Изследване на количеството мастни киселини Omega 3 и Omega 6 в организма, от СМДЛ Кандиларов

Изследване на количеството мастни киселини Omega 3 и Omega 6 в организма

Мастните киселини са основните изграждащи блокове на клетъчните мембрани, което ги прави важни за структурата и функцията им. Дефицитите обикновено са причинени от нередовния прием на липиди в дневното меню поради небалансирана диета. Проверете количеството на мастните киселини Omega 3 и Omega 6 във Вашия организъм, с предложението на СМДЛ Кандиларов.

Изследване на количеството мастни киселини Omega 3 и Omega 6 в организма 55 лв вместо 65 лв Грабни

За мастните киселини
Липсата на тези вещества е свързана с редица здравословни нарушения, включително: възпалителни нарушения, сърдечно-съдови проблеми, хормонални разстройства, автоимунни разстройства, артрити, сенилна неврологична дегенерация, умствени и поведенчески разстройства, затлъстяване, прекомерно окосмяване, кожни заболявания и други.

Мастните киселини са основните изграждащи блокове на клетъчните мембрани, което ги прави важни за структурата и функцията на клетъчната мембрана. Дефицитите обикновено са причинени от нередовния прием на липиди в дневното меню поради небалансирана диета.

Линоловата киселина (омега-6 мастна киселина) и алфа-линоленова киселина (омега-3 мастна киселина) се считат за есенциални мастни киселини. Но те не могат да бъдат произведени по естествен път в тялото и затова трябва да имат значително присъствие в хранителния ни режим.

Най-често срещаните омега-3 мастни киселини са ейкозапентаеновата киселина (EPA) и докозахексаеновата киселина (DHA). Процентът на тези два вида мастни киселини във всички мастни киселини, открити в мембраните на червените кръвни клетки, е това, което наричаме индекс Омега-3. Индексът Омега-3 е добър начин да измервате дали имате достатъчно омега-3 мастни киселини в редовната си диета. Индексът на Омега-3, който е по-нисък от 4, показва по-висок риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Съотношението на омега-6 и омега-3 мастни киселини в клетъчните мембрани ни дава данни за способността да функционира оптимално.

Индексът Омега-3 обикновено варира между 0 и 12%. Индексът на Омега-3 по-нисък от 4% показва много по-висок риск от сърдечни заболявания, отколкото индекс по-висок от 8%. При стойности между 4 и 8% рискът от сърдечно-съдови заболявания все още може да бъде намален чрез добавяне на приема на омега-3 морски мастни киселини и увеличаване на стойността на индекса. Стойности над 8% показват най-ниския риск от сърдечни заболявания.

Съотношение OMEGA-6 (AA)/OMEGA-3 (EPA)
Съотношението Омега-6 (АА)/Омега-3 (ЕРА) е съответното количество нива на омега-6 (АА) арахидонова киселина и ейкозапентаенова киселина (ЕРА) в клетъчната мембрана на вашите червени кръвни клетки

Ако вашето съотношение Омега-6/Омега-3 е по-високо от 3: 1, трябва да увеличите приема на морски мазнини.Съотношението Омега-6/Омега-3 над 10: 1 показва значително висок риск от дългосрочни възпалителни реакции към инфекции или наранявания, но също така и намаляване на способността на защитната система срещу увреждане на клетките.

Липсата на тези вещества е свързана с редица здравословни нарушения, включително: възпалителни нарушения, сърдечно-съдови проблеми, хормонални разстройства, автоимунни разстройства, артрити, сенилна неврологична дегенерация, умствени и поведенчески разстройства, затлъстяване, прекомерно окосмяване, кожни заболявания и други.

Условия на офертата:

  • Валидност на ваучера: от 18 Ноември 2023г до 31 Януари 2024г.
  • Не е необходима предварителна резервация. Клиентите с ваучер ще бъдат обслужвани според заетостта на обекта.
  • Услугата се извършва само при предоставяне на номер и секретен код на ваучер при посещението.
  • Офертата включва още такса венозна манипулация.
  • Резултатите от изследването се получават онлайн или на място в лабораторията след 15 работни дни.
  • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Задай въпрос

Осигурено от СМДЛ Кандиларов

СМДЛ Кандиларов е частна медико-диагностична лаборатория със статут на медицинско заведение от доболничната помощ. Лабораторията е създадена през 1999г и за петнадесет години се превърна в една от най-големите и водещи частни медико-диагностични лаборатории в България.

От 1 Юли 2010г СМДЛ Кандиларов е партньор на лаборатория LIMBACH, най-голямата медико-диагностична лаборатория в Германия и една от водещите в Европа.

Лабораторията има сключени договори за осъществяване на лабораторни и микробиологични изследвания с повече от 50 частни медицински центрове, клиники и болници в страната.

СМДЛ Кандиларов е предпочитан партньор и лидер на голяма част от водещите фармацевтични компании и фирми за клинични проучвания. Осъществява лабораторните изследвания на редица от провежданите в България клинични проучвания в областта на онкологията, хематологията, ендокринологията, пулмологията, кардиологията, нефрологията и други. Особено важен е високият стандарт при провеждане на клиничните проучвания, в пълно съответствие с изискванията на българските и международни норми.

Лабораторията извършва повече от 2000 вида качествени и количествени лабораторни изследвания в различни области:

Прочети още
Офертата е осигурена от СМДЛ КАНДИЛАРОВ ООД, ЕИК: 130268418 (СМДЛ Кандиларов).
Изследване на количеството мастни киселини Omega 3 и Omega 6 в организма
Цена: 55 лв Грабни ваучер
Регулярна цена:
65 ЛВ
Grabo oтстъпка:
15.5 %
Спестяваш:
10 ЛВ

Още за разграбване:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
Виж адресите и в другите градове
Отзиви от клиенти (1998)
Обслужването беше на ниво. Персоналът на регистратурата беше изключително любезен, а лаборантката, която ми взе кръвната проба - невероятна.
Покажи още ревюта
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)