Индивидуална консултация с психотерапевт Георги Радев за дете или възрастен - на тема "Тревожност и хранителни разстройства", от Фондация Един нов свят

Индивидуална консултация с психотерапевт Георги Радев за дете или възрастен - на тема "Тревожност и хранителни разстройства"

Ако имате притеснения на тема хранене и хранително поведение или наблюдавате притеснително такова в детето си или друг ваш близък, не се колебайте да потърсите помощта на съответния специалист!

Индивидуална консултация с психотерапевт за дете или възрастен - на тема "Тревожност и хранителни разстройства" (60 минути) 30 лв вместо 80 лв Грабни
Повече за психотерапевта и терапията
Георги Радев е магистър психолог в специалност Приложна психология. Има участие в научния студентски форум на ПУ "Паисий Хилендарски" с научен доклад на тема "Изследване нивата на тревожност сред юноши в условия на социална изолация. Психоаналитични аспекти на проблема". Работните му интереси са в областта на класическата и Лаканианската психоанализа, обектни отношения и психодрама.

Работи като психолог консултант и психоаналитик. От 2018г започва обучение в областта на психодрамата, а от 2019г е анализант и обучаем в Лаканинаска психоанализа. Научните му интереси са в областите на класическата психоанализа, обектните отношения и транзакционния анализ.

Психолозите преминават специално, често профилирано обучение във ВУЗ, където придобиват умения, с които помагат на хората, които се обръщат към тях, да се справят по-ефективно с житейските предизвикателства и различни проблеми, които касаят вътрешния свят на човека. Психологът е търсен при различни обстоятелства в живота - за психологическа подкрепа заради депресия, нестихващ гняв, прекомерна тревожност или паник атаки, фобии. В други случаи някакво здравословно страдание провокира оплаквания, които налагат посещение при психолог или е налице проблем, за чието разрешаване е нужна краткосрочна подкрепа и помощ по пътя на решаването му като например усещане за бърнаут, загуба на близък, раздяла и т.н. Психологическата помощ научава хората как да управляват и да се справят по-добре със стреса, да преодолеят зависимости, да подобрят междуличностните си взаимодействия, да се опознаят по-добре и по този начин да използват по-ефективно силните страни на личността си. Това се постига чрез базирани на доказателства техники и инструментариум, включително чрез помощта на терапевт.

Първата среща между клиента и психолога има за цел да дефинира проблема, неговата дълбочина и история и на базата на това да се изготви план за работа и приблизителен брой на сесиите. Продължителността на една сесия е 45 минути, като е от особена важност мотивацията на клиента за справяне с проблема. Има различни стилове терапия, но психологът избира най-подходящия подход за справяне с конкретния проблем на конкретния човек. Този подход е съобразен с характеристиките и предпочитанията на клиента. Някои често срещани видове терапия са когнитивно-поведенческа, групова, психодинамична или комбинация от няколко. Консултирането и терапията могат да бъдат за отделен човек, двойки или семейства.

Теми за работа:
1. Проявите на тревожност са неизменна част от живота ни. В здравословен аспект те са средство, което служи за избягване на опасност или адаптиране към промените на средата. Понякога обаче се случва така, че изпитваме силна, прекомерна или постоянна тревога и страх от ежедневни ситуации. Тогава нормалната функция на тревожността е нарушена и това води до затруднения в ежедневното ни нормално функциониране. Често тревожните разстройства се характеризират с повтарящи се внезапни пристъпи на страх и дори ужас, които биха могли да достигнат своеобразен пик в рамките на минути - т.нар. панически атаки, които да прераснат в ПР (паническо разстройство). Характерното за проявите на тревожност и паника е, че те тяхната сила и интензивност не съответстват на действителната опасност. Симптомите могат да се появят в детството или тийнейджърските години и да продължат (или да се задълбочат) в зряла възраст. Сред тревожните разстройства са например генерализирано тревожно разстройство, социално тревожно разстройство (социална фобия), специфични фобии и тревожно разстройство при раздяла. Понякога тревожността може да се дължи на здравословно състояние, което се нуждае от медицинска грижа. Каквато и форма на тревожност да изпитвате, лечението може да помогне.

