Релаксирай различно: Аудио-визуално увличане, плюс рефлексотерапия на ходила, от Self-Care

Релаксирай различно: Аудио-визуално увличане, плюс рефлексотерапия на ходила

Искате да освободите стреса от напрегнатото ежедневие? Подарете си 30-минутна презареждаща и успокояваща ума и тялото терапия, която ще ви донесе ново изживяване - с ваучер за Self-Care!

Релаксираща процедура "Танц за сетивата" - с апарат за аудио-визуално увличане и рефлексотерапия на ходила (30 минути):

Варианти на офертата:
1 процедура 34.90 лв вместо 75 лв Грабни
5 процедури 162.50 лв вместо 365 лв Грабни
10 процедури 300 лв вместо 650 лв Грабни
20 процедури 600 лв вместо 1300 лв Грабни
За терапията
Терапията включва няколко научно доказани в практиката синхронично и ефективно работещи техники:

• Аудио-визуално увличане - чрез подходящо подбрани честоти тази иновативна технология спомага за сигурно и напълно безопасно балансиране на възбудените и задръжните процеси в нервната ни система. Това съдейства за успокояване на ума и тялото.

• Хипнотерапевтично въздействие чрез подбрани компилации, въздействащи успокояващо и мотивиращо подсъзнателната част на нашето Аз. Освен това отпуска приятно мускулатурата на цялото тяло.

• Докато всичко това тече, вашите крака ще бъдат докосвани от нежните и лечебно въздействащи вибрационни ефекти на водата.

• Рефлексологичен масаж на ходилата - 10 минути, за да могат вътрешните органи също да заработят по-добре.

• За да затворим цикъла на този снемащ стреса ритуал, обонянието ви ще бъде докосвано през цялото време от успокояващия ефект на лавандулов аромат.
За апарата
Аудио-визуалното увличане на мозъчните вълни (АВУ) е научно валидиран апаратен метод за промяна, балансиране и безопасно нормализиране на процесите на възбуждане и задържане в мозъка. Посредством очила с вградени светодиоди и слушалки към мозъка се подават специфични ритми от светлинни и звукови пулсации. С промяната на ритъма и други параметри на тази естествена сензорна стимулация се насърчава постепенна промяна на мозъчната възбуда към ситуационно-подходящи състояния като дълбока релаксация, сън, спокойна концентрация или енергетизиране и тонизиране на нервната система. Чрез процеса на увличане (тенденцията на физиологичните процеси да реагират на ритмични стимули от средата и да се синхронизират адаптивно с честотата на техния ритъм) АВУ насърчава подходящото ниво на мозъчна възбуда, увеличава кръвоснабдяването на кората на мозъка, повишава метаболизма на глюкозата в мозъка, стимулира отделянето на благоприятни невротрансмитери и комуникацията между невроните. Комбинираният резултат от всички тези въздействия на АВУ води до подобрено мозъчно, умствено и ментално функциониране - без негативните странични химически ефекти, свързани с приема на възбуда, като релаксация и сън, са свързани с доминиране на мозъчни ритми с по-ниска честота и забавен сърдечен ритъм. Състоянието на спокойна и продуктивна концентрация на вниманието е междинно състояние и изисква честоти на мозъчните ритми и сърдечния ритъм, които не са нито много ниски, нито много високи. С АВУ апаратите се улеснява промяната на честотата на доминантния мозъчен ритъм и така по-лесно се излиза от и влиза в различни състояния в зависимост от желаните нива на енергоконсумация и мозъчна възбуда.

Поради хроничен стрес и напрегнат начин на живот, дисбаланси в съотношенията между мозъчните невротрансмитери, генетични наследствени фактори, мозъчни травми и увреждания или хронично непълноценно хранене, мозъкът може да е неспособен да адаптира нивото си на възбуда, така че да съответства на нужното за ефективно изпълнение на обичайни дейности от ежедневието. Например при хората с напрегнат начин на живот, хроничен стрес или тревожни разстройства доминантните мозъчни ритми са с висока честота, процесите на възбуда доминират постоянно и за тези хора е трудно да се отпуснат или да заспят. Обратно, при повечето от децата с дефицит на внимание и слаб контрол върху импулсите, доминантните мозъчни ритми в челните дялове са с ниска честота, процесите на задържане доминират над процесите на възбуда, мозъкът "спи" дори и в будно състояние и за тези деца е трудно да упражняват съзнателен контрол върху импулсивността и концентрацията си. АВУ апаратите помагат на мозъка да излезе от тези и други проблемни състояния като постепенно с промяна на ритъма на външната аудио-визуална или слаба електро-стимулация насърчават мозъка да реагира и да промени честотата на доминантните си ритми.

Важна цел на АВУ е да се създаде дисоциативно състояние (дистанциране от мислите и усещанията за тялото), което е подобно на дълбоката релаксация , в която изпадаме при прехода от будност към заспиване или на психо-физическата релаксация при опитни медитатори. Възстановяващите ползи на това състояние за тялото, мозъка и психиката са това , което прави АВУ толкова полезно при значителен брой най-различни разстройства на здравето. Това дълбоко състояние на АВУ-индуцирана регенерация е доказано като полезно при много от менталните , емоционални и физически предизвикателства, които почти всички от нас изпитват в един или друг момент от живота ни.

Условия на офертата:

  • Валидност на ваучера: от 14 Април 2023г до 30 Април 2024г.
  • С предварително записан час на: 089 59* **** (покажи).
  • Услугата се извършва само срещу предоставяне на номер и сектерен код на ваучера при посещението.
  • Няма ограничение за броя ваучери на един клиент.
  • Всички други глобални условия на Grabo.bg
Задай въпрос

Осигурено от Self-Care

Заповядайте в нас да се насладите на професионална терапия за снемане на стреса от напрегнатото ежедневие, за която ще се погрижи психотерапевт Нина Романова - с 13-годишен опит.

Погрижи се за себе си в кабинет по психотерапия Self-Care.

Офертата е осигурена от НИНА КАМЕНОВА РОМАНОВА-ПЕНЕВА (ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ), ЕИК: 180137460 (Self-Care).
Релаксирай различно: Аудио-визуално увличане, плюс рефлексотерапия на ходила
Цена: 3490 лв Грабни ваучер
Регулярна цена:
75 ЛВ
Grabo oтстъпка:
53.5 %
Спестяваш:
40.10 ЛВ

Още за разграбване:

Виж всички оферти

Последвай Grabo.bg:

Facebook Instagram
Адрес и контакти
Бургас, Център, ул. Пейо Яворов 5 089 59* **** (покажи) Понеделник - Неделя: с предварително записан час
Контакти с Grabo.bg: Форма info@grabo.bg 087 530 1090 (10:00 - 18:30ч)