програмата
Узбекският народ има богата и ярка история, чиито страници неразривно свързани с историята на целия регион на Централна Азия. Узбекската земя е един скъпоценен архив, в който те успяха да съхранят уникални исторически и археологически паметници от различни епохи. Никоя друга страна от Централна Азия няма толкова голям брой исторически и културни паметници като Узбекистан. Територията на страната се счита за люлка на най-древната човешка цивилизация. Ние ще успеем да се докоснем до всички интересни забележителности в Узбекистан. А също така ще се запознаем с тайните на узбекската кухня. Тя се отличава със своята наситеност, която се дължи на традиции на узбеки и тяхно активно участие в великия път на коприната, по който минавали много народи и така узбекската кухня обогатява се с интересни традиции през векове. Тайната не е само в технологиите за приготвяне - в Узбекистан използват се чисти и екологични базови продукти, като месо и зеленчуци, затова узбекската кухня се подрежда в челните редици на световни гастрономическите брендове на нашето време.

Ден 1
Отпътуване в 21.25ч от летище София с полет на авиокомпания "Turkish airlines".

Ден 2
Пристигане на летището в Ташкент в 7.20ч. Трансфер от летището до хотела. Ранно настаняване в хотел 4* в централната част на Ташкент. Закуска в ресторанта на хотела. Следва сити тур на Ташкент - най-големият град в централна Азия. Туристическа програма в узбекистанската столица с местен екскурзовод: старата историческа част на Ташкент; религиозният комплекс "Хазрати Имам", където е запазен световноизвестният Коран oт VII век на халиф Oсман, считан за най-стария Коран в света; медресето Барак хан, където се намира най-богатата библиотека на източни ръкописи; пазарът "Чорсу" - един от най-старите в страната, където са се събирали и търгували кервани от 4-те посоки; пътуване в Ташкентското метро - единственото метро в цяла Централна Азия; площадът "Амир Тимур" - централния площад на Ташкент, който е заобиколен от сградите на известния хотел "Узбекистан", Юридическия университет (бившата Девическа гимназия), музея "Амир Тимур", който носи името на пълководеца на средновековната империя; Националната опера и балет; Площадът на независимостта - любимо място за разходка на местните с красиви фонтани и зелени площи; Музеят за приложни изкуства, в който се помещават над 7000 образци на приложни изкуства: ръчно изработени бродерии, шапки, бижута, килими и други примери на занаятчийски произведения от началото на 19 век до наши дни.Ще се повозим и на метрото в узбекистанската столица. Метрото в Ташкент е толкова красиво, колкото и в Москва. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 3
Закуска сух пакет. Ранен трансфер до летището в Ташкент и вътрешен полет за Ургенч (1093км, продължителност на полета 1ч. 30 мин., 07:00-08:30ч). Отпътуване за Хива (30км).

