Стараеш се да се храниш и да живееш здравословно? Магазин Зелен Био има предложение, с което да овкусиш кулинарните си чудеса, без това да навреди на организма ти!
Фина хималайска сол (2 пакета по 500гр) - за 4.90лв, вместо 8лв!
Повече за продукта:
Здравословни ползи за организма: На хималайската сол се придават редица свойства, много от които тя постига в партньорство с други химични вещества, които консумираме: алкализация и възстановяване на солевия баланс; стимулира дейността на нервните клетки и подобрява процеса на пренасяне на информация; укрепване на кръвоносните съдове и нормализиране на кръвното налягане; оказва положителен ефект при лечение на болести на кожната и дихателната система; подобряване на клетъчния метаболизъм и храненето като цяло, включително по-добро усвояване на лекарствата и хранителните добавки; предотвратява мускулните крампи, укрепва костите и значително намалява риска от развитието на остеопороза; особено полезна при бременност,тъй като подобрява състава на амниотичната течност.
Хималайската кристална сол се смята за най-чистата от примеси сол на планетата, богата на ценни минерали и енергия. Образувала се е в резултат на специфични геоложки процеси преди повече от 250 милиона години. И въпреки че носи името "бяло злато", хималайската сол е с розов цвят, дължащ се на железните атоми, включени в кристалната й решетка, в големи кубични кристали, които са едни от най-съвършените форми в природата. Различни методи за анализ показват, че енергията на кристалите е правопропорционална на големината им. В състава на солта освен желязо, влиза и сяра, калий, калций, магнезий и натрий, който е в значително по-ниско количество, отколкото в обикновената готварска сол, което със сигурност означава едно - в организма не се задържа вода. Разтварянето на кристалната сол във вода води до разпадане на кубичната структура, вследствие на което йонизираните елементи могат лесно да бъдат усвоени от човешкия организъм. А минералните соли във вид на йони изпълняват някои жизненоважни функции: поддържат осмотичното налягане в клетките; поддържат нормалното колоидно състояние на цитозола; стабилизират белтъчните разтвори; участват в поддържането на киселинно-алкалното равновесие.
Начинът на добиване на хималайската сол е съвсем прост - изкопава
се, измива се на ръка и се суши на слънце. Много преди да бъде разгадан биохимичният състав на солта, хората са я използвали не само за кулинарни цели, но и за лечение. Те вярвали, че хималайската сол събира и съхранява енергията на слънчевите лъчи. 84 минерала, образуващи съвършена биохимична структура. Чрез различни методи за анализ(атомно-абсорбционна спектроскопия, йонна хроматография, честотна спектроскопия, пламъчна спектрометрия и други), е разгадан съставът на хималайската сол. Той включва всички елементи с пореден номер от 31 до 94 в периодичната система, както и допълнителни комбинирани елементи. Но трябва да се има предвид, че наличието на много от елементите не може да бъде доказано чрез конвенционален химичен анализ. Това означава, че съдържанието на повечето от тях е в много ниска концентрация. Добре е да се има предвид и това, че хималайската сол не съдържа йод.