Екопарк Геранеа - красиво, вдъхновяващо и зареждащо с позитивна енергия място. Далеч от градския шум и замърсения въздух времето е съхранило китно местенце, където животните тичат на воля, а цветята танцуват под звучите на малките добруджански щурчета. Още траките са останали очаровани от тази местност и са я нарекли "Долината на пролетта" заради мекия климът и вечнозелената природа, а римляните й дали името - "Гераниум" - здраве.

Екопаркът се намира в непосредствена близост до селата Оброчище, Църква и Ляхово. Само на 5км от курортите Албена и на близо 15км от Златни пясъци и на 35км от Варна. Обхваща заградена територия от 7000 декара.

Стопанството има впечатляваща селекция от животни - 170 красиви елени-лопатари, над 250 муфлона, близо 50 сърнички, 50 камерунски козички, над 300 глигана и още много, много други видове животни. В парка туристите ще могат да усетят реално живота, който кипи в незастроените зони на Добруджа. Девствената природа и непредсказуемостта на дивото, предоставя незабравимо преживяване за всички българи и гости на страната ни.

За целта са изградени 7 вишки, от които туристите могат необезпокоявано и безопасно да наблюдават животните, които се движат свободно. По време на своите разходки по здравословните пътеки с уникална панорама към Черно море и зелени възвишения гостите на комплекса могат да се насладят на спокойствието и тишината на удобни беседки и пейки.

Посетителите ще наградят сетивата си, наслаждавайки се не само на богатото разнообразие на животни, но и на красивите и многообразни билки и дръвчета, които растат в района. Паркът е подходящ за отдих, посещения на туристи, екологични дейности, тиймбилдинги и събития. Предлага конен. Гостите могат освен с коне да се разхождат пеша или със специално създадени за целта каруци.

Красиви пауни и още много екзотични животни, които се разхождат свободно могат да зарадват очите на гостите в парка. Фазани, яребици и други видове дивеч могат да срещнат по пътя си любителите, които обичат приключенията сред природата.

Всеки ден, посетителите и фотографи, които искат да вдигнат адреналина си, могат да успеят да направят красиви снимки, които свидетелстват за интересни ситуации, част от живота на жителите на добруджанския парк сред красивата природа. Стопанството разполага с барбекю на открито, където след лов или посещение гостите могат да отдъхнат или да опитате местни ястия.

Екопарк Геранеа участва в Grabo.bg от 15 Май 2020

Прочети още
Най-нови оферти от Екопарк Геранеа:
Вход за Екопарк Геранеа край Варна - за дете или за възрастен
Вход за Екопарк Геранеа край Варна - за дете или за възрастен
Топ цена: 9.99лв ·Грабнати ваучери21 · Грабомани закупили офертата7 · Преглеждания на офертата3093
Дата на стартиране на офертата30.09.2020г · Офертата се е промотирала 58 дни58 · Средна оценка за офертата от 1 ревю.
1.0
Вход за Екопарк Геранеа край Варна - за дете или за възрастен
Вход за Екопарк Геранеа край Варна - за дете или за възрастен
Топ цена: 9.99лв ·Грабнати ваучери139 · Грабомани закупили офертата45 · Преглеждания на офертата9829
Дата на стартиране на офертата09.07.2020г · Офертата се е промотирала 79 дни79 · Средна оценка за офертата от общо 11 ревюта.
4.8
Вход за Екопарк Геранеа - за дете или за възрастен
Вход за Екопарк Геранеа - за дете или за възрастен
Топ цена: 9.99лв ·Грабнати ваучери10 · Грабомани закупили офертата3 · Преглеждания на офертата3055
Дата на стартиране на офертата11.06.2020г · Офертата се е промотирала 20 дни20
Виж всички оферти
Отзиви от клиенти:
Оказва се, че разходката из парка се осъществява чрез джип. По телефона или в описанието на офертата не бяхме информирани за това и си мислехме, че преходът в парка ще бъде пеша. Накрая на разходката бяхме таксувани допълнително 25 лв без касов бон. Паркът сам по себе си е приятен.
Много ни хареса и с удоволствие бихме се върнали там.
Прекрасно място, което ще става още по-прекрасно!
Красива природа, неочаквани гледки, успокояваща атмосфера!!!
Разходката с джип беше много интересна , както за децата,така и за възрастните.
Водачът беше много търпелив и с удоволствие отговаряше на всички наши въпроси ;)
Всички оценки (20)