Нашето запознанството с Хива, тази туркюазена перла на Узбекистан, ще започне с пешеходна разходка с местен екскурзовод: архитектурният комплекс "Ичан Кала" - обект под закрилата на ЮНЕСКО и археологически музей под открито небе, обграден от крепостни стени, който включва повече от 60 исторически паметника и 250 старинни къщи, сред които множество древни дворци, джамии, мавзолеи, медресета, минарета, местен базар и работилница на местни занаятчии. Най-значимите обекти са медресето "Мохамед Амин хан" - най-голямото в Централна Азия, медресето "Мохамед Рамин хан" - наречено на един от най-образованите представители на династията Кунграт, който някога е управлявал Хива; минарето "Калта", изцяло покрито с остъклени плочки и майолика и символ на града с впечатляващи размери; джамията "Джума"; дворецът "Таш Хаули" - лятната резиденция на хановете от Хива; мавзолеят на Пахлаван Махмуд - известен поет и воин от XIV век; минарето "Ислам Ходжа" - най-голямото в Узбекистан с височина от почти 57 метра; крепостта "Куня Арк", от където се открива панорамна гледка към стария град. Свободно време в града. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 4
Закуска в ресторанта на хотела. Отпътуване от Хива за Бухара по великия път на коприната (480км). Пътят между Хива и Бухара прекосява пустинята Къзълкум, която е 11-ата по големина в света. От пътя се открива зашеметяваща гледка към бреговете на река Амударя (в древността Оксус). Пристигаме в Бухара късно следобед. Настаняване. Свободно време. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 5
Закуска в ресторанта на хотела. Туристическа програма в Бухара с местен екскурзовод: архитектурният комплекс "Ляби Хауз", съставен от три големи монументални сгради - две медресета "Кукелдаш" и "Нодир Диван Беги" и ханака "Диван Беги"; джамията "Магоки Аттари", датираща от зороастризма; медресето "Чор Минор", известно като "Четирите минарета" - смята се, че декорните елементи на кулите отразяват религиозно-философското разбиране на четирите световни религии; търговските куполи - Токи Сарофон, Телпак, Тими Абдула-хан, Токи Заргарон, където се продават килими, тъкани и бижута; медресето "Улуг Бег"; минарето "Калян" - символът на града, който доминира в хоризонта на Бухара със завидните си размери; джамията "Калян"; медресето "Мири-Араб"; Бухарската крепост - символ на властта и бивша резиденция на хановете на Бухара. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 6
Закуска в ресторанта на хотела.
Отпътуване от Бухара за Самарканд, 280км- някогашната столица на империята на Тимур, а днес той е част от Списъка за световно и културно наследство на ЮНЕСКО. Обликът на пустинния град се формира от богато украсени дворци и джамии, медресета и мавзолеи, извисяващи се минарета и масивни куполи. Настаняване в хотела. Ще започнем туристическа програма в Самарканд с местен екскурзовод следобед: световно известният площад "Регистан" - сърцето на града, където се намират трите красиви медресета "Улуг Бег", "Шер Дор" и "Тила Кори"; джамията "Биби Ханъм", наречена в чест на най-възрастната и любима съпруга на Тимур и мавзолеят "Гур Емир" - царската гробница на Тимур и неговите потомци, чиято архитектура се смята за прототип на други подобни паметници в Азия, включително на "Тадж Махал" в Агра. Вечеря в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7
Закуска в ресторанта на хотела. Продължаваме нашата туристическата програма в Самарканд с местен екскурзовод със Сиабския пазар, предлагащ голямо разнообразие от ръчно изработени музикални иструменти и красиви изтъкани килими; обсерваторията "Улуг Бег" - астрономическото чудо на средновековния Узбекистан; историческият музей "Афрасиаб", в който се помещават най-ценните артефакти от древната история на Самарканд, илюстриращи историята на града по време на завоюването на Александър Велики; Мавзолеят на библейския пророк Даниил, почитан като свято място от представителите на три световни религии - исляма, юдаизма и християнството. Посещение на некропола "Шахи Зинда" (бълг. "Живият цар") - комплекс от 11 мавзолея, наричан още "Град на мъртвите". Изключителните шедьоври от теракота, мозайки и заплетени облицовки с плочки са били създадени от персийски и азербайджански майстори, а заедно представляват образец на керамичното изкуство, останал ненадминат в Централна Азия. Посещение на фабрика за производство на самаркандска хартия от кора на черница. Отпътуване за Шахрисабз, известен като родното място на Тимур. Туристическа програма с местен екскурзовод: мемориалният комплекс "Дорус Соадат" (бълг. "Обиталище на властта") - комплекс от два мавзолея, предназначени за цялата династия на Тимур; руините на двореца "Аксарай"; мемориалният комплекс "Дорут Тилават"; джамията "Кок Гунбаз" - най-голямата петъчна джамия в Шахрисабз; криптата на Амир Тимур. Отпътуване за гр. Ташкент със скоростен влак, пристигаме в Ташкент, настаняване в хотела. Свободно време за самостоятелна разходка, шопинг, посещение на музеи. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 8
Закуска в ресторанта на хотела. Днес ще имаме последен ден в Ташкент и ще разгледаме столичното метро. Тук всяка станция може да се похвали с великолепния си декор: едната впечатлява с мраморни и гранитни покрития, другата с величествени барелефи и колони. Интересен е и фактът, че всяка станция има своята уникална архитектура и осветление. Първият лъч на метрото е построен през 1977г, вторият през 1991г, а третият десет години по-късно. След посещение на метрото ни очаква най колоритна разходка из столичен пазар .Истинска историческа атракция е древният базар Чорсу в Ташкент. Класическият ориенталски базар със сини куполи е най-оживеното място в града. Тук животът винаги кипи, посещението на базара ще бъде интересно не само за любителите на пазаруването, но и за феновете на хубава храна. Тук ще можете да дегустирате узбекска кухня, вкусни сушени плодове, различни видове узбекски сладкиши. Време за сувенири, шопинг. Свободно време. Вечеря в ресторант с жива музика. Нощувка.

