Водно приключение край Белоградчик! Плаване с драконова лодка в Рабишкото езеро, от Приключенски център - Белоградчик

Водно приключение край Белоградчик! Плаване с драконова лодка в Рабишкото езеро

Приключенски център - Белоградчик ви кани да изживеете едно изключително забавно водно приключение, за което не е необходимо да имате какъвто и да е предишен опит! Овладейте техниката на синхронното гребане и премерете сили в най-голямото езеро в България!

Плаване с драконова лодка в Рабишкото езеро (около 2 - 3 часа):

Варианти на офертата:
За един възрастен 29 лв Грабни
За едно дете до 12г 19 лв Грабни
Офертата включва още
• Екипиране със спасителни жилетки;
• Воден спасител;
• Кормчия във всяка лодка.
Повече за заниманието
Рабишкото езеро се намира в непосредствена близост до световно известната пещера Магура и представлява достатъчно голям водоем от спокойна вода, който е изключително подходящ за начинаещи любители на водните спортове.

Драконовите лодки са тесни и дълги, украсени с глава на дракон отпред и опашка на дракон отзад. Разполага се с 2 оранжеви лодки за 20 гребци, 1 гондолиер и 1 барабанчик всяка. Стартът на състезанието се дава от барабаните, след което отборите на всеки от драконите гребат смело, за да преминат първи на финалната линия. Освен барабан отпред всяка лодка се управлява от кормчия отзад, който чрез двуметрово гребло дава посоката на движение на лодката.

Целта на плаването е да се получи синхрон в действията на целия отбор в лодката, така че загребването да става едновременно и ритмично. Когато се постигне това условие лодките с двата отбора може да се състезават и да излъчат победител. Самите лодки са изключително стабилни и при правилно използване вероятността от обръщане е много малка.

Драконовите лодки отдавна са преминали границите на Китай като интересна форма на групово приключение и през 2019 година благодарение на проекта "Драконови лодки", съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие по програмата INTERREG V-A Румъния - България се превръщат в нов туристически продукт на река Дунав и Рабишкото езеро между България и Румъния.

Условия на офертата:

  • Валидност на ваучера: от 24 Ноември 2021г до 22 Май 2022г.
  • С предварително записване: 088 72* **** (покажи).
  • Един ваучер е за един човек - възрастен или дете до 12г, според избрания вариант.
  • Плаването се извършва при групи от минимум 30 участника.
  • Капацитетът на двете драконови лодки е 42 човека.
  • Деца до 6г е необходимо да бъдат с придружаващ родител или настойник в лодката.
  • Приключенски център - Белоградчик си запазва правото да промени или отмени събитието поради лоши метеорологични условия или други, независещи от клуба фактори.
  • При желание и с допълнително заплащане към центъра може да се организира пикник на езерото.
  • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Задай въпрос

Осигурено от Приключенски център-Белоградчик

Приключенски център - Белоградчик е открит от Агенция за Рагионално Развитие и Бизнес Център - Видин на 14 юни 2020г, като плод на дългогодишни усилия за туристическо развитие на региона.

Приключенски център - Белоградчик помещава 50 планински електрически велосипеди, менажирани от 10 оператори от района на Белоградчик, закупени от проект "Съвместно приключение по планинските пътеки", финансиран по Програма Интеррег V-A Румъния - България с период на изпълнение 23.08.2018 - 22.02.2020.

Офертата е осигурена от СДРУЖЕНИЕ РЕГИОНАЛНИ ПАРТНЬОРСТВА ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ-ВИДИН, ЕИК: 105553326 (Приключенски център-Белоградчик).
Водно приключение край Белоградчик! Плаване с драконова лодка в Рабишкото езеро
Топ цена: 29лв Грабни ваучер

Още за разграбване:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
Рабишкото езеро 088 72* **** (покажи) adventure-bg.com Сряда - Неделя: 08:00 - 12:00 и 14:00 - 18:00ч
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 089 241 0012 (10:00 - 18:00ч)