Изследване за глутенова непоносимост, от СМДЛ Кандиларов

Изследване за глутенова непоносимост

Ако забелязвате различни симптоми в тялото си до няколко часа или до няколко дни след хранене, проверете дали не става въпрос за глутенова непоносимост - трудно усвояване от органвизма на зърнени храни и глутеносъдържащи продукти. С предложението на СМДЛ Кандиларов.

Изследване за глутенова непоносимост 190 лв Грабни
За глутеновата непоносимост
Какво е глутен?
Глутенът е протеин, който се съдържа в зърнени храни като пшеница, ечемик, ръж и в кръстоската между пшеница и ръж. Той се състои от два белтъка: глиадин и глутенин, които изграждат около 80% от белтъка в житното зърно и са главната причина за развитието на глутенова непоносимост. Основният проблем при приема на глутеносъдържащи продукти е, че те са по-трудни за усвояване от организма.

Протеинът глутен се разгражда бавно и точно това е причината приемът на глутенови храни при някои хора да разстройва храносмилането им и добрата кондиция като цяло. В тези случаи говорим за непоносимост към глутена. Симптомите на глутеновата непоносимост могат да се появят в интервал от няколко часа до няколко дни след приема на храната. Това от своя страна я прави сравнително трудна, но не и невъзможна за диагностициране.

Трябва да сме наясно, че в много от полуготовите или готови храни се добавя глутен, за да се подобрят вкусовите им качества. Това води до неосъзнато и неконтролирано консумиране на глутен и създава риск от глутеново пренасищане. Хората, които имат непоносимост към глутен, не могат да преработват хранителни продукти от/със зърна на пшеница, овес, ръж или ечемик.

Често глутеновата непоносимост се развива в целиакия и поради тази причина е важно при първи изпитани симптоми да се обърне сериозно внимание, а ако не можете да се справите с проблема, да се обърнете към специалист за помощ.

Какво е целиакия?
Целиакията е автоимунно заболяване, което означава, че имунната система напада собствените клетки на тялото. Тя се дължи на вродена (наследствена) или придобита непоносимост към белтъка глутен. Изразява се във възпаление на лигавицата на тънките черва, което би могло да има всеобхватни последици за здравето.

Глутенът уврежда малките власинки, от които е съставена абсорбиращата част на тънкото черво, наречени ганглии. Те загиват и вътрешната стена на чревния тракт става много гладка. Това намаля повърхността на тънкото черво и времето, за което се абсорбират веществата. Така се нарушава усвояването на въглехидратите, мастите, белтъчините и витамините в храната.

Симптоми за непоносимост към глутен при деца:
• Диария, която не се повлиява от стандартните методи за лечение;
• Подуто коремче;
• Отоци;
• Раздразнителност;
• Изоставане в процесите на наддаване на тегло и развитие.

Симптоми за непоносимост към глутен при възрастни:
• Проблеми с настроението като тревожност, депресия;
• Появата на херпеси и афти, поради отслабена имунна система;
• Усещане на постоянно умора и влошено общо здраве;
• Хормонален дисбаланс, репродуктивни проблеми, нисък тестостерон при мъже и нисък естрадиол при жени;
• Дерматит;
• Мускулни и зъбни проблеми;
• Анемия.

Условия на офертата:

 • Валидност на ваучера: от 26 Юли 2023г до 25 Март 2024г.
 • Актуална информация за почивните дни на лабораториите в София към 22 Август:
  - ул. Георги Софийски: няма да работи до 25 Август;
  - ул. Мизия: няма да работи от 30 Август до 8 Септември;
  - бул. Патриарх Евтимий: няма да работи до 25 Август;
  - ул. Опълченска: няма да работи до 25 Август;
  - ж.к. Младост 1, бл. 53: няма да работи на 25 Август;
  - ж.к. Овча Купел 1: временно не работи;
  - ж.к. Дианабад: временно не работи;
  - ж.к. Гео Милев: няма да работи в Неделя;
  - ж.к. Младост 2: няма да работи в Неделя.
 • Офертата не важи за официалните празнични почивни дни.
 • Не е необходима предварителна резервация. Клиентите с ваучери ще бъдат обслужвани според заетостта на избраната лаборатория.
 • Офертата включва още такса венозна манипулация.
 • Препоръчително е изследванeто да се извърши сутрин, на гладно.
 • Резултатът се получава до 5 работни дни.
 • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Задай въпрос

Осигурено от СМДЛ Кандиларов

СМДЛ Кандиларов е частна медико-диагностична лаборатория със статут на медицинско заведение от доболничната помощ. Лабораторията е създадена през 1999г и за петнадесет години се превърна в една от най-големите и водещи частни медико-диагностични лаборатории в България.

От 1 Юли 2010г СМДЛ Кандиларов е партньор на лаборатория LIMBACH, най-голямата медико-диагностична лаборатория в Германия и една от водещите в Европа.

Лабораторията има сключени договори за осъществяване на лабораторни и микробиологични изследвания с повече от 50 частни медицински центрове, клиники и болници в страната.

СМДЛ Кандиларов е предпочитан партньор и лидер на голяма част от водещите фармацевтични компании и фирми за клинични проучвания. Осъществява лабораторните изследвания на редица от провежданите в България клинични проучвания в областта на онкологията, хематологията, ендокринологията, пулмологията, кардиологията, нефрологията и други. Особено важен е високият стандарт при провеждане на клиничните проучвания, в пълно съответствие с изискванията на българските и международни норми.

Лабораторията извършва повече от 2000 вида качествени и количествени лабораторни изследвания в различни области:

Прочети още
Офертата е осигурена от СМДЛ КАНДИЛАРОВ ООД, ЕИК: 130268418 (СМДЛ Кандиларов).
Изследване за глутенова непоносимост
Топ цена: 190лв Грабни ваучер
Офертата изтича след:
34:48:14

Още за разграбване:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
Виж адресите и в другите градове
Отзиви от клиенти (2059)
Изключително внимателно обслужване, с грижа и отношение
Лаборантката беше любезна и с много лека ръка на бул.Владислав Варненчик 103. Обясни ми и какви други профилактични изследвания мога да си направя. Препоръчвам
Нямам забележки. Дамите в лабораторията на ул. Бузлуджа са много мили.
Покажи още ревюта
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)