Новогодишна гала вечер на Балет Арабеск със спектаклите "Кармина Бурана" и "Болеро" - на 29 Декември, в Музикален театър

Балет Арабеск представя двa от най-успешните си спектакъла, станали визитна им картичка. Изборът не е случаен. Тези спектакли са любими не само на българската публика, но взривяват аплодисменти на многобройни световни сцени.

Спектаклите "Кармина Бурана" и "Болеро" на 29 Декември от 19:00ч, в Музикален театър:

Варианти на офертата:
Място в зелена зона 15 лв Разграбено
Място в синя зона 20 лв вместо 30 лв Грабни
За спектаклите
"Кармина Бурана"
Музика: Карл Орф
Хореография: Боряна Сечанова
Художник на костюмите: Цветанка Петкова-Стойнова

"Carmina Burana" на Карл Орф e представена пред публика за пръв път на 8 юни 1937г във Франкфурт. Произведението има огромен успех, а композиторът му, останал неизвестен до 40-годишната си възраст, изведнъж придобива световна слава. За българската публика концертната версия на "Carmina Burana" не представлява ново и непознато явление. В репертоара на балет Арабеск има вече две сценични версии на ораторията - от 1972г на италианския хореограф Хуан Корели и от 1988г на големия български хореограф и дългогодишен директор на балет Арабеск Маргарита Арнаудова, съвместно с Пловдивската опера. "Кармина Бурана" с хореографията на Боряна Сечанова, е поставена специално за турнето на Балет Арабеск в САЩ, където изправя на крака четири хилядните задокеански зали със своето изпълнение. Сега публиката може да види блестящото изпълнение на танцьорите, които с цялото богатство на своята съвременна чувствителност улавят с телата си ироничността на ситуацията, в която човекът живее с вярата, че е господар на живота си, докато е направляван и манипулиран от прищевките на Съдбата - Съдбата, която ту издига, ту убива, утешава с напразни надежди и върти колелото на човешкия живот. Ироничното и закачливо на пръв поглед е настроението, което носи хореографията на Боряна Сечанова. Над тази привидна лековатост и ироничност, която срещаме както в стиховете от средновековния сборник, които вдъхновяват Карл Орф да създаде произведението си "Carmina Burana", така и в интерпретацията, представена от балет Арабеск, надделява мотивът за неумолимостта на Съдбата. Тя е тази, която властва над човешкия живот, направлява нашите действия, играе си с хората. Изкусната хореография, отразена и в музиката на Карл Орф, колоритността на костюмите и професионалното изпълнение правят спектакъла едно наистина великолепно изживяване.

"Болеро"
Музика: Морис Равел
Хореография: Маргарита Арнаудова
Художник на костюмите: Мария Трендафилова

Във втората част от вечерта публиката ще може да се наслади на невероятните ритми в музиката на Морис Равел и на изпълнението на артистите от балет Арабеск в спектакъла "Болеро". "Болеро" е един от емблематичните спектакли на балет Арабеск, останали в наследство от голямата хореографка и директор на трупата Маргарита Арнаудова. Той неизменно присъства в репертоара на трупата, когато Арабеск гостува със свои програми не само в страната, но и почти във всички задгранични турнета. Спектакълът е поставен за пръв път през 1987г. "Болеро" носи силно изразена програмност и впечатляваща атмосфера, където балетното движение е стилизирано в ритъма на испанския танц. Заслуга за експресивната колоритност на танца има и полифоничността в хореографията на Маргарита Арнаудова.

Условия на офертата:

  • Валидност на ваучера: 29 Декември 2022 (Четвъртък).
  • Ваучерът служи за билет и след получаването му е необходимо да резервирате конкретно място в залата. Това можете да направите чрез Grabo.bg - от страницата "Моите ваучери".
  • Необходимо е да покажете QR кода на ваучера преди началото на събитието, за да бъдете допуснати в залата.
  • Конкретните места, за които офертата важи, може да видите в приложената интерактивна схема.
  • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Задай въпрос

Осигурено от Балет Арабеск

Балет Арабеск, създаден през 1967г, е единствената авторитетно наложила се трупа в България за осъществяване на съвременни постановки, базирани на неконвенционалните тенденции в съвременния танц. От 2000г директор на трупата е хореографът Боряна Сечанова.

В репертоара си Арабеск има повече от 200 постановки, а през годините на своето съществуване е гостувал в десетки страни на петте континента, участвал е в множество международни продукции и танцови фестивали. Методът на отворена сцена дава възможност хореографи от България и от цял свят да осъществяват свои спектакли, различни по стил и различни по отношение на използваните съвременни танцови техники.

Офертата е осигурена от ДЪРЖАВЕН МУЗИКАЛЕН И БАЛЕТЕН ЦЕНТЪР-СОФИЯ, ЕИК: BG000670812 (Балет Арабеск).
Новогодишна гала вечер на Балет Арабеск със спектаклите "Кармина Бурана" и "Болеро" - на 29 Декември, в Музикален театър
Топ цена: 15лв Грабни ваучер
89грабнати ваучера
0
108

Остават само 19 до разграбване!

Още за разграбване:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
София, Център, бул. Васил Левски 100 musictheatre.bg
Отзиви от клиенти (197)
Чудесен спектакъл, съчетание на класическата тема " Кармен" в един по модерен стил. Препоръчвам!
Подарих ваучерите за балет и не съм получила обратна връзка. Но самата аз посетих спектакъла "Бум-бум: Еволюция на престъпното мислене" и останах изключително доволна!
Покажи още ревюта
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)