Пакет изследвания за нарушена липидна обмяна, от СМДЛ Кандиларов

Пакет изследвания за нарушена липидна обмяна

Всеки знае колко е важно да следи нивата си на холестерол - но това не е единственият важен аспект от липидната обмяна! Възползвайте се от предложението на СМДЛ Кандиларов за пълен пакет от изследвания и се информирайте за цялостното си здравословно състояние.

Пакет изследвания за нарушена липидна обмяна 48 лв Грабни
Пакетът включва
Хомоцистеин
Хомоцистеинът e много ранен маркер за откриване на недостиг на вититамин В12 и фолиева киселина. Изключително важен при пациентите склонните към развитието на подобен дефицит. Хомоцистеин е надежден маркер за проследяване на ефекта от лечението на този дефицит.

Високият хомоцистеин в кръвта е смятан за независим рисков фактор за развитието на усложнения при пациенти със сърдечно-съдови заболявания. Плазмените му нива са свързани и с редица други състояния, като някои вродени генетични дефекти, усложнения по време на бременността, психиатрични заболявания.

Липиден профил

Холестерол, триглицериди, HDL, LDL. Много важни маркери, които трябва да се следят поне веднъж годишно. Около 2 - 2.5 милиона българи имат сърдечно-съдови заболявания. ССЗ са с най-високата смъртност в Европа, включително и в България - 62% до 65%. Близо 50 хиляди души годишно страдат от сърдечен инфаркт, от тях около 18 хиляди почиват вследствие на това.

HsCRP
Изследването на hsCRP определя точно ниски нива на CRP и се използва като маркер на риска за развитие на сърдечно-съдови заболявания и техните усложнения (инсулт, инфаркт и др.). По-високите нива на hsCRP са свързани с по-висок риск от сърдечни заболявания.

Глюкоза
Нивата на холестерола в кръвта трябва да се изследват поне веднъж на 2 години при хора до 40-годишна възраст, при които първото изследване е дало нормални резултати. След тази възраст и при установени повишени нива на холестерола изследването трябва да се прави по-често. Важно е обаче да се изследва не само общият холестерол, а т.нар. мастен профил, който включва също LDL ("лош холестерол"), WLDL (също "лош"), HDL ("добър холестерол"), триглицериди. При повишени стойности на лошия холестерол и триглицеридите първоначално може да се приложат диетично хранене и повишена двигателна активност. Но когато те не са ефективни, идва ред на статините - препарати, които понижават холестерола.

Условия на офертата:

  • Валидност на ваучера: от 11 Ноември 2023г до 29 Март 2024г.
  • Офертата не важи за официални почивни дни.
  • Не е необходима предварителна резервация. Клиентите с ваучер ще бъдат обслужвани според заетостта на обекта.
  • Офертата включва още такса венозна манипулация.
  • Резултатите за хомоцистеин се получават в Петък и Вторник.
  • Няма ограничение за броя ваучери на един клиент.
  • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Задай въпрос

Осигурено от СМДЛ Кандиларов

СМДЛ Кандиларов е частна медико-диагностична лаборатория със статут на медицинско заведение от доболничната помощ. Лабораторията е създадена през 1999г и за петнадесет години се превърна в една от най-големите и водещи частни медико-диагностични лаборатории в България.

От 1 Юли 2010г СМДЛ Кандиларов е партньор на лаборатория LIMBACH, най-голямата медико-диагностична лаборатория в Германия и една от водещите в Европа.

Лабораторията има сключени договори за осъществяване на лабораторни и микробиологични изследвания с повече от 50 частни медицински центрове, клиники и болници в страната.

СМДЛ Кандиларов е предпочитан партньор и лидер на голяма част от водещите фармацевтични компании и фирми за клинични проучвания. Осъществява лабораторните изследвания на редица от провежданите в България клинични проучвания в областта на онкологията, хематологията, ендокринологията, пулмологията, кардиологията, нефрологията и други. Особено важен е високият стандарт при провеждане на клиничните проучвания, в пълно съответствие с изискванията на българските и международни норми.

Лабораторията извършва повече от 2000 вида качествени и количествени лабораторни изследвания в различни области:

Прочети още
Офертата е осигурена от СМДЛ КАНДИЛАРОВ ООД, ЕИК: 130268418 (СМДЛ Кандиларов).
Пакет изследвания за нарушена липидна обмяна
Топ цена: 48лв Грабни ваучер

Още за разграбване:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
Виж адресите и в другите градове
Отзиви от клиенти (2055)
Лаборантката беше любезна и с много лека ръка. Консултира ме адекватно по въпросите които зададох. Доволна съм и препоръчвам.
Ползвам услугите на тази лаборатория вече две години. Винаги коректни и внимателни. Препоръчвам.
Покажи още ревюта
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)