"Снежната кралица" - съвременна танцова приказка за деца и възрастни със специалното участие на примабалерината Марта Петкова, на 9 Декември, в Музикалния театър

Балет Арабеск представя една съвременна танцова приказка за деца и възрастни - със специалното участие на примабалерината на Софийска опера и балет!

Спектакълът "Снежната кралица" на 9 Декември от 19:00ч, в Музикалния театър 10 лв Грабни

А ако имате ангажимент на тази дата, може да гледате спектакъла на 2 Декември или 6 Януари.

За спектакъла
Емблематичната приказка на големия датски разказвач Ханс Кристиан Андерсен "Снежната кралица" е притча за едно омагьосано дяволско огледало, счупено на милиони миниатюрни частици, реещи се из Света, попадащи в сърцето ни, каращи ни да виждаме само грозните и лошите страни на Човека и всичко около него. Разказ за изумително красивата и неспособна на искрена любов ледена Кралица, за детската чистота и обич на Кай и Герда. Притча, която ни вълнува и ни кара да се замислим.

Дали едно малко момиче има сили да спаси едно малко момче, ранено от леден къс и докоснато от смразяваща целувка? Дали една неосъзната още, но дълбока детска любов е достатъчна да победи Сили, много по-мощни и древни? Дали споменът и вътрешният стремеж за светлина и топлина, ще надделеят над вечната зима?

На тези, в своята същност вечни въпроси, ще се опитат да отговорят в своя нов танцов прочит и хореографката Ангелина Гаврилова, драматургът - Марий Росен, сценографът - Иван Токаджиев и художникът на костюмите - Адрияна Найденова. Проследявайки пътя на Герда (Таня Кацарова), търсейки своя Кай (Филип Миланов), срещайки различни герои, които пречат или подпомагат пътешествието й, спектакълът ще покаже на своите зрители порастването и промяната на героинята. Всеки досег и взаимодействие с тези нови светове, ще остави белег в нея, ще я обогати и дари с опит и мъдрост. От друга страна ще бъде акцентирано и върху Снежната кралица (Марта Петкова гост), нейните двама верни стражи (Васил Дипчиков и Стефан Вучов), омагьосаният Кай и взаимоотношенията между тях.

Дали самотата не е причина за суровостта на Кралицата и желанието й да притежава вледенени души, не е дълбоко осъзнаване, че никой никога не я е обичал истински?

Отговорът ще бъде даден в края на спектакъла. Всеки зрител ще избере за себе си, как ще "разтълкува" героите. В изключително материалното и едновременно с това илюзорно пространство, в което живеят сега, децата имат нужда да си припомнят и да повярват в приказките. Защото там се разказва за истински важните стремежи и победи, за това как една обич изгонва дяволското стъкълце от сърцето и как свободата на едно момче и момиче се изписва с думата "вечност".

Спектакълът очарова публиката с нестандартни визуални решения, ефектни "приказни" костюми и завладяваща музика. Използвана е музиката на едни от най-популярните автори на класическото наследство, както и композитори творили в началото на 20 век като Чайковски, Елгар, Брукнер, Мусоргски, Григ и други, с което отново ще напомним на зрителите за богатството на тези музикални шедьоври.

От друга страна, участието на целия състав на балет "Арабеск" в творбата, многообразието от различни герои, разкрива яркия талант на трупата не само като танцьори, но и силното и въздействащо актьорско присъствие.

Участват
Снежна кралица - Марта Петкова (гост, примабалерина на Софийска опера и балет)
Двамата стражи - Васил Дипчиков, Стефан Вучов
Кай- Филип Миланов
Герда- Таня Кацарова
Дяволица и еленче - Елизабет Якимова
Лапландка - Мона Христова
Червените обувки на Герда - Лора Илова, Риана Милотинова
Фея на цветята и княгина - Виктория Петрова
Гарван - Светослав Серопян
Врана - Стефка Табакова
Княз - Валери Миленков
Гвардеец - Ервин Есен
Малката разбойничка - Теодора Друмева
Пешеходци, разбойници, цветя, придворни - целият състав

Условия на офертата:

  • Валидност на ваучера: 9 Декември 2021 (Четвъртък).
  • В залата се допускат само зрители със зелен сертификат.
  • Ваучерът служи за билет и след получаването му е необходимо да резервирате конкретно място в залата. Това можете да направите чрез Grabo.bg - от страницата "Моите ваучери".
  • Необходимо е да покажете QR кода на ваучера преди началото на събитието, за да бъдете допуснати в залата.
  • Конкретните места, за които офертата важи, може да видите в приложената интерактивна схема.
  • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Задай въпрос

Осигурено от Балет Арабеск

50 години Балет Арабеск!

Балет Арабеск, създаден през 1967г, е единствената авторитетно наложила се трупа в България за осъществяване на съвременни постановки, базирани на неконвенционалните тенденции в съвременния танц. От 2000г директор на трупата е хореографът Боряна Сечанова.

В репертоара си Арабеск има повече от 200 постановки, а през годините на своето съществуване е гостувал в десетки страни на петте континента, участвал е в множество международни продукции и танцови фестивали. Методът на отворена сцена дава възможност хореографи от България и от цял свят да осъществяват свои спектакли, различни по стил и различни по отношение на използваните съвременни танцови техники.

Офертата е осигурена от ДЪРЖАВЕН МУЗИКАЛЕН И БАЛЕТЕН ЦЕНТЪР-СОФИЯ, ЕИК: BG000670812 (Балет Арабеск).
"Снежната кралица" - съвременна танцова приказка за деца и възрастни със специалното участие на примабалерината Марта Петкова, на 9 Декември
Топ цена: 10лв Грабни ваучер
17грабнати ваучера

Още за разграбване:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
София, Център, бул. В. Левски 100 musictheatre.bg
Снежната кралица - Отзиви от клиенти (15)
Много ни хареса, синът ми на 3 години също беше впечатлен и гледаше с интерес!
Чудесна игра, професионални балетисти и артисти. Жалко, че е много слаб интереса на младите за изучаване на това изкуство.
Покажи още ревюта
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 089 241 0012 (10:00 - 18:00ч)