Ден 9
Ранен трансфер до летището в Ташкент. Закуска сух пакет. Отпътуване за Истанбул в 09.05ч с полет на авиокомпания "Turkish airlines". Кацане в Истанбул в 12.15ч. Пристигане на летище София в 14.35ч (Терминал 2).

Условия на офертата:

  • Валидност на ваучера: от 26 Септември до 3 Октомври 2023г.
  • С предварителна резервация на: 087 95* **** (скрит), доплащане на още 30% от общата стойност на пакета и сключване на договор с туроператора, до 5 дни след издаване на ваучер.
  • Окончателното доплащане на остатъка от сумата към туроператора трябва да се извърши до 14 дни преди избраната дата на пътуването.
  • Един ваучер е за един човек, настанен в двойна стая, при настанени двама.
  • За настаняване в единична стая се доплащат към туроператора 499лв.
  • Медицинската застраховка при организирано пътуване е задължителна и офертата включва такава с покритие 10000 евро за лица до 64 ненавършени години. За лица над 64г автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
  • Необходими документи: задграничен паспорт с валидност от минимум 6 месеца към датата на връщане; за деца под 18 години, пътуващи сами или с един родител - и нотариално заверена родителска декларация.
  • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Задай въпрос

Осигурено от Валенти 7

Туристическа агенция Валенти 7 е с лиценз - 05417, издаден на 5 Май 2005г.

Ето какво казват за себе си:
"Ние сме млад, динамичен екип, който е винаги на ваше разположение, готов да помогне при избора на дестинация или конкретно пътуване.

Предлагаме богат избор и различни варианти за ваканция, подходящи за семейства с деца, за любителите на активното оползотворяване на времето, изпълнено със забавления, за почитателите на здравословния начин на живот и почивка на море или почивка на планина, или почивка в чужбина, както и за корпоративни клиенти. Възползвайки се от услугите ни, вие получавате една подробно обмислена и добре организирана програма на разумна цена и съответстваща на качеството.

За нас ще бъде огромно удоволствие да споделим опита и впечатленията си от всички страни и хотели, които предлагаме, лично проверени от нас, и да ви предложим голямо разнообразие от групови и индивидуални екскурзии и бизнес пътувания".

Офертата е осигурена от ВАЛЕНТИ7 ЕООД, ЕИК: BG131003390 (Валенти 7).
"Грабо Медия" АД е лицензиран туроператор и туристически агент, с удостоверение за регистрация за туристическа дейност № РК-01-6924.
Узбекистан - сърцето на пленителна Азия! 7 нощувки със закуски и вечери, едната празнична, плюс самолетен билет и посещение на Самарканд, Шахрисабз, Хива, Бухара и Ташкент
Топ цена: 3799лв

Не изпускай предложенията на
Валенти 7

Запиши се

Активни промо оферти:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
София, Център, ул. Света София 8 087 95* **** (скрит) Понеделник - Петък: 10:00 - 18:00ч
Други подобни оферти
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)