Постановката "Българи от старо време" по Любен Каравелов - със специалното участие на Николай Урумов: на 24 Юни, в Театър "Българска армия"

Спектакълът е носител на специалната награда на публиката "Чудото" за най-добър спектакъл и награда за най-добра мъжка роля на Николай Урумов в образа на Хаджи Генчо на Първи национален фестивал на комедийните спектакли "Чудото" Павел баня 2024.

Постановката "Българи от старо време" на 24 Юни от 19:00ч, в Театър "Българска армия":

Варианти на офертата:
Място в зелена зона 20 лв Грабни
Място в синя зона 25 лв Грабни
За спектакъла
Сценична адаптация и постановка: Николай Урумов
Сценография и костюми: Кирил Наумов
Музикални картини: Иван Стоянов
Хореография: Маргарита Атанасова
Снимки и плакат: Драгомир Димчев
С участието на: Николай Урумов, Аделина Петрова, Георги Грозев, Гьорги Трайков, Диана Спасова, Златина Гълъбова, Йордан Петков-Дуньо (гост), Катя Йочева, Мариян Стефанов (гост), Неделин Найденов, Нина Суванджиева, Петър Стойчев, Явор Костов-Яша

Класическото произведение на Любен Каравелов оживява на сцената. "Истинската комедия никога не може да остаре"!

"Хаджи Генчо е такъв един българин, какъвто се рядко ражда и на Еньовден... Хаджи Генчо е твърде почтен човек, твърде добър... защото е жива душа и пъргаво сърце. Между българите такъв един човек е чисто злато..."

Л. Каравелов е написал вечна Сатира! Поезията, що облъхва това произведение, изненадва читателя със своята изключителност.

"Българи от старо време" се публикува за първи път на руски език през 1867г, Николай Урумов за първи път поставя "Българи от старо време в Драматичен театър Ловеч през юни 2023! Какво се е променило? 166 години по-късно...

"Един спектакъл, който разкрива и осмива човешките пороци, страсти и недъзи във вечната им битка с морал, чест и достойнство, в тяхната непреходност от старото към новото време."
Николай Урумов

Условия на офертата:

  • Валидност на ваучера: 24 Юни 2024 (Понеделник).
  • Ваучерът служи за билет и след получаването му е необходимо да резервирате конкретно място в залата. Това можете да направите чрез Grabo.bg - от страницата "Моите ваучери".
  • Необходимо е да покажете QR кода на ваучера преди началото на събитието, за да бъдете допуснати в залата.
  • Конкретните места, за които офертата важи, може да видите в приложената интерактивна схема.
  • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Задай въпрос

Осигурено от Драматичен театър - Ловеч

Драматичен театър - Ловеч е открит на 1 Август 1965г и спектаклите му са познати на всички любители на театралното изкуство от Ловешка област. Гастролите в страната са посрещани с интерес не само от публиката, но и от взискателната театрална критика на национални прегледи и празници.

Драматичен театър - Ловеч работи с утвърдени имена в режисурата - Юлия Огнянова, Вили Цанков, Иван Добчев, Николай Поляков, Бина Харалампиева, Иван Станев, Бойко Богданов. Той е начало на творческия път на актьорите Иван Петрушинов, Жорета Николова, Христо Гърбов. Носител е на национални награди, сред които - "Константин Кисимов" за 1994г.

Драматичен театър - Ловеч разполага със собствена трупа от 12 актьори. Жанрово е широкоспектърен - поставя от класическа драма до съвременна драматургия.

Офертата е осигурена от ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ЛОВЕЧ, ЕИК: 000282756 (Драматичен театър - Ловеч).
Постановката "Българи от старо време" по Любен Каравелов - със специалното участие на Николай Урумов: на 24 Юни, в Театър "Българска армия"
Топ цена: 20лв Грабни ваучер
3грабнати ваучера

Още за разграбване:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
София, Център, ул. Г. С. Раковски 98
Българи от старо време - Отзиви от клиенти (12)
Страхотна актьорска игра! Беше ни много забавно и изключително приятно.
Добро представление, но за младите беше трудно да разберат половината старовремски думи. Оценка 5 ( по шестобалната)!
Покажи още ревюта
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)