Постановката "Шаферки завинаги" - на 28 Юни, в Сатиричен театър "Алеко Константинов"

Постановката "Шаферки завинаги" - на 28 Юни, в Сатиричен театър "Алеко Константинов"

Четири малки - малки момиченца седят на хълма, който гледа към имението Лаурелтън Оукс и мечтаят да се омъжат в него. Четири млади жени на абитуриентския си бал, без гаджета, но с бутилка уиски се заклеват, че ще открият истинската любов и ще бъдат шаферки една на друга, без значение какво се случва в живота им.

Постановката "Шаферки завинаги" на 28 Юни от 19:30ч, в Сатиричен театър "Алеко Константинов" 20 лв вместо 35 лв Грабни
За постановката
Постановъчен екип:
от Джеси Джоунс, Никълъс Хоуп, Джейми Утън
Превод: Димитър Стратев
Режисьор: Владимир Люцканов
Сценография: Марина Янева

Ролите изпълняват:
Кари Еймс-бисет - Анита Ангелова (гост)
Либи Рут Еймс - Маргарита Хлебарова
Седалия Еликот - Ирина Първанова
Монет Джентри - Албена Михова
Чарли Колинс - Силвия Лулчева
Дийдра Уингейт - Албена Павлова

Драматург: Богдана Костуркова
помощник режисьор: Елица Мутафчиева, Ива Станчева
Фотограф: Антон Даскалов

Продължителност - 110 минути

Четири малки - малки момиченца седят на хълма, който гледа към имението Лаурелтън Оукс и мечтаят да се омъжат в него. Четири млади жени на абитуриентския си бал, без гаджета, но с бутилка уиски се заклеват, че ще открият истинската любов и ще бъдат шаферки една на друга, без значение какво се случва в живота им. Трийсет години по-късно те продължават да спазват тази клетва. Без значение дали това е втората или третата сватба на някоя от тях, без значение откъде трябва да пристигнат, без значение от сезони, заетости, лични несполуки…

"Шаферки завинаги" на успешното писателско трио Джоунс, Хоуп, Утън е наричан от критиците "щастлива пиеса". Вероятно, защото въпреки всички перипетии на героините, става дума за приятелството. За това колко далеч си готов да стигнеш, за да спазиш обещание към приятел. Отговорът дават тези четири решителни и нерешителни, чувствителни, уязвими, смели и лоялни жени. Тяхната история ще докосне всеки, който поне веднъж се е просълзявал на съвременната класика "Четири сватби и едно погребение". Опитали сме се заедно с чудесните актриси да превърнем тази "щастлива пиеса" в елегантно, забавно театрално произведение.

Режисьор: Владимир Люцканов

Условия на офертата:

  • Валидност на ваучера: 28 Юни 2024 (Петък).
  • Ваучерът служи за билет и след получаването му е необходимо да резервирате конкретно място в залата. Това можете да направите чрез Grabo.bg - от страницата "Моите ваучери".
  • Необходимо е да покажете QR кода на ваучера преди началото на събитието, за да бъдете допуснати в залата.
  • Конкретните места, за които офертата важи, може да видите в приложената интерактивна схема.
  • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Задай въпрос

Осигурено от Сатиричен театър

"Обичам този театър заради неговата ярка съвременност, днешен рефлекс, чувствителност и ритъм, заради "хитрите" и ярки форми на сценична изразност, на пряко общуване със зрителите - наистина дяволски динамичен театър."
Проф. Любомир Тенев

Сатиричен театър "Алеко Константинов" е уникален културен феномен със значително влияние и специално място в театралния живот на страната. Основан през 1956 година, той е сред най-популярните, обичани и свободомислещи театри в София. Тук зрителят винаги се чувства желан и близък събеседник, приятел. Хуморът - силата на този театър - сближава хората, кара ги да се чувстват като общност, която чрез изкуството намира сили да преодолее трудностите на битието. Като единствен жанров театър в България той е ценно естетическо богатство и е свързан с дейността на знаменити актьори, драматурзи, режисьори, музиканти, художници. Български интелектуалци от най-висока класа са формирали естетическите му критерии, създавали са уникалния му портрет и са го превърнали в любимец на публиката. Наред с българските таланти тук са създавали спектакли и режисьори от Русия, Румъния, Чехия, Сърбия, Франция.

Именно в Сатирата са работили едни от най-големите български звезди на театъра и киното: Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Григор Вачков, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Никола Анастасов, Константин Коцев, Катя Паскалева, Невена Коканова, Хиндо Касимов, Димитър Манчев, Васил Попов, Вели Чаушев, Светослав Пеев, Христо Гърбов и много други. Днес престижното име на Сатирата успешно се защитава от нова генерация театрални таланти.

Сатиричният театър е бил номиниран 32 пъти в различни категории за най-престижната българска театрална награда Аскеер, като 13 пъти е печелил приза. Многобройни са и другите национални и международни отличия. Театърът многократно е селекциониран за всички наши театрални фестивали. Има и значителен брой прояви в чужбина.

"Ние вграждаме таланта и усилията си в хумора, сатирата и смеха. Затова нашата вярна през годините публика ни отвръща с любов."

Офертата е осигурена от ДЪРЖАВЕН САТИРИЧЕН ТЕАТЪР АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ, ЕИК: 000670794 (Сатиричен театър).
Постановката "Шаферки завинаги" - на 28 Юни, в Сатиричен театър "Алеко Константинов"
Цена: 20 лв Грабни ваучер
Регулярна цена:
35 ЛВ
Grabo oтстъпка:
43 %
Спестяваш:
15 ЛВ
51грабнати ваучера

Още за разграбване:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
София, Център, ул. Стефан Караджа 26 satirata.bg
Шаферки завинаги - Отзиви от клиенти (1)
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)