Симптомите на тревожното разстройство са разнообразни, тъй като може да е налице повече от едно, и могат да включват:
• нервност, безпокойство, напрежение;
• усещане за предстояща опасност, паника или обреченост;
• повишена сърдечна честота;
• учестено дишане;
• изпотяване;
• треперене;
• чувство на слабост или умора;
• трудна концентрация и невъзможност да се мисли за нещо извън настоящото притеснение;
• проблеми със съня;
• стомашно-чревни проблеми;
• трудности с контрола на притесненията;
• желание за избягване на хора, места и ситуации, които предизвикват безпокойство.

Хранителни разстройства

Хранителните разстройства (ХР) представляват сериозни състояния, свързани с устойчиво, нерационално хранително поведение, което оказва отрицателно въздействие върху здравето, емоциите и способността ви да функционирате в ежедневието. Най-честите хранителни разстройства са анорексия, булимия и разстройство на преяждането. Повечето хранителни разстройства включват тежка фиксация върху теглото, формата на тялото и приема на храна, което от своя страна води до увреждащо и често пъти опасно хранително поведение. Това причинява хронично страдание на тялото поради невъзможността му да получи необходимите хранителни вещества. ХР могат да увредят сърцето, храносмилателната система, костите, зъбите и устата и да станат причина за други заболявания. Този тип разстройства често се развиват в периода на тийнейджърските години и ранната зрялост, въпреки че се наблюдават немалко изключения от това. С подходящо лечение можете да се върнете към по-здравословни хранителни навици, да се възстановите от някои усложнения, причинени от ХР.

Симптомите варират в зависимост от вида на ХР. Анорексията, булимията и разстройство на преяждането са най-често срещани. Съществуват и други със специфична симптоматика. Признаци, които могат да са маркери за наличие на ХР:
• пропускане на хранене;
• придържане към прекалено ограничаваща (вегетарианска) диета;
• прекомерна фиксация върху здравословното хранене;
• отказ от храната, която семейството традиционно консумира, и приготвяне на своя;
• отдръпване от доскоро обичайни социални дейности;
• постоянно притеснение или оплакване от наднормено тегло и желание за отслабване;
• чести "проверки" в огледалото за недостатъци;
• твърде често ядене на големи количества сладкиши или храни с високо съдържание на мазнини;
• използване на хранителни добавки, лаксативи или билкови продукти за отслабване;
• извънредно изтощителни физически упражнения;
• уплътнения по кокалчетата на пръстите (от предизвикване на повръщане):
• увреден зъбен емайл (може да е признак на многократно повръщане);
• напускане по време на хранене за ползване на тоалетната;
• поглъщането на много повече храна, отколкото се счита за нормално;
• прояви на депресия, отвращение, срам или вина за хранителните навици;
• тайно хранене и др.

Ако се притеснявате, че детето ви може да има хранително разстройство, свържете се със съответния специалист, за да обсъдите вашите притеснения.

Условия на офертата:

  • Валидност на ваучера: от 14 Септември до 28 Октомври 2021г.
  • Предварително записване на: 088 61* **** (покажи).
  • Предварително записан час може да се отмени еднократно, минимум 2 дни по-рано.
  • При закъснение с повече от 15 минути или неявяване на записан час, ваучерът се счита за използван.
  • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Задай въпрос

Осигурено от Фондация Един нов свят

Уважението към човешкото достойнство на целевите групи и зачитането на личността е заложено в Етичния кодекс на Фондацията. При осъществяване на програмите няма пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, цвят на кожата, етническа принадлежност, гражданство, политически или други убеждения, религия или вяра, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение или произход, членуване в синдикални или други обществени организации и движения и др.

Офертата е осигурена от ФОНДАЦИЯ ЕДИН НОВ СВЯТ, ЕИК: 206247397 (Фондация Един нов свят).
Индивидуална консултация с психотерапевт Георги Радев за дете или възрастен - на тема "Тревожност и хранителни разстройства"
Цена: 30 лв Грабни ваучер
Регулярна цена:
80 ЛВ
Grabo oтстъпка:
62.5 %
Спестяваш:
50 ЛВ

Още за разграбване:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
София, Зайчар 159 088 61* **** (покажи) www.onenewworld.net Понеделник - Неделя: 08:00 - 20:00ч, с предварителна уговорка
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 089 241 0012 (10:00 - 18:00ч)