"Ленинградска" - Симфония №7 на Шостакович с диригент Левон Манукян, на 10 Май в Зала "България"

"Ленинградска" - Симфония №7 на Шостакович с диригент Левон Манукян, на 10 Май

Уважаеми клиенти, това събитие трябваше да се състои на 26 Септември, но поради непредвидени обстоятелства бе отложено за 10 Май.

- - - - - - - - - -

Музиката на Симфония № 7 е не просто гениална. Тя не е фокусирана върху войната и сраженията, тя е апотеоз на силата на човешкия дух. Това е най-страшният концерт на всички времена!

Изпълнение на "Ленинградска" - Симфония №7 на Шостакович на 26 Септември от 19:00ч, в Зала "България":

Варианти на офертата:
Място в зелена зона 18 лв Грабни
Място в синя зона 20 лв вместо 25 лв Грабни
Място в червена зона 25 лв Грабни
Повече за събитието
В изпълнение на филхармония "Проф. Димитър Ненов"
Диригент: Левон Манукян
Концерт-майстор: Нина Стоянова

9 август 1942г е 335-ият ден на блокадата в обсадения от хитлеристите Ленинград. В този ден полуживите му граждани се възправят от небитието и надмогвайки глада, страха и изтощението, изпълват залата на Филхармонията. Тя е блестящо осветена, въпреки опасността да насочи фашистката авиация, въпреки опасността от снарядите на оръдията им. Който има сили да стигне до залата е там, който е на края на силите си, слуша музиката от високоговорителите в града, които иначе предават съобщения за бомбардировки и обстрел.

Звучат прекрасни музикални картини на белите нощи, на природата преди войната, но навлизат дисонансите на ужаса от страданието, болката, студа и глада. Великият композитор успява да превърне тези картини в толкова високи вибрации, че предрича без съмнение победата, основаваща се на несломима вяра в надмощието на хуманизма над фашизма. Нотите на симфонията са пренесени през границите и зазвучават в концертни изпълнения, като вдъхват сили и на други народи. Първото от тях, дни по-късно, е в Лондон. Нежна и твърда, полифонична и мелодична, хармонична и емоционална, музиката влива сили и вдига духа. Дава неподозирана сила, неподвластна на страха. Сила, от която всички имаме нужда!

Условия на офертата:

  • Валидност на ваучера: 10 Май 2022 (Вторник).
  • Ваучерът служи за билет и след получаването му е необходимо да резервирате конкретно място в залата. Това можете да направите чрез Grabo.bg - от страницата "Моите ваучери".
  • Необходимо е да покажете QR кода на ваучера преди началото на събитието, за да бъдете допуснати в залата.
  • "Ленинградска" - Симфония №7 на Шостакович ще бъде изпълнена на 10 Май (Вторник) от 19:00ч, в Зала "България".
  • Конкретните места, за които офертата важи, може да видите в приложената интерактивна схема.
  • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Задай въпрос

Осигурено от ТМЦ - Разград

През 1947г в Разград се изгражда театрална трупа към Околийския читалищен съвет. "На 11 май трупата изнесе с голям успех своето първо представление в Разград - драмата "Боряна" от Йордан Йовков", пише през м.май в-к "Разградски народен глас". С ново решение на Околийският народен съвет се формира нов, постоянно действащ състав към читалище "Развитие", наречен Разградски драматичен театър с директор и гл.режисьор Тодор Донев, режисьор Иван Гайдарджиев и щатен актьорски състав от 19 души. Сред тях са: Иван Кондов, Петър Слабаков, Станка Пенчева, Сергей Бартенев, Недялко Матев, Димитър Минев и много други техни колеги от Разград, Шумен и Варна. За театрален салон и гримьорни се ползва салона и подземните помещения на у-ще "Васил Левски". Първият спектакъл е "Хъшове" на Иван Вазов.

В Протокол № 13 на Временната управа от 25.04.1948г се взе Решение № XIV: "Разградския околийски драматичен театър се променя за Народен общински, който да се обособи на самоиздръжка..." През 1953 е наречен Народен театър при Общински народен съвет. Присъден му е статут на Държавен театър през 1957г. От 1957г статутът не е променян и театърът винаги е бил Държавен репертоарен театър.

През годините названието се променя често - Общински, Околийски, Окръжен. Сегашното си име Театрално-музикален център - Разград той носи от 1972г, получено по повод 25 - годишнината си.

Указ № 97 на Държавния съвет на НРБ

Прочети още
Офертата е осигурена от ТЕАТРАЛНО-МУЗИКАЛЕН ЦЕНТЪР - РАЗГРАД - ТЕАТЪР, ЕИК: 000499400 (ТМЦ - Разград).
"Ленинградска" - Симфония №7 на Шостакович с диригент Левон Манукян, на 10 Май
Топ цена: 18лв Грабни ваучер
8грабнати ваучера

Още за разграбване:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
София, Център, ул. Аксаков 1
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 089 241 0012 (10:00 - 18:00